Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czym wzmocnić geberit ?

Renia

Recommended Posts

Czy geberitem nazywasz stelaz tejze firmy czy poprostu jakikolwiek stelaz?

pytam bo rozwiazania w nich sa podobne ale jednak nie takie same.

Osobiscie polecam stelaz GROHE WC RAPID SL 4W1 w tej nowszej wlasnie serii maja bardzo ladna plytke (po innemu przycisk) zeby nie powiedziec urokliwa :) W dodatku mozna ja montowac i w pionie i w poziomie (niby jak w wiekszosci) ale z ta roznica od innych ze cala plytak jest rozbieralna i po przekreceniu jej o 90st. zawsze napis ustawiamy poziomo a nie jak czasem bywa pozostaje po przekreceniu na boku i bokiem a w dodatku w pionie.

Troche namieszalem ale mam nadzieje ze zrozumesz :)

Kolejna zaleta jest sam "naped" spluczke uruchamia podcisnienie a nie mechaniczna dzwignia za pomoca plastikowych srub. Mozliwe ze takie rozwiazania maja rowniez inne firmy ale nie wiedzialem.

Czy geberitem nazywasz stelaz tejze firmy czy poprostu jakikolwiek stelaz?

pytam bo rozwiazania w nich sa podobne ale jednak nie takie same.

Osobiscie polecam stelaz GROHE WC RAPID SL 4W1

Troche namieszalem ale mam nadzieje ze zrozumesz :)

1.

Mam zamontowany stelaz firmy Geberit, taki ciemno niebieski chyba... ?

2. Rozumiem, rozumiem :D

Nie wiem jaki, wykonawca sam kupił i zamontował, nawet nie widziałam pudełka.

Najczesciej widuje teraz Duofixy . Ale to nie ma znaczenia . Zeby nie bylo sensacji , nalezy bezwzglednie dac wkrety w dwie poprzeczki dolne . GK nie ma wtedy mozliwosci ugiecia , a wiec i plytki nie wygna sie w luk .

Co do skrzypienia , to miske nalezy dokrecic powtornie nastepnego dnia po montazu . Po prostu podkladka musi sie ulozyc .