motylla 22.11.2008 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Czy to, że wystaje (drzwi) bardzo przeszkadza wizualnie?http://http://img129.imageshack.us/img129/8903/kuchniakrzysztofwirowa2nl7.th.jpghttp://img129.imageshack.us/images/thpix.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 22.11.2008 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 napewno będzie to nie ładnie wyglądac,wyciągnij meble i będzie gucio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tmx 22.11.2008 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 napewnoładniej byłoby jakby nie wystawała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 22.11.2008 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 U nas też będzie lodówka side by side w zabudowie obok piekarnika i kuchenki mikrofalowej.Sama lodówka będzie na równi z meblami i pozostałymi sprzętami ale drzwi bedą musiały wystawać bo inaczej się nie będą miały jak otwierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motylla 23.11.2008 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 No właśnie te drzwi będą wystawały, bo się nie otworzą No nie pocieszyliście mnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 23.11.2008 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 mam ten sam dylemat - choc ja dopiero zaczynam przygodę pt. budowa domu, to mąż nie chce słyszec o zabudowanej, sama też jeszcze nie zdecydowałam ale pocieszam się, że trochę czasu na decyzję mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motylla 23.11.2008 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 No lodówki do zabudowy to na pewno nie kupimy - przyjdzie więc chyba pogodzić się z wystającą Trudno - coś za coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olika 23.11.2008 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 a sa jakies przeciwskazania do lodowek w zabudowie? czy wam sie nie podoba czy sa za drogie ? pytam bo jeszcze tego tematu nie zglebialam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AIA 23.11.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Ja wprawdzie nie mam zabudowanej miedzy meblami,ale z jednej strony stoi koło mebli i wystaje,i szczerze mowiac nie specjalnie mi to przeszkadza . To jest tak jak z wiekszoscia rzeczy kiedy budujemy dom: nad kazda rzecza,ktora robimy długo sie zastanawiamy np.nad kolorem komina,wysokoscia listwy przy podłodze,w jakiej odległosci powiesic karnisz nad oknem i takie tam,a pozniej nikt na to tak naprawde nie zwraca uwagi. Bo powiedzcie,czy wiecie jaki kolor komina ma wasz sasiad? No,ale to normalne,ze chce sie jak najlepiej i najładniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucyliu 23.11.2008 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Ja chyba bardziej martwiłabym się sprawą tak bliskiego położenia lodówki i pieca. Wg mnie to nie jest ani dobre ani prawidłowe, ciekawa jestem jakie jest uzasadnienie takiego układu..? Jeśli ktoś ma choć trochę wyobraźni to może sobie wyobrazić jak nagrzewa się piec podczas pracy i jak to może źle oddziaływać na lodówkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AIA 23.11.2008 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Ja tez nad tym myslałam,ale jedna z projektantek kuchni powiedziała,ze niewie czemu ludzie sobie tak wymyslili (i nie raz juz to słyszałą),ze piekarnik nie moze byc koło lodowki.Powiedziała,ze nic sie nie dzieje ze sprzetem w takim ułozeniu. Ja tam sie nie znam,ale na wszelki wypadek zrobiłam miedzy lodowka a piekarnikiem takie małe półeczki na butelki.Zawsze to moze cos pomoze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziewiatka 23.11.2008 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 ja miałam w poprzednim domu taką lodówkę i wystawała, ale nie to mnie najbardziej bolało moim zdaniem główny problem z lodówkami side by side polega na tym, że są optycznie olbrzymie, a w rzeczywistości w środku nie ma wcale tak dużo miejsca. poza tym mają zdecydowanie za duże zamrażalniki, to się może sprawdzało w czasach, kiedy wszystko trzeba było mrozić, ale teraz mi się kompletnie nie przydaje. tak naprawde wystarczyłaby mi jedna szuflada zamrażarki na parę bułek, jakąś wódeczkę i czasami pierogi, czy bigos teraz, do nowego domu wybrałam lodówkę w zabudowie a dokładnie wybrałam dwa urządzenia: dużą chłodziarkę i osobną małą zamrażarkę jedyny ból polega na tym, że nie będę miała kostkarki, ale kompletnie mnie to nie martwi, jako że lód w kostkarce bieże się z kranówy, która w warszawie jest podła... lodóki mają niby filtr, ale ten szybko się zużywa i sporo kosztuje, a poza tym nie oczyszcza wody w 100%, także wolę kupić woreczki i pić napoje bez "kurzu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 23.11.2008 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 No właśnie te drzwi będą wystawały, bo się nie otworzą No nie pocieszyliście mnie:) jak same drzwi lodówki wystają to nie wygląda to źle, nie rzuca się to jakoś bardzo w oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaB 23.11.