Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak wysoko płytki w łazience teraz sie daje ?

Renia

Recommended Posts

a "nie do konca" wykonane lazienki, wykreowano po to zeby normalny czlowiek mogl sobie kupic pare metrow kafelek, przy czym te pare metrow nie zwala z nog.....

A nie dlatego żeby zmienić dość długo panujący trend kafelkowania aż pod sam sufit i wprowadzić nowy ?

to zalezy jak kto na to patrzy i dla kogo ile jakis trend trwa :wink: ja znam kafelki nie do konca juz od 20 lat i moge powiedziec ze mi sie przezarly :lol: czyli dla mnie powinni juz dawno ten trend zmienic... ale deweleoper myslli inaczej. Przy stu wybudowanych mieszkaniach, w kazdym obetniemy 5 m2.. przy sredniej 100 zl (kafle+dodatki+robocizna) cena wzieta z sufitu pogladowo, robi sie juz troche a przeciez na tych stu mieszkaniach sie nie konczy.... biorac okres 20 lat :wink: (

tamtu, o naiwnosci ... myslisz ze mode my wymyslamy, czy nasi architekci ? ogolno dostepna "mode" nie kreuja nawet "designerzy". Ogolno dostepna mode kreuja producenci i rynek zbytu.

to zalezy jak kto na to patrzy i dla kogo ile jakis trend trwa :wink: ja znam kafelki nie do konca juz od 20 lat i moge powiedziec ze mi sie przezarly :lol: czyli dla mnie powinni juz dawno ten trend zmienic...

A może to jest tak, że "przeżera się" każdemu co innego, konkretnie to co on miał i co mu sie znudzilo i opatrzyło i zbrzydło, a komus innemu to będzie odpowiadac, bo jest dla niego "nowością".

w moim poprzednim meiszkaniu nie mialam plytek na calosci, jeda sciana byla do pomalowania- tak mi sie podobalo wtedy

wyszlo tak: sciane malowalam 3 razy, bo nie moglam utrafic z kolorem, ktory by pasowal

po 2 latach sciana mi popekala, bo byla troche sztukowana przy montazu drzwi

teraz, mimo ze architekci doradzali inaczej, mam na wszystkich scianach od gory do doly plytki i nei musze sie martwic o dobry kolor, o malowanie ani pekanie:)

• 3 weeks później...
  • 2 years później...

Witam,

U mnie jest tak:

- w łazience mamuśki do drzwi;

- w wc do 1,6m

- w naszej łazience: do ściany kolankowej (1,4m) nad wanną mam cegły i są do sufitu, kolejna ściana do geberit w płytkach a reszta w cegłach i prysznic w otoczakach do sufitu, za lustrem do wysokości ściany kolankowej

..więc w każdej mam inaczej i.. chyba raczej nie patrzyłam na modę, po prostu miałam jakąś wizję.. ;)