Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZIMA

amalfi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 249
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wiosna! zimniejszy wieje wiatr,

Wiosna! znów nam przybyło lat,

Wiosna! wiosna wkoło, zawyły psy...

Śpiewa zimny wiatr nad nami

Drzewa strzeliły soplami

Wszystko marźnie wkoło i ja i ty...

Ktoś na niebie lody rozsypał, hej

Popatrz, zamarzł już twój parasol, hej

Nawet w bramie pan Walenty, stróż

Grzeje wiosną nos swój, czerwony już...

magpie101 napisał:
U nas rano bylo bialo i auta do skrobania. Zmarzly dzis w nocy wszystkie cebulki wsadzone dwa tygodnie temu, ktore juz sie zielenily :evil: :evil: :evil: .

No już nie przesadzaj, że cebulki zmarzły, najwyżej wystające koniuszki pędów. Jaki to musiałby byc mróz, żeby tak ziemia przemarzła...

JoShi napisał:
  magpie101 napisał:
U nas rano bylo bialo i auta do skrobania. Zmarzly dzis w nocy wszystkie cebulki wsadzone dwa tygodnie temu, ktore juz sie zielenily :evil: :evil: :evil: .

No już nie przesadzaj, że cebulki zmarzły, najwyżej wystające koniuszki pędów. Jaki to musiałby byc mróz, żeby tak ziemia przemarzła...

W nocy bylo -4, rano auto skrobalam. A cebulki po wyjeciu z ziemi byly miekkie jak zgnila cebula czyli przemarzniete.

Mamy kupionych duzo cebulek i krzaczkow ale nie wsadzamy, bo u nas noce sa zimne i do czwartku padal snieg. Te zmarzniete wsadzilismy, bo juz mialy zielone pedy.

magpie101 napisał:
W nocy bylo -4, rano auto skrobalam. A cebulki po wyjeciu z ziemi byly miekkie jak zgnila cebula czyli przemarzniete.

Mamy kupionych duzo cebulek i krzaczkow ale nie wsadzamy, bo u nas noce sa zimne i do czwartku padal snieg. Te zmarzniete wsadzilismy, bo juz mialy zielone pedy.

Musiało im zaszkodzić coś innego. Naprawdę. -4 to nie jest mróz zdolny przemrozić cebulki.

JoShi napisał:
  magpie101 napisał:

Musiało im zaszkodzić coś innego. Naprawdę. -4 to nie jest mróz zdolny przemrozić cebulki.

moim cebulkom zaszkodziło chyba smażenie... tak zarumieniły się...

:evil: :evil: :evil:

Wieczorem lalo i wialo, a o 7 rano co widze za oknem? Snieg :evil: i to gruba warstwe, maz odsniezal mi auto wielka miotla tyle go bylo. O drodze do pracy wole nie wspominac.

Ale jest jeden plus tej drogi, pierwsze 20 km zasypane, a nastepne 20 km suche :roll: .

a ja dziś zaliczyłabym swój pierwszy w życiu dzwon ..... brakły centymetry - masakra :roll: ... kilkadziesiąt metrów z przodu był wypadek i chop przede mną tak zahamował że ciul prawie w miejscu stanął :o ... a ja swoim rzęchem jak depłam po hamulcach to mnie ślicznie pociągło i zleksza obróciło :evil:

nie myślałam, że droga tak śliska .... a z nieba leciało cuś jak kulki styropianu :o

jak to staremu powiedziałam , to rzekł to co ja se od razu pomyślałam po zajściu , czyli

"niedostosowanie prędkości i odległości do warunków atmosferycznych" :oops: :roll:

kolejne doświadczenie zimowe z morałem wzbogaciło mój prawie dwuletni staż kierowcy :wink: :lol:

A u nas dzisiaj WIOSNA

coś tak z dziesięć razy,a między tymi przebłyskami zima mnie więcej tyle samo,w międzyczasie parę razy deszcz a teraz istna rozpierducha tak wieje.

Nastrój taki,że nie przystępuj bez kija

Pozdrawiam wszystkich pogodnie :D