Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZIMA

amalfi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 249
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No i z czego się cieszysz 8)

Cieszyć się można np. z tego, że przed godziną jak szedłem po samochód na parking musiałem oddychać przez usta, bo nos zamarzał :) Ostatni taki numer w centrum miasta miałem kilkanaście lat temu... Czasem (nie za często ;) ) wskazane są niespodzianki. Już myślałem, że moje dziecko (które jeszcze znajduje się wewnątrz mamusi ;) - to romantyczne było ;) ) może nigdy nie zobaczyć ostrej zimy...

Moim zdaniem dla wiatrów z północy - wielki pozytyw ;)

No i wychodzi na to, że klimat jednak się ociepla :wink:

ciekawe, czy dzisiaj tez masz takie zdanie :lol:

Gdzies czytałem ciekawy artykuł (jak znajde to wkleję). Streszcze.

Ocieplenie klimaty może doprowadzic do stopnienia lodowców. Słodka woda uwolniona z lodowców może doprowadzi do "zatrzymania" ciepłego produ morskiego (Północnoatlatycki), który opływa Afryke i Europę ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Pr%C4%85d_P%C3%B3%C5%82nocnoatlantycki )

Zatrzymanie ciepłego prądu może spowodowac kolejną epoke lodowcową.

Przekornie: ocieplenie klimaty może doprowadzic do ostrzejszych zim.

Tak mniej wiecej :p

No i wychodzi na to, że klimat jednak się ociepla :wink:

ciekawe, czy dzisiaj tez masz takie zdanie :lol:

Zależy do czego porównać :roll:

Jeśli do czasów mojego dzieciństwa, kiedy śnieg spadał w listopadzie i trzymał do marca i to w ilościach hurtowych (mert leżącego śniegu całą zimę to była normalka) to tak. Bywało, że z powodu tygodniowych mrozów po -25 stopni były odwołane zajęcia w szkole. A porównując do ostatnich zim, to wcale nie.

:wink:

• 1 month później...
Ja mam tylko jedne pytanie na dziś . :(

CZY TO BIAŁE KURESTWO WRESZCIE PRZESTANIE LECIEĆ ??

juz trzy dni wali bez przerwy , co ja w górach mieszkam czy w środku aglomeracji . :evil:

Tu, niestety, nie masz mojego głosu.

NIECH WALI !!!

no masakra ...u nas na tarasie śnieg sięga dołu okna tarasowego :o ...nawaliło ze ja piernicze - i cały czas pada :roll:

a kota moja to od wczoraj jak hrabianka - wychodzi , łapki otrzepuje , odejdzie kilka metrów i szybko wraca bo jej zimno :D