nyno 22.11.2008 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 WitamMam prosbe w sprawie budowy domu. A mianowicie zawalil sprawe gosc co robil wiezbe i pokrycie dachu.Kilka bledow zrobil mimo ze mam niezaleznego kierbuda.Mysle ze wykonawca chyba dal cos w lape kierownikowi i on ostatnio broni jego strone. i tak np stolcowki nie sa zaizolowne na laczeniu z murem.Jest to niezgodne ze sztuka budowlana .Wykonawca twierdzi ze zapomnial a kierownik ze juz sie nic nie da zrobic bo dach polozony a pozatym kiedys nie dawali izolicji i domy stoja.Rozmawialem z innym ciesla ktory twierdzi ze musi byc izolacja bo drzewo ciagnie wilgoc.Aha dodam ze kierownik odebral dach wpisem do dziennika.Pozatym zrobil kilka bledow ktorych nie ma w projekcie (poprostu tak wymyslil i kazal pracownikom zrobic bez mojej wiedzy.Co mozna zrobic w takiej sytuacji ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 23.11.2008 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 po pierwsze nie płacić cieślipo drugie nie płacić kierbudowipo trzecie zażądać wykonania dachu zgodnie z projektem i sztuką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 10.12.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 nie wiem czy to jeszcze aktualne, ale ja zrobiłam inaczej.... jeśli masz podstawy by sądzić, że dach jest zrobiony źle... bierzesz rzeczoznawcę o specj. blacharz- dekarz... i robisz ekspertyzę dachu.... czasem wystarczy tylko wstępna opinia dachu, a czasem trzeba robić pełną ekspertyzę... mając ten dokument w ręce piszesz pismo, że oto na podstawie ekspertyzy rzeczoznawczej w dniu.... żądasz .... w terminie do .... i wsio.... ja jestem teraz właśnie na tym etapie... z moimi developerami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts