JanWerbinski 22.11.2008 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Zmywarka kosztuje mniej więcej tyle samo, co szafka do przechowywania talerzy. Może więc dwie zmywarki obok siebie? Z jednej wyciągamy czyste, a do drugiej wkładamy brudne? Po myciu odwrotnie. Kosztowo to prawie bez różnicy.Np szafka z trzema szufladami to 600 zł (ikea), a zmywarka 730-1350 (ardo-bosch). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leyla 22.11.2008 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 22.11.2008 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Czysto tecznicznie na to patrzac, jest to nie do wykonania nie mozesz wyciagnac czesci czystych naczyn i dokladac w tym czasie brudnych, bo te czyste popaprza sie brudnymi resztkami. Do tego majac dwa brudne talerze, bedziesz musial wyciagnac dwa czyste, a jak akurat nie beda potrzebne... to i tak trza do szafki wlozyc. To juz lepiej odrazu wszystko wyciagnac, niz 10 razy przekladac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madison22 22.11.2008 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 znajomy zakupil 2 zmywarki wlasnie po to aby, wyciagac czyste naczynia z jednej,i wlozyc brudne, zurzyte do drugiej zmywarki. Drugim powodem bylo lenistwo (nie chcialo mu sie ukladac czystych naczyn w szafkach). Chociaz mysle, ze szafki i tak musisz miec w kuchni Jesli tak ci bedzie wygodnie to czemu nie? Nie wiem czemu Mohag napisal, ze jest to takie problematyczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 22.11.2008 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Nie dajmy się zwariować. A skąd będziemy pamiętać. w której jest czysta, a w której brudna zastawa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tmx 22.11.2008 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Idąc dalej... a jak dziciaki powklądają ci do zmywarkiz czystymi talezami te brudne ?? Aha - no i piszesz z e porównywalna cena przy załaozeniu ze kupisz 2 zmywarki najtańsze... nei lepiej kupić jedną droższą ?? w średneij cenie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 22.11.2008 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Wyciagamy czyste z jednej, a brudne wkładamy do drugiej. Jak się skończą czyste, to zmywarka jest PUSTA, a brudna jest pełna. Potem role się zamieniają. Myślałem, że to oczywiste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 22.11.2008 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 trzeba zaopatrzyc sie w podwojne zestawy wszytskich naczyn - pomijam talerze i kubki - ktore zwykle wystepuja w liczbie mnogiej - ale tez np. dwie maselniczki, dzbanki itd.. chyba ze gdzies sie zgubiłam w obliczeniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 22.11.2008 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 a mnie się ten pomysł bardzo podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 22.11.2008 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 i dostosowywujemy menu do zawartości zmywarki (kiedy już zużyjemy większość czystych naczyń) jeśli np w zmywarce zostały cztery łyzki i micha, to na obiad kasza po staropolsku (taka z jednej michy jedzona) a jeśli nóż i talerzyk to kanapki z masłem jeśli kubek i łyżeczka to musimy się herbatką zadowolić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 22.11.2008 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Wyciagamy czyste z jednej, a brudne wkładamy do drugiej. Jak się skończą czyste, to zmywarka jest PUSTA, a brudna jest pełna. Potem role się zamieniają. Myślałem, że to oczywiste. ostatnio widziałem zmywarkę szufladową Whirpoola - można ją zastosować do kubków Szwagier w pubie ma zmywarkę dz sztućcy - warto to przemyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 22.11.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 i dostosowywujemy menu do zawartości zmywarki (kiedy już zużyjemy większość czystych naczyń) jeśli np w zmywarce zostały cztery łyzki i micha, to na obiad kasza po staropolsku (taka z jednej michy jedzona) a jeśli nóż i talerzyk to kanapki z masłem jeśli kubek i łyżeczka to musimy się herbatką zadowolić wlasnie dlatego jest problematyczne. Bo nei mozesz wlaczyc niepelnej brudnej zmywarki, kiedy w czystej jeszcze sa naczynia. A jak wlaczysz jednak, to bedziesz mial dwie czyste zmywarki i trzeba trzecia dokupic na brudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 24.11.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 A to dobre a ja myslałam ze jak sama nazwa ''zmywarka'' służy do zmywania................., nie wiem, ale ja mam bardzo pojemna szuflade ktora jest obok zmywarki, i nie kosztowała 1500zł a pomoeści sie w niej 3x wiecej niz w zmywarce, czyli zastepuje 3 zmywarki, mówiac o przechowaniu juz po umyciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 24.11.2008 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 To jeszcze trzeba trzecią do przechowywania garów, patelni, blach, naczyń do zapiekania i innych używanych w kuchni naczyń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 24.11.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Nie dajmy się zwariować. A skąd będziemy pamiętać. w której jest czysta, a w której brudna zastawa? sprawdzisz po zapachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 24.11.2008 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 ...ja mam bardzo pojemna szuflade ktora jest obok zmywarki, i nie kosztowała 1500zł a pomoeści sie w niej 3x wiecej niz w zmywarce, czyli zastepuje 3 zmywarki, mówiac o przechowaniu juz po umyciu. No to popatrz ile zaoszczędziłaś Ale z Ciebie gospodarna kobita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 24.11.2008 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Matko boska. To ile ja bym musiała mieć tych zmywarek, żeby nie robić tych wszystkich szafek niezbędnych mi do przechowywania tych wszystkich naczyń kuchennych ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 24.11.2008 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 zaraz mi sie przypomniała opowiesc jak brudne dziecko wraca z podwórka ,a ojciec mowi do matki : -myjemy czy robimy nowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 24.11.2008 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 zaraz mi sie przypomniała opowiesc jak brudne dziecko wraca z podwórka ,a ojciec mowi do matki : -myjemy czy robimy nowe ? idealne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 25.11.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Nieźle: gość pojechał i założył wątek-wygłup, a jak tu gwarno się zrobiło Może od razu 3 zmywarki + 2 lodówki + 4 piekarniki? I żadnych szafek już wtedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts