Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZIMA

amalfi

Recommended Posts

amalfi

Ale piękny widoczek. :D

dzięki Włodek :)

Mam kawałeczek starego lasu przed domem. Cieszy mnie to tym bardziej, że działka ma 370 m2 :lol:

Latem pod świerkami rosną paprocie (w domu nie chciały, więc zwróciłam im wolność i odżyły), fiołki, konwalie i inne. jak w prawdziwym lesie. :lol: Nie wspomnę o jeżach, które też lubią mój ogródek.

• Odpowiedzi 249
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A bo Kasia to w ogóle ciepełko i słonko lubi, a nie zimę. :lol: :lol: :lol:

Kaśka, jak przyjedziesz, to Cię zawieziemy w takie miejsce, że na pewno będzie sz zadowolona - pełny tropik! 8)

no tak słyszałem, ze jak jest mrożniejszy rok to część tych larw czy innej zimowej formy przetrwalnikowej ,między innymi u komarów, nie przetrwa do wiosny...

pozdr

Zimują dorosłe samice, najczęściej w piwnicach, tam ciepło.

Ech gdybym tylko wiedziała gdzie dokładnie te samice zimują w mojej piwnicy :lol:

Myślisz, że da sie je jakoś wytropić i załatwić?

no tak słyszałem, ze jak jest mrożniejszy rok to część tych larw czy innej zimowej formy przetrwalnikowej ,między innymi u komarów, nie przetrwa do wiosny...

pozdr

Zimują dorosłe samice, najczęściej w piwnicach, tam ciepło.

nie piernicz, woda mi zamarzła i musiałem rury grzejnikiem grzać...

Masz ciulowa piwnicę.. :D zresztą wytrzymują spadki temperatury poniżej zera, komary znaczy, rury niekoniecznie.

A zimują fajnie- kiedyś w porę nie zatkałem rury wentylacyjnej jesienią- na suficie siedziały chyba w 5 warstwach! w pierwszej chwili nie wiedziałem, co to też jest. Na powierzchni ok 8 m kw. Wywaliłem 6 (sześć) pełnych worków z odkurzacza. Nie jestem w stanie przeliczyc na sztuki... :D

Trzeba z ogniem uważać.. a może omieść? :wink:

Nie mają widać jak wleźć. Ale wystarcza jakaś dziura i pchają się masami.

Zresztą- mniej może być robactwa wiosną. A później- to naprawdę ma potencjał rozrodczy olbrzymi i plegnie sie szybciej jak króliki, w postępie geometrycznym.

zima piękna :)

bardzo przepraszam za ciekawość :oops: /to z nudów/, ale co to takiego?

antena czy gałązka?

nie daje mi to spokoju 8) :wink:

http://images48.fotosik.pl/65/40d92cc71ac633c5med.jpg

Elutku, to antena u sąsiada na dachu. :lol:

Mirku, ja nie wiem, w które zdjęcie klikasz. Jeśli w Elutkowe, to jest na fotosiku po dodaniu mu czerwonego kółka :lol: , jest to jego pełny rozmiar (to nie miniatura) i wtedy najczęściej otworzy się główna strona serwisu hostującego zdjęcie. Jeśli klikasz w to moje, to ono w ogóle nie jest na fotosiku (obraziłam się na fotosik :wink: ), więc otwiera się całkiem co innego. :D

No... Zaczynam sie zastanawiać czy szybko nie zapisywać tych wszystkich zdjęć z fotosika, bo kto wie, jak to się skończy, jeszcze zamkną, a moje foty szlag trafi, nie wiem, czy wszystkie odnajdę w przepastnych stosach archiwalnych płytek. :-?