Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika GRANAT-Claudii&Criss

Claudii

Recommended Posts

Witaj Ewa28 :welcome:

Jak byłam na etapie fundamentów to też miałam wizje , zresztą jak każdy ..ale zobaczysz jak szybko czas leci do wymarzonego celu.Chociaż moje początki wspominam bardzo miło i tęsknię za tym wszystkim hahahah

Salon w Granacie jest mały , starałam się wykorzystać każdy kawałek i zmieścić wszystko co sobie wymarzyłam (kominek, barek).Na pocieszenie jest mega przytulny , zwłaszcza jak pali się w kominku ... cudnie .

Narożnik kupiłam na allegro na wymiar moich ścian tak aby optymalnie wykorzystać to miejsce.Wymiary narożnika 206/278 i jest z możliwością spania.Zrezygnowałam z foteli w zamian za wielgachne pufy.

W jadalni idealnie zmieści się stół 110/80 ,który można rozłożyć na czas imprezy - to bardzo praktyczne rozwiązanie:)

Wymiar kuchni podam wieczorem , jak wrócę do domku.

• Odpowiedzi 367
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziękuję za odpowiedź, mam nadzieję, że mi też uda się kiedyś umeblować ten salon tak jak bym chciał. Tylko ja myślałam o sofie i jednym fotelu, ale to się jeszcze zobaczy. Wielkość tego salonu to moja zmora, a jak patrzę na te nasze fundamenty to już w ogóle nie mogę sobie wyobrazić jak tam ma się coś zmieścić, a np. choinka na święta to już w ogóle jakaś jazda.

Gorzej jednak zmartwiła mnie kuchnia, bo wedle mojego projektu potrzebowałabym najmniej 4 m 5 cm na tej ścianie pod oknem i jeśli zabraknie tam 5 cm to zburzy to moją koncepcję.

Na ścianie, na której Ty masz lodówkę i kuchenkę ja potrzebowałabym 2m 40 cm i mam nadzieje, że choć to się zgadza.

Wrzucaj zdjęcia z przyjemnością zobaczę jak Tobie udało się umeblować GRANACIKA, zresztą chyba nie tylko ja.

Pozdrawiam

Ewa- jeśli zabraknie Ci 5 cm albo i więcej to nie zburzy to Twojej koncepcji.Ja się w ogóle nie przejmowałam wymiarami kuchni.Zaprosiłam pana na pomiar dałam wytyczne co gdzie ma być a on dokładnie dostosował kuchnię do ścian a nie ściany do kuchni.Na jednej ścianie miałam lukę 15cm więc wkomponował mi takie półeczki na wino :)

A na tej gdzie lodówka też została luka i zrobił szafkę cargo.

Choinkę wstawię pod drzwi tarasowe.

Ściana gdzie mam lodówkę prawdopodobnie nam się nie zgadza .... przesunęliśmy komin o jakieś 1,7m w stronę salonu aby nie właził do tej budki na dachu .....:o

Kuchnia jest bardzo ustawna i pojemna :)

Edytowane przez Claudii

witam zakochałam sie w pani kuchni czy moge prosic o wiecej zdjęć?? jaka jest szer. scianki za kominkiem? i jaka jest szer tego barku i w jakiej odległości jest on od ściany z oknem? kuchnia jest cudna mam nadzieję że tez kiedys bede miala taka:) pozrawiam marta Edytowane przez marta_k99

• 2 weeks później...

Clea

Foty wklejone w dzienniku. Zastanawiasz się czy salon nie jest za mały ? Jest mały ale nie za mały tzn. wszystko się w nim zmieści co potrzebne.Duża wygodna rogówka,dobrze się ogląda TV .Jadalnia niby mała ale w zupełności na nas 4 wystarczy.Impreza już była, goście pomieścili się spokojnie przy rozłożonym stole,szykuje się większa na 2 stoły i też da radę. Znowu tak często nie imprezujemy w takim gronie a na kameralne przyjęcia miejsca jest wystarczająco, nawet na tańce.

Swobodna komunikacja. Ktoś na forum napisał ,że ma salon 35m2 i gdyby budował jeszcze raz to zdecydowanie z mniejszym salonem -niewykorzystana powierzchnia.

W salonie zazwyczaj siedzimy wieczorem przy kominku i robimy sobie w wekendy maratony filmowe i miejsca jest naprawdę sporo.

P.S.

Jak będziecie przejeżdżać lub przelatywać w pobliżu to wpadnijcie pooglądać na żywo , zresztą wpadnijcie jak macie ochotę :D

Edytowane przez Claudii

Dzięki za zaproszenie, może skorzystamy przy jakiejś okazji przejazdu niedaleko Was, może wybierzemy się na jakiś jesienny lub zimowy spacer do pobliskiego parku...

Uspokoiłaś moje obawy czy da się pomieścić kilka osób na imprezę :) Dziękuję, bo to były moje największe obawy co do salonu. Masz rację przecież nie buduje się domu dla gości tylko dla siebie, ile w końcu można robić imprez na dużą skalę :D

U nas już klamka zapadła - od jakiegoś czasu jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami projektu Granata !! Nie zamierzamy go zamieniać na inny bo jest super.

Gratuluję!!! Na pewno kupię 11 nr MURATORA

Czytanie Twojego dziennika to sama przyjemność!

Jak to powiedziałaś…” z motyką na słońce” – dodaje otuchy i wierze, że i nam się uda. Wiele było wątpliwości, zanim się zdecydowaliśmy, najwięcej wątpliwości miał mój mąż, ale udało mi się go przekonać.

Cały czas mu powtarzam …Jak nie skoczysz na głęboką wodę to nic nie będziesz mieć! Zawsze wierzyłam, że moje marzenia się spełniają i to też się spełni.!

Dziś mamy fundamenty!:wave:

Jeszcze raz Gratuluję! i mam nadzieję że jeszcze zobaczymy kilka fotek zanim na dobre zakończysz przygodę z GRANATOWYM DZIENNIKIEM

:)Salon prezentuje się znakomicie, :)piękne krzesła! :)W małym salonie zmieściłaś wszystko - extra

Edytowane przez EWA 28