Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika GRANAT-Claudii&Criss

Claudii

Recommended Posts

• Odpowiedzi 367
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zamawiasz meble do garderoby w BRW? Mam znajomego który robi na zamowienie meble typu Komandor itp. Jak masz wymiary i pomysł co tam ma być to mogę zapytać ile by to kosztowało prywatnie a nie w sklepie takie cudo :) Mi osobiście też się taka wersja podoba. A co do Twojego niedzielnego spacerku to Granat ładnie się prezentuje na białym tle, nooo i nie ukrywając macie chyba w najbliższej okolicy największy dom :)

Claudio ja Cię co chwilkę męcze jakimiś pytaniami.......ale im bliżej budowy mamy różne pytania, czy zmieniać schody na betonowe czy zostawiać drewniane.... i moje pytanie ile kosztowały was schody? Mi podobają się drewniane ale pełne, czyli takie zabudowane. Te drewniane mają też swój urok, trzeszczą z biegiem lat :)

Nie ma sprawy , pytaj ile chcesz :)

Clea- każde schody mają swój urok i te betonowe ładnie i z gustem wykończone i te drewniane, ceny podobne. Nasze drewniane dębowe ażurowe 9500zł.

Wiedziałam od razu ,że takie chcę jak zobaczyłam u znajomych.Jestem z nich zadowolona, klatka nie jest za wielka a schody jej nie przytłaczają.

Pełne drewniane będą droższe. Jak chcesz pełne to może postaw na betonowe i zamówisz sobie u stolarza drewniane wykończenia,balustrady i też będą ładnie wyglądać.

Plusem betonowych jest to ,że masz je od razu i nie trzeba kombinować jak wejść na górę , no i nie musisz zaraz wykańczać jak masz ograniczone fundusze.

Mogę Ci polecić mojego stolarza ,poradzisz się jego w sprawie pełnych.

Edytowane przez Claudii

Ceny brutto. Te 4500 to sama robocizna ? do tego doliczysz drugie tyle za wykończenie - tak skromnie wg mnie, bo wiesz ja nie lubię przepłacać i ceny dla mnie są mocno przyziemne ale jak czytam forum to 130tys za kuchnię jest dla mnie szokiem ...a dla innych normalką. No i jeszcze zbrojenie,beton,

Jak robiłam rozeznanie w schodach to ładne gięte- 25tys co absolutnie nie wchodziło w rachubę.Potem znalazłam 12tys i to była cena taka przeciętna ale za niedębowe.

A potem znalazłam stolarza co zrobił moje.I chyba taniej się nie da a jak się da to uważnie sprawdź fachowca.Tel. 662-330-505.Jak masz wątpliwości to nic prostszego tylko zobaczyć moje na żywca i dogadać się ze stolarzem ,że chcesz pełne.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...