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 a sa jakies przeciwskazania do lodowek w zabudowie? czy wam sie nie podoba czy sa za drogie ? pytam bo jeszcze tego tematu nie zglebialam Ja sie zdecydowalam na wolnostojącą z kilku powodow. Po pierwsze wolnostojące są jednak wieksze w srodku, po drugie cena za wypasioną wolnostojącą jest duzo nizsza niz podobnie wyposazona do zabudowy (nie mowiac o kosztach szafki). Własciwie lodowki do zabudowy wydaja mi sie jakies ubogie w porownaniu do wolnostojących. Zalezy mi na funkcjonalnosci, systemie NoFrost, klasie A+ lub lepiej itd - mialam problem ze znalezieniem czegos, co by mi odpowiadalo wsrod lodowek do zabudowy. No i trzecie - dla mnie najwazniejsze. W tej chwili mam zabudowaną - wiecie co sie dzieje pod i za nią? Nie jestem w stanie wysunąc tej lodówki by za nią porządnie wysprzątac, a zdejmując kratke widze jaki tam jest syf Wolnostojącą jednak znacznie łatwiej jest odsunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucyliu 23.11.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Ja tez nad tym myslałam,ale jedna z projektantek kuchni powiedziała,ze niewie czemu ludzie sobie tak wymyslili (i nie raz juz to słyszałą),ze piekarnik nie moze byc koło lodowki.Powiedziała,ze nic sie nie dzieje ze sprzetem w takim ułozeniu. A dopytałaś o szczegóły..? Nie czuję się przekonana a to z racji, że ostatnio miałam okazję używać piekarnika, którego nagrzałam do ponad 200 stopni i dokładnie wiem jakie robi się wokół piekiełko, mogę wtedy sobie wyobrazić jakie to ma działanie na lodówkę i ile więcej taka lodówka zużywa prądu. Zgodzę się z tym że nic się raczej nie stanie z obudową, że się nie stopi, nie uszkodzi od tego ciepła, ale jeśli oddziałujemy na lodówkę takimi temperaturami to lodówka po prostu szaleje a my płacimy za większe zużycie prądu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaB 24.11.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Mnie tez zawsze zastanawialo sasiedztwo lodówki i piekarnika. Z dwojga zlego gorsza jest jednak zmywarka (w szafce obok jest duuuuuzo cieplej niz w szafce obok piekarnika - sprawdzilam w swojej kuchni). Po cos wymyslili jednak klasy klimatyczne sprzetu AGD. Proponuje zajrzec do instrukcji obslugi i poczytac jaka jest dopuszczalna temperatura otoczenia dla danego modelu lodówki i wszystko bedzie jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 24.11.2008 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 U mnie niestety taka lodówka nie zmieściłaby się w ciągu mebli, a być musiała Marzenie męża Zrobiliśmy więc osobną zabudowę z g-k naprzeciw całej kuchni i wygląda to tak: http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/ph/gd/7shz/8dHaO2Ma6TXQXRd9eX.jpg Nie przeszkadza mi to wcale, że daleko (wcale nie daleko, bo do blatu roboczego mam 1,5 m) i że nie w ciągu... I nie przeszkadza też, że drzwi wystają (bo muszą). Sądzę, że gdyby wystawały w ciągu, to pewnie by mi to przeszkadzało... Nie jest też wcale mała, jak ktoś tu wspomniał Wybraliśmy taką, żeby miała największy zamrażalnik z tych wszystkich SBS i nawet ma większy zamrażalnik, niż wiele zwykłych lodówek. Polecam, szczególnie model z kostkarką W letnie dni jest super! A myślałam, że nie będę sama korzystała z tej opcji, bo gardło itp... i jednak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 25.11.2008 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 A nie można żeby nie musiały drzwi wystawać zrobić większego odstępu do szafek po bokach? Grubsze pionowe ścianki tych szafek zrobić na przykład? Albo podwójne czy co? Tak sobie kombinuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motylla 26.11.2008 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 To i tak się nie otworzą, bo nie moga wtedy do niczego perzylegać. Wysunięta do przodu ma miejsce na zawiasy:) A dlaczego nie do zabudowy? Bo relacja - cena - jakośc jest na niekorzyść zdecydowanie. Bo płytsza, ma mniej udogodnień, bo jak si8ę zepsuje to trzeba kupić niemal identyczną (szafka), bo utrudnia sprzątanie w zakamarkach, jak się cokolwiek rozmrozi, rozleje to pójdzie płyn w meble, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 09.01.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 słuchajcie a jak to jest z sbs do zabudowy? może mają tak rozwiązane zawiasy w drzwiach że da się umieścić na równi z innymi szafkami w ciągu? w końcu z czegoś ta nazwa się bierze, bo wizualnie to one się niewiele różnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts