Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZIMA

amalfi

Recommended Posts

nie wklejajcie już tych zimowych zdjęć bo mi się niedobrze robi z rana przy kawie.

A tak pięknie miałem jeszcze wczoraj wieczorem odśnieżone............ :x

... proszę bardzo :wink:

ZIMA ... Flagler Beach, Florida 2009/02/21

http://www.chefpaul.net/Florida/FB090221.jpg

• Odpowiedzi 249
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U nas wczoraj do 19 sypalo i byl mroz. Okolo 20 zaczal padac intensywnie deszcz, temperatura skoczyla na plus, wiec w nocy z dachu caly czas zsowal sie topniejacy snieg (odglosy straszne). Teraz wokol domu mamy zaspy, sciezki stoja w wodzie, a snieg topnieje w oczach czyli bedzie potop na niewykostkowanej dzialce przy takim tempie topnienia sniegu.

Juz chyba wolalam mroz i jak bylo bialo.

No właśnie. U nas ta sama historia. :evil:

Ja chcę mrozik, słońce i snieg! :x

Chefie, a te pelikany to w siatkówkę grają? :lol:

No właśnie. U nas ta sama historia. :evil:

Ja chcę mrozik, słońce i snieg! :x

Ale Ty to jesteś mało wymagająca, wiesz co? :D

najbardziej rozwaliło mnie to słońce.................mmmmmmmmmmm.......... :D

No co, no co? :lol:

Zawsze mam swoje małe marzenia. :lol:

I one zwykle szybko się spełniają. :wink: 8)

Gość elutek
Ja tam nie wiem co Ty sobie wymarzyłaś i co tam Ci się spełniło :), ale mnie się nie podoba to co widzę. Szaro, buro i ponuro. Bryndza i plucha. Do bani z taką zimą. A tak już fajnie przez kilka dni było.

może to już koniec tej zimy? i wiosna się zbliża? :roll: :)

w niedzielę już marzec :D

zima nie zima ... u mnie na zadupiu dziś rano o mały włos w rowie bym skończyła :evil: ... to ciulstwo na drodze się ubiło, zrobiły się koleiny lodowe , dziury ... na dodatek 2 samochody się nie wyminą bo po bokach zaspy po pas :evil:

się wk.... , zadzwoniłam do gminy i zjeb.... kogo się dało po czym Pan dostojny stwierdził, że jedyne wyjście to solanka, ale oni solanki nie używają :evil: :evil: :evil:

noż kawy pić nie musiałam tak mi ciśnienie skoczyło .... się wydarłam to mnie chyba kuźwa chyba w Czechach słyszeli :oops: :lol:

jak to możliwe, żeby droga gminna była czarna a poboczne tak zalodzone .... na 100% gminne były solone .... a tu ciemnotę w żywe oczy :evil:

ufff, wyrzucić z siebie musiałam :oops: :roll:

Ciepełka się chce. 8)

Też zasypana ,niemrawo myślę , że jak się teraz to-to rozpuści, jak gruchnie po rowach , rzeczkach i dopływach - to się słabo robi.

Zaraz zacznie się biadolenie w temacie błotniastym, że szlag gminne zasoby, że kajaki na spływy , dziury po zderzaki a rządzące ( jakie by nie były ) głuche i ślepawe.

Do kwietnia jak nic się zejdzie, żeby paradne pantofle założyć.

I samochodu co dzień z błocka nie odkuwać.

Idzie lepsze. Na pewno.

zima nie zima ...się wk.... , zadzwoniłam do gminy i zjeb....

ja tylko maila posłałem, szkoda kasy za telefon i nikt mi kitu nie wciskał,

po trzech godzinach był pług i droga jest ok.

Maila w gminie odebrali 12min. po wysłaniu :o

pismo to jest pismo, trzeba zareagować

U nas od wczoraj wszystko sie topi, jest ponuro i brudno. Przedwczoraj jak skrecilam z ulicy na droge polna do nas jechalam w zrobionych przez inne auta koleiny i wszystko bylo dobrze dopoki nie musialam wyprzedzic rowerzysty, lekko zjechalam i sie zakopalam w blocie sniegowym :evil: . Na szczescie bylam 100 m od domu i moi mnie przyszli wypychac.

Wczoraj i dzisiaj wyjezdzam i wjezdzam z podjazdu z rozpedu zeby sie "zgrabnie" wbic w zrobione koleiny i dojechac szybko do drogi asfaltowej.

A wokolo domu jest paskudnie, brudny snieg i bloto, blee.

Ja chce wiosny, slonca i zeby bylo jasno do poznego wieczora!!!

U nas od wczoraj wszystko sie topi, jest ponuro i brudno. Przedwczoraj jak skrecilam z ulicy na droge polna do nas jechalam w zrobionych przez inne auta koleiny i wszystko bylo dobrze dopoki nie musialam wyprzedzic rowerzysty, lekko zjechalam i sie zakopalam w blocie sniegowym :evil: . Na szczescie bylam 100 m od domu i moi mnie przyszli wypychac.

Wczoraj i dzisiaj wyjezdzam i wjezdzam z podjazdu z rozpedu zeby sie "zgrabnie" wbic w zrobione koleiny i dojechac szybko do drogi asfaltowej.

A wokolo domu jest paskudnie, brudny snieg i bloto, blee.

Ja chce wiosny, slonca i zeby bylo jasno do poznego wieczora!!!

Ja też chcę tego samego :roll:

Juz nie moge sie doczekac tarasiku po ciezkim dniu pracy :p . Tzn po pracy najpierw jeszcze prace wokol domku, a potem tarasik, nozki do gory, zimne piwko i siedzenie i nic nierobienie do poznych godzin wieczornych. Latem moglismy tak z mezem siedziec nawet i do 23.