wiktoria3420 21.01.2011 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Witam Pania serdecznie mam do Pani pytanie czy istnieje możliwość obejrzenia Pani domku? Jesteśmy z męzem bardzo ciekawi jak on wygląda w realu zastanawiamy sie nad zakupem tego projektu podam mój adres imeil [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diego215 21.01.2011 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Witam Pania serdecznie mam do Pani pytanie czy istnieje możliwość obejrzenia Pani domku? Jesteśmy z męzem bardzo ciekawi jak on wygląda w realu zastanawiamy sie nad zakupem tego projektu podam mój adres imeil [email protected] Mam pytanie na temat stropu.Czy jestescie zadowoleni ze stropu Teriva I? oto mój adres [email protected] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diego215 21.01.2011 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Sorki za cytat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Clea 28.01.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Byliśmy wczoraj u architekta "z polecenia" i też będzie zajmował się naszym projektem A piwnicę zrobimy taką jak Wasza Pamiętasz może ile skasował Was geodeta za usadowienie domu na działce? I za wykonanie mapki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 28.01.2011 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 wytyczenie 300,mapa do celów projektowych (6szt) 600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 28.01.2011 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 wytyczenie 300,mapa do celów projektowych (6szt) 600 Czy można namiary na tego geodetę ? Bardzo tanio wam wziął (chyba że po znajomości był). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 29.01.2011 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 fenix-poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Clea 29.01.2011 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Dzięki, my w poniedziałek będziemy obdzwaniać geodetów to dobrze jest znać mniej więcej cenę żeby nas nie obskubali A ten Wasz to z jakiego miasta jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 29.01.2011 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 z Piekar Śl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Clea 30.01.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Aha dzięki Jak nic nie znajdziemy w rozsądnej cenie to poprosimy o nr telefonu..... buźka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dtamas 07.02.2011 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Witam serdecznie, nurtuje mnie jedna sprawa.Czy dział "DOKUMENTACJA" obejmuje całkowity koszt przygotowania dokumentów do pozwolenia na budowę?Jest tam bowiem ujęta adaptacja projektu, która zresztą z kosztami kierownika budowy i tak wydaje się niesamowicie niska. Zmian mieliście Państwo dużo w projekcie