Claudii 26.11.2010 23:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 no to gratulacje dla właścicielki nas architekt nie kasował od ilości zmian, tylko jakby ryczałt:D w projekcie schody są drewniane wg własnego projektu czy tam stolarza i zamiana ich na betonowe to bardzo istotna zmiana,trzeba dokonać obliczeń itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Clea 29.11.2010 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Zamawiasz meble do garderoby w BRW? Mam znajomego który robi na zamowienie meble typu Komandor itp. Jak masz wymiary i pomysł co tam ma być to mogę zapytać ile by to kosztowało prywatnie a nie w sklepie takie cudo Mi osobiście też się taka wersja podoba. A co do Twojego niedzielnego spacerku to Granat ładnie się prezentuje na białym tle, nooo i nie ukrywając macie chyba w najbliższej okolicy największy dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 29.11.2010 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 (edytowane) dzięki Ola .... garderoba niestety będzie musiała jeszcze poczekać ważniejsza jest łazienka górna Edytowane 29 Listopada 2010 przez Claudii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 01.12.2010 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Claudii a ja przychodzę do Ciebie po namiar u kogo zamawiałaś świadectwo energetyczne .Bo się przymierzam do tego i szukam kogos . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 01.12.2010 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 na allegro,szukaj po nazwie użytkownika "Chermanowski" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 01.12.2010 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Ok dzięki,już znalazłam )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Clea 06.12.2010 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Claudio ja Cię co chwilkę męcze jakimiś pytaniami.......ale im bliżej budowy mamy różne pytania, czy zmieniać schody na betonowe czy zostawiać drewniane.... i moje pytanie ile kosztowały was schody? Mi podobają się drewniane ale pełne, czyli takie zabudowane. Te drewniane mają też swój urok, trzeszczą z biegiem lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 07.12.2010 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 (edytowane) Nie ma sprawy , pytaj ile chcesz Clea- każde schody mają swój urok i te betonowe ładnie i z gustem wykończone i te drewniane, ceny podobne. Nasze drewniane dębowe ażurowe 9500zł. Wiedziałam od razu ,że takie chcę jak zobaczyłam u znajomych.Jestem z nich zadowolona, klatka nie jest za wielka a schody jej nie przytłaczają. Pełne drewniane będą droższe. Jak chcesz pełne to może postaw na betonowe i zamówisz sobie u stolarza drewniane wykończenia,balustrady i też będą ładnie wyglądać. Plusem betonowych jest to ,że masz je od razu i nie trzeba kombinować jak wejść na górę , no i nie musisz zaraz wykańczać jak masz ograniczone fundusze. Mogę Ci polecić mojego stolarza ,poradzisz się jego w sprawie pełnych. Edytowane 7 Grudnia 2010 przez Claudii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Clea 08.12.2010 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Spoko, możesz podać namiar na stolarza Myślałam że schody drewniane trochę są tańsze a tu prawie 10 000 - szok. A my tu jak narazie żółtodzioby w tych sprawach. Ceny które podajesz w kosztorysie to są oczywiście ceny btutto ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Clea 08.12.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Aaa nam w jednym z kosztorysów firma wyceniła schody betonowe zatarte na szorstko 4500 tyś, a ciekwe ile do tego trzeba jeszcze doliczyć resztę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 08.12.2010 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Ceny brutto. Te 4500 to sama robocizna ? do tego doliczysz drugie tyle za wykończenie - tak skromnie wg mnie, bo wiesz ja nie lubię przepłacać i ceny dla mnie są mocno przyziemne ale jak czytam forum to 130tys za kuchnię jest dla mnie szokiem ...a dla innych normalką. No i jeszcze zbrojenie,beton,Jak robiłam rozeznanie w schodach to ładne gięte- 25tys co absolutnie nie wchodziło w rachubę.Potem znalazłam 12tys i to była cena taka przeciętna ale za niedębowe.A potem znalazłam stolarza co zrobił moje.I chyba taniej się nie da a jak się da to uważnie sprawdź fachowca.Tel. 662-330-505.Jak masz wątpliwości to nic prostszego tylko zobaczyć moje na żywca i dogadać się ze stolarzem ,że chcesz pełne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Clea 08.12.2010 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Dziękuję za namiar, no i za zaproszenie, cieszymy się z tego faktu bardzo... . Myślę, że skorzystamy, tylko napisz kiedy najbardziej Wam pasuje (czy w tygodniu czy w weekend), a my się dostosujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Clea 08.12.2010 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Zapomniałam napisać że te 4500 co cena z robocizną ale trzeba doliczyć 7% vat'u. Nam wyceniała firma do stanu developerskiego koszt wybudowania Granata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 09.12.2010 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 najbardziej pasuje nam w wekend ,może 18 lub 19.12 ? będę miała już posprzątane na święta hahahahah i pewnie choinkę postroję a wtedy zobaczysz jak w salonie zmieścić choinkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Clea 09.12.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Hmm to może 19.12...z choinką to było by fajnie Ja już zaczęłam sprzątanie takie gruntowne przed świąteczne, bo pora juz stroic mieszkanie i zrobic ładny nastroj...jak ja lubie swieta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Clea 23.12.2010 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2010 Dziękujemy za spotkanie Zdrowych i pogodnych świąt Bożego Narodzenia oraz szczęśliwego Nowego Roku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzena-m 03.01.2011 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Dzień dobry. My również zamierzamy się do budowy granata.Mam takie pytanko czy byłaby taka możliwość obejrzenia na żywo pani domku.Bardzo mi na tym zależy. Jeśli tak to proszę o przesłanie pani adresu na mój e-mail: [email protected].Z góry bardzo dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzena-m 03.01.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Bardzo mi zalezy na osobie, która buduje granacika w województwie pomorskim lub kujawsko-pomorskim.Dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ferdzicho 19.01.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Rewelacja!!! Pozdrawiam z sąsiedniego Żyglina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Clea 19.01.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Z tą łazienką to jak piszesz można ograniczyć koszty i też będzie cacy i tak trzymać. Ładny "osprzęt". Pozdrawiamy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts