Włodek W. 05.01.2009 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Teraz mamy prawdziwą ZIMĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 05.01.2009 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 No i z czego się cieszysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strzelba1719504319 06.01.2009 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 No i z czego się cieszysz Cieszyć się można np. z tego, że przed godziną jak szedłem po samochód na parking musiałem oddychać przez usta, bo nos zamarzał Ostatni taki numer w centrum miasta miałem kilkanaście lat temu... Czasem (nie za często ) wskazane są niespodzianki. Już myślałem, że moje dziecko (które jeszcze znajduje się wewnątrz mamusi - to romantyczne było ) może nigdy nie zobaczyć ostrej zimy... Moim zdaniem dla wiatrów z północy - wielki pozytyw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 06.01.2009 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 No i wychodzi na to, że klimat jednak się ociepla ciekawe, czy dzisiaj tez masz takie zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 06.01.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 No i wychodzi na to, że klimat jednak się ociepla ciekawe, czy dzisiaj tez masz takie zdanie Gdzies czytałem ciekawy artykuł (jak znajde to wkleję). Streszcze. Ocieplenie klimaty może doprowadzic do stopnienia lodowców. Słodka woda uwolniona z lodowców może doprowadzi do "zatrzymania" ciepłego produ morskiego (Północnoatlatycki), który opływa Afryke i Europę ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Pr%C4%85d_P%C3%B3%C5%82nocnoatlantycki ) Zatrzymanie ciepłego prądu może spowodowac kolejną epoke lodowcową. Przekornie: ocieplenie klimaty może doprowadzic do ostrzejszych zim. Tak mniej wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 06.01.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Ocieplenie ? Pic na wode .Na Antarktydzie lodu przybywa. Równowaga musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ajri 06.01.2009 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 listek tutaj http://wiadomosci.onet.pl/1303508,242,1,golfsztrom_slabnie,kioskart.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 06.01.2009 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 No i wychodzi na to, że klimat jednak się ociepla ciekawe, czy dzisiaj tez masz takie zdanie Zależy do czego porównać Jeśli do czasów mojego dzieciństwa, kiedy śnieg spadał w listopadzie i trzymał do marca i to w ilościach hurtowych (mert leżącego śniegu całą zimę to była normalka) to tak. Bywało, że z powodu tygodniowych mrozów po -25 stopni były odwołane zajęcia w szkole. A porównując do ostatnich zim, to wcale nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 06.01.2009 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 listek tutaj http://wiadomosci.onet.pl/1303508,242,1,golfsztrom_slabnie,kioskart.html Dzieki, to jest jakis starszy artykuł, ale mniej więcej o to chodzi i cos jeszcze http://www.pardon.pl/artykul/7402/nowa_zima_stulecia_polska_tandeta_skuta_mrozem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 06.01.2009 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Ciekawe czy to prawda? http://www.skipweasel.pwp.blueyonder.co.uk/freezebubbles/album/index.html Duże mrozy mozna spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sys 06.01.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 i cos jeszcze http://www.pardon.pl/artykul/7402/nowa_zima_stulecia_polska_tandeta_skuta_mrozem dobre! ...no to całkiem z wysokiego"C" zaczął nam się ten kryzys! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 14.02.2009 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Ja mam tylko jedne pytanie na dziś . CZY TO BIAŁE KURESTWO WRESZCIE PRZESTANIE LECIEĆ ?? juz trzy dni wali bez przerwy , co ja w górach mieszkam czy w środku aglomeracji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 14.02.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Ja mam tylko jedne pytanie na dziś . CZY TO BIAŁE KURESTWO WRESZCIE PRZESTANIE LECIEĆ ?? juz trzy dni wali bez przerwy , co ja w górach mieszkam czy w środku aglomeracji . Tu, niestety, nie masz mojego głosu. NIECH WALI !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 14.02.2009 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Dobra , niech będzie . Przyjdz odsnieżać . Dam porządną szuflę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 14.02.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 masakra .... 10km czterdziestką - sie spóźniłam do roboty na szczęście małż zerwał się z łóżka skoro świt o 8.30 i mi podjazd odśnieżył bo nie wiem o której bym dotarła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 14.02.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Kota mojego w sniegu nie widac Tylko jej ogon wystaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 14.02.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 no masakra ...u nas na tarasie śnieg sięga dołu okna tarasowego ...nawaliło ze ja piernicze - i cały czas pada a kota moja to od wczoraj jak hrabianka - wychodzi , łapki otrzepuje , odejdzie kilka metrów i szybko wraca bo jej zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 14.02.2009 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Ludzie to luty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 14.02.2009 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 No to co że luty . W szmatławcach pisali że zimy nie będzie . A w gazetach prawde piszą co nie ?! p.s. mający do odśnieżania powyżej 100 m2, mają cokolwiek inne poglądy, na temat trzydniowych opadów białego kure....a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 14.02.2009 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Jest przepieknie. Można będzie jeździć na nartach do kwietnia. A odśnieżanie - dla sportu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts