Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Salon z kuchnią, otwarta kuchnia - pomysły, zdjęcia, inspiracje, rozwiązania

jolka009

Duży stół czy raczej narożnik przed TV i niewielki stolik w kuchni??  

14 użytkowników zagłosowało

1. 1. Duży stół czy raczej narożnik przed TV i niewielki stolik w kuchni??

Recommended Posts

• Odpowiedzi 200
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Fajnie wyglada z ta listwa ale inaczej jest łaczyc gres w drwenem niz gres z gresem:) Juz mysle o jednolitych kaflach na całosci w kolorze popielatym...mysle ze bedzie fajnie pasowal z brazem w salonie ( meble i kanapa) Jak moge prosic o podrzucenie jakichs kafli w popielu...poler 60x60...do 100zl to bede MEGA wdzieczna!!!!!!!!!!!!!!

• 2 months później...

Czy ktoś z was układał płytki w aneksie kuchennym inaczej niż prosto? Mnie sie marzy ułożyć w taki zawijas żeby płytki były jeszcze pod stołem. Stół będzie centralnie pod oknem Dodam że nie mam wnęki w salonie i chyba nie byłoby to takie złe tylko nie wiem jak wtedy wygląda docinanie płytek i paneli.

http://img13.imageshack.us/img13/3513/renderhandlerashx.jpg

Marfa ja mam pytanie o te płyteczki na ścianie, jaki to "model" akurat takich szukam coby za kozą położyć na całą ścianę i komin. Jakby były z Allegro to już wogóle super 8)

Chciałam się zabrać za przyklejanie (no i jaki klej do nich stosowaliście) już w czerwcu

pozdrawiam serdecznie i gratuluje dobrego smaku kolorystycznego :D

dla mnie to jest bomba tylko te płytki mogłyby ze sobą współgrać :):wink:http://img37.imageshack.us/img37/1492/31922.jpg

Właśnie o coś takiego idzie tylko jak wygląda układanie takich cudów :roll:

Mojemu fachowcowi tez takie coś zleciłem to powiedział żę nie da rady i nie ma takich możliwości :evil: Pokaze mu fotkę i zobaczymy co powie... 8)

u mojego kolegi układali takie coś w kuchni połaczonej z jadalnią tylko jeden łuk i nie było zadnego problemu

przewaznie mówią, ze się nie da bo jest przy tym trochę cięcia i wprawnej ręki trzeba a lepiej, łatwiej i szybciej przeciez ułożyć "jak leciał" prosto od brzegu do brzegu

Tasha,

U nas było tak...

Facet od płytek położył płytki, a potem wyciął łuk i tak zostawił.. Potem przyszli faceci od paneli i powiedzieli, że tego się nie da ułożyć bo to się powinno robić odwrotnie - najpierw panele, a potem dopiero płytki.. a jeszcze przed płytkami wygięta listwa!

No ale po jakimś czasie okazało się, że jednak jakoś (trochę kombinując) dało się to położyć i połączyć.. Fakt, że jak się super dokładnie przyjrzeć to można zauważyć, że gdzieś spod listwy widać krzywo wycięte panele.. ale z daleka jest bardzo ładnie (przynajmniej dla nas)..

Wszystko się generalnie da jak się uprzeć i przycisnąć FachMana :)

I na koniec mała rada: zanim postanowisz definitywnie jak chcesz, żeby to wyglądało, dowiedz się i sprawdź czy istnieje odpowiednia (i odpowiadająca Wam) listwa.. my szukając listew nadających się do wygięcia znaleźliśmy chyba tylko 2 które nam odpowiadały.. no a potem się okazało, że nie nadawała się dla tych co układali podłogę.. więc finalnie mamy nie taką jak chcieliśmy :/

Pozdrawiam i powodzenia :)

Marfa ja mam pytanie o te płyteczki na ścianie, jaki to "model" akurat takich szukam coby za kozą położyć na całą ścianę i komin. Jakby były z Allegro to już wogóle super 8)

Chciałam się zabrać za przyklejanie (no i jaki klej do nich stosowaliście) już w czerwcu

pozdrawiam serdecznie i gratuluje dobrego smaku kolorystycznego :D

Zazdrośnica,

obiecuję odpowiedzieć, ale jak znajdę nieco dłuższą chwilę :)

Pozdrawiam

Pozdrawiam

Ok. poczekam cierpliwie :D Ale zmartwiłaś mnie tym wyginaniem, bo planuję zrobić taki łuk od kuchni aż do komina :-?

Poza tym mi właśnie "panelarze" powiedzieli, że najpierw mają być płytki lub kamień dopiero oni położą dylatację panele i listwę :roll:

Pozdrawiam

Ok. poczekam cierpliwie :D Ale zmartwiłaś mnie tym wyginaniem, bo planuję zrobić taki łuk od kuchni aż do komina :-?

Poza tym mi właśnie "panelarze" powiedzieli, że najpierw mają być płytki lub kamień dopiero oni położą dylatację panele i listwę :roll:

Zazdrośnia,

Odpisałam na priv :)

Pozdrawiam