Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika GRANAT-Claudii&Criss

Claudii

Recommended Posts

• Odpowiedzi 367
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 1 month później...
  • 4 weeks później...
  • 3 weeks później...
Kredyt w Mlilennium we franusiach, wzięty w ostatniej chwili przed kryzysem,teraz byśmy nie dostali :roll: Mimo wysokiego kursu i tak mi się opłaca,bo wtedy wychodzi mniej franków do spłaty :wink: na razie mam karencję 18-m-cy-spłacam same odsetki,może za ten czas kurs wróci do normy.Oprocentowanie wraz z marżą 1,71%-nieźle co ? :lol: Transza na działkę i I na budowę już wypłacone-regularnie !!

• 3 weeks później...

Zaczynamy dopiero po świętach ok 15.04 bo mój mistrz od budowy kończy robotę u tych co zaczął w tamtym roku tzn tynkuje im całą chałupę .

Jest to przyjaciel rodziny teściów,mam do niego pełne zaufanie i opinie ludzi którym budował,no i oczywiście cena te 8tyś :lol: za taką kaskę to będę na niego czekać choćby nie wiem co.....Nie mogę się już doczekać budowy,kasa kisi się na koncie ja jestem pełna energii i gotowa do wydawania hahahahah

Ale muszę liczyć się z wydatkami ,żeby mi kredytu starczyło no i chcę udowodnić wszystkim niedowiarkom ,że przy dobrym "inwest plan"wybuduję domek za 250tyś na gotowo :wink:

• 4 weeks później...

[wpisy z dziennika budowy]

Gratulacje. Wyboru projektu. Mamy zamiar wprowadzic takie same zmiany w projekcie. Macie zrobiony wstepny kosztorys budowy? Wiecie ile wyniesie was podpiwniczenie? Chetnie zobaczymy wasza budowe :D.

Pozdrawiam

Na jakiej podstawie macie robiony ten kosztorys? Jaki jest udzial materialow a robocizny? Projekt macie z wentylacja mechaniczna? Bedziecie robic GWC?

http://forum.muratordom.pl/uzytkownik23734.htm

hejka ! my też budujemy granata :) no raczej dopiero zaczynamy no ale od czegoś trzeba no nie...narazie jesteśmy na etapie pozwolenia na budowę i obiecano nam że na czerwiec już będzie :) zobaczymy :) projekt już zakupiony i tu niespodzianka żadnych zmian...zakochaliśmy się w nim i nic nie mamy zamiaru zmieniać..mam nadzieję że uda się nam wybić chociaż fundamenty w tym roku...będziemy wam kibicować :) pozdrowionka!!

• 2 weeks później...
podoba mi sie Twoje podejście do sprawy budowania Claudii to napawa mnie optymizmem. Będę obserwowac twoje poczynania na bierząco choć planuję budować inny dom ale mniej więcej tej samej wielkości - Codzienny c117a. Powodzenia w tanim budowaniu. nawiasem mówiąc szkoda że tak daleko mieszkasz :)

podoba mi sie Twoje podejście do sprawy budowania Claudii to napawa mnie optymizmem. Będę obserwowac twoje poczynania na bierząco choć planuję budować inny dom ale mniej więcej tej samej wielkości - Codzienny c117a. Powodzenia w tanim budowaniu. nawiasem mówiąc szkoda że tak daleko mieszkasz :)

o :o :lol: -codzienniacy-jak fajnie, a byliście już na naszym forum? http://forum.muratordom.pl/codzienny-c117-z-muratora-opinie,t81298-720.htm