gumis107 22.11.2008 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Witam ,mam dom ok 100 letni z piwnica ktora przerabiam na mieszkalna.Zamontowalem prowizorycznie piecyk kominkowy i strasznie dobrze nagrzewa cala chalupe (fakt mury grubosci ok 80-90cm wiec ma co akumulowac cieplo) i troche mnie korci ustwic w piwnicy piecyk kominkowy(kominek mam ale jak wiadomi cieplo cyrkuluje w gore) bo upalajac go od razu cieplo daje po nogach .Robil ktos cos takiego moze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaczus2 24.11.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 A co ty wogule z tym kominkiem chcesz tam zrobic bo bardzo nie rozumię tego postu.jeśli chodzi o kominy mółbym pomuc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumis107 25.11.2008 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 po prostu umiescic kominek w piwnicy ,bo akurat piwnica bedzie mieszkalna(jest zrobiona w starej cegle ,sklepienia lukowe itd ,wyglada jak wnetrze zamku),a ustuowanie piwnicy powoduje ,ze gorace powietrze bedzie mialo najlepsza droge cyrkulacji(roznica poziomow pomiedzy mieszkaniem ,a piwnica ponizej 1 metra, piwnica umieszczona w centralnym punkcie domu,sciany ok 80cm).Z kominem zero problemu, mam male okienko i tamtedy pojdzie rura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaczus2 25.11.2008 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 to montowac i jazda,tylko rure przez okienko??? mam nadzieje że chodzi ci o nawiew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts