boszax 21.11.2008 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Jak myślicie czemu te płytki tak łatwo odchodzą? http://pl.youtube.com/watch?v=IChpdE63UcM http://pl.youtube.com/watch?v=xmgBwPCpnh4&feature=related Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.11.2008 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 płytki "nie zassały" kleju /płytki nie były smarowane klejem i w wiekszości docisnieto ich muśnięciem opuszków palców/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 22.11.2008 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Jak myślicie czemu te płytki tak łatwo odchodzą? http://pl.youtube.com/watch?v=IChpdE63UcM http://pl.youtube.com/watch?v=xmgBwPCpnh4&feature=related Płytki jako materiał mniej nasiąkliwy nie miały szansy na otrzymanie od zaprawy klejowej wystarczającej ilości wody(lub zaprawa była już za sucha jak układano płytki)by mogły prawidłowo połączyć sie z zaprawą. W drugim linku-filmie widać ze ściana to stara powłoka wapienno piaskowa i jeśli nie była dobrze przygotowana zawsze płytki będą z niej w ten sposób sie odklejać-jest bardzo chłonna i trzeba ją zagruntować aby umożliwić dobre przyklejenie do płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 22.11.2008 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Tak sie sklada ze to nowiutkie mieszkanie mojego kolegi w tynki nie sa cementowo-wapienne (jak pisal CityMatic) oczywiiscie sa to tynki z agregatu typu Goldband. Po tym jak mieszkanie zrobil wykonawca mozna sadzic ze poza bledami w sztuce klejenia plytek nawet nie zagruntowal scian a grunt chyba wypil Ogladalem je "po wykonczeniu" w zasadzie moglbym powiedzieze mieszkanie faktycznie zostalo wykonczone a wykonawca poprostu uciekl Bylem tam ocenic jego pracei niestety nic nie nadawalo sie do odbioru, zarowno zabudowy G/K w ktorych byly zle osadzone narozniki i w dodatku wystajace zza zabudow profile stalowe no i oczywiscie cala masa porow przez zle zaszpachlowanie. W lazience na podlodze tzw. zęby ktore widac golym okiem, fuga roznej szerokosci, fugi na scianach rowniez a niektore plytki wystawaly jedna od drugiej o jakies 2 mm. tworzac niemalze schody. Po czesci oczywiscie to wina mojego znajomego, ktory nie kontrolowal tego co tam sie dzieje ale w koncu myslal/mial nadzieje ze moze zaufac firmie poleconej na forum. W sumie nie zycze nikomu takiej wpadki Lepiej jednak poczekac na wykonawce niz brac niewiedomo kogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 22.11.2008 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 płytki "nie zassały" kleju /płytki nie były smarowane klejem i w wiekszości docisnieto ich muśnięciem opuszków palców/ Wlasnie to bylo przyczyna latwego demontazu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 22.11.2008 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 płytki "nie zassały" kleju /płytki nie były smarowane klejem i w wiekszości docisnieto ich muśnięciem opuszków palców/ Wlasnie to bylo przyczyna latwego demontazu .Dokladnie ale jak widac naa filmikach nie wszystkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 22.11.2008 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 po kierunkach pacy zębatek widać ze fachowiec smarował płuykęstawiam na zbyt sucha zaprawę klejową lub tania zaprawę o dużym skurczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boszax 22.11.2008 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 A ja sądzę, że płytki nie były smarowane klejem, a wykonawca zrobił pionowe przeczesanie grzebieniem pacy na ścianie bo po prostu było mu wygodniej wygodniej. Ja jak na to patrzę to już wole sam położyć sobie glazurę w łazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 22.11.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 A ja sądzę, że płytki nie były smarowane klejem, a wykonawca zrobił pionowe przeczesanie grzebieniem pacy na ścianie bo po prostu było mu wygodniej wygodniej. Ja jak na to patrzę to już wole sam położyć sobie glazurę w łazience drugi film na początku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nom 22.11.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 U mnie siostra robiła remont kuchni po 17 latach, płytki kładzione na zaprawę cementową i żadnej płytki nie udało się całej skuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts