Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nieterminowy fachowiec

yria

Recommended Posts

Kurcze, poradźcie jak postąpić z "fachowcem".

Mój pan od dociepleń od tygodnia i pojawia się i znika. Dom jest prawie skońcczony, wystarczyłoby zaciągnąć siatką z jednej strony. Sąsiada rozstwione rusztowania doprowadzają do szału (nie może parkować samochodem pod wiatą) A fachman raz był- padał deszcz, obiecał przyjechć jutro- nie dotarł. Następnego był mróz, potem jak było ładnie nie przyechał. Nie odbiera moich telefonów i oczywiści sam też nie dzwoni. Wziął 1/2 wynagrodzenia. Mam ochotę poprosioć by zabierał swoje rzeczy i zniknął. Gdyby nie robił uników już dawno byłoby po robocie, a tak pogoda fatalna jak na docieplanie. Umówiliśmy się, że robota zakończona będzie w tydzień.

Co zrobilibyści na moim miejscu z wykonawcą?

Czy mogę zostawić ścianę raz zaciągniętą siatką do wiosny?

nie chcę bronić fachowca ale od tygodnia nie ma warunków do robienia elewacji, wiem bo moja brygada robi na jednym budynku, z tego co piszesz to dopiero opuścił jeden, dwa dni, reszta to siła wyższa.

Natomiast trzeba potępić nieodbieranie telefonów

Ścianę można zostawić raz zaciągniętą....

Kurcze, poradźcie jak postąpić z "fachowcem".

Mój pan od dociepleń od tygodnia i pojawia się i znika. Dom jest prawie skońcczony, wystarczyłoby zaciągnąć siatką z jednej strony. Sąsiada rozstwione rusztowania doprowadzają do szału (nie może parkować samochodem pod wiatą) A fachman raz był- padał deszcz, obiecał przyjechć jutro- nie dotarł. Następnego był mróz, potem jak było ładnie nie przyechał. Nie odbiera moich telefonów i oczywiści sam też nie dzwoni. Wziął 1/2 wynagrodzenia.

no i tu mamy wyjaśnienie zachowania wykonawcy.... .

Niby jeden lub dwa dni opuścił. A w sumie to gdyby przyjechał w terminie miałabym już pewnie i tynk położony.

A tak jestem w polu i do tego wściekła.

Mam ogromną ochotę mu podziękować i na wiosnę dokończyć.

Pewnie Twoj fachowiec ma rodzine na utrzymaniu , a pieniadze u Ciebie , ze wzgledu na pogode , zarobic trudno . Jak chcesz , to wez innego , moze jemu pogoda dopisze .

Niby jeden lub dwa dni opuścił. A w sumie to gdyby przyjechał w terminie miałabym już pewnie i tynk położony.

A tak jestem w polu i do tego wściekła.

Mam ogromną ochotę mu podziękować i na wiosnę dokończyć.

Pewnie Twoj fachowiec ma rodzine na utrzymaniu , a pieniadze u Ciebie , ze wzgledu na pogode , zarobic trudno . Jak chcesz , to wez innego , moze jemu pogoda dopisze .

rodzinę to właśnie fachowiec teraz utrzymuje z pieniędzy inwestorki..... czytaj uważnie.....

• 3 months później...
i tu mamy dobrą stronę kryzysu...Też był u mnie taki fachura-cieśla- zanim na dobre zaczął pracę już mu podziękowaliśmy, też nie odbierał telefonów, a nas traktował jak gówniarzy, nie mówiąc o tym że dążył już coś spaprac. Dowiedziała się o tym konkurencja( przypadkowo) i teraz mamy cieśle z prawdziwego zdarzenia, umowa podpisana, koszt wykonania dachu też przystępny,dobre rekomendacje...cegóż więcej chciec?