Renia 21.11.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Dwie płyty karton gipsowe i płytki to wystarczające zabezpieczenie aby sedes nie skrzypiał i ścianka się nie uginała ? Czy też dać jakis stelaż wzmacniający ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 21.11.2008 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Jeszcze nic nie zrobione, tylko czytałam w innym wątku, że trzeszczy komuś ......dlatego chce zrobic od razu dobrze. Nie jest we wnece, jest przy prostej ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 21.11.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Czy geberitem nazywasz stelaz tejze firmy czy poprostu jakikolwiek stelaz? pytam bo rozwiazania w nich sa podobne ale jednak nie takie same. Osobiscie polecam stelaz GROHE WC RAPID SL 4W1 w tej nowszej wlasnie serii maja bardzo ladna plytke (po innemu przycisk) zeby nie powiedziec urokliwa W dodatku mozna ja montowac i w pionie i w poziomie (niby jak w wiekszosci) ale z ta roznica od innych ze cala plytak jest rozbieralna i po przekreceniu jej o 90st. zawsze napis ustawiamy poziomo a nie jak czasem bywa pozostaje po przekreceniu na boku i bokiem a w dodatku w pionie. Troche namieszalem ale mam nadzieje ze zrozumesz Kolejna zaleta jest sam "naped" spluczke uruchamia podcisnienie a nie mechaniczna dzwignia za pomoca plastikowych srub. Mozliwe ze takie rozwiazania maja rowniez inne firmy ale nie wiedzialem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 21.11.2008 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Czy geberitem nazywasz stelaz tejze firmy czy poprostu jakikolwiek stelaz? pytam bo rozwiazania w nich sa podobne ale jednak nie takie same. Osobiscie polecam stelaz GROHE WC RAPID SL 4W1 Troche namieszalem ale mam nadzieje ze zrozumesz 1. Mam zamontowany stelaz firmy Geberit, taki ciemno niebieski chyba... ? 2. Rozumiem, rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 21.11.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Dwie płyty karton gipsowe i płytki to wystarczające zabezpieczenie aby sedes nie skrzypiał i ścianka się nie uginała ? Czy też dać jakis stelaż wzmacniający ? Wystarczy . Wazne aby dac wkrety w miejscach , w ktorych miska opiera sie na GK . ps Pewnie masz Duofix . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek T 21.11.2008 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Wystarczy przykręcić wkrętami płytę do stelaża częsty błąd wykonawców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 21.11.2008 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 ps Pewnie masz Duofix . Nie wiem jaki, wykonawca sam kupił i zamontował, nawet nie widziałam pudełka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 21.11.2008 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Wystarczy przykręcić wkrętami płytę do stelaża częsty błąd wykonawców Niby wykonawce będe miec dobrego, dokładnego i "z pomyślunkiem", ale lubię wiedzieć cos więcej niz blondynka, wtedy śpie spokojnie, że sprawdziłam, dopilnowałam i będzie bez poprawek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 21.11.2008 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Nie wiem jaki, wykonawca sam kupił i zamontował, nawet nie widziałam pudełka. Najczesciej widuje teraz Duofixy . Ale to nie ma znaczenia . Zeby nie bylo sensacji , nalezy bezwzglednie dac wkrety w dwie poprzeczki dolne . GK nie ma wtedy mozliwosci ugiecia , a wiec i plytki nie wygna sie w luk . Co do skrzypienia , to miske nalezy dokrecic powtornie nastepnego dnia po montazu . Po prostu podkladka musi sie ulozyc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 21.11.2008 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 O.K.Chciałam przedobrzyć, ale widocznie nie potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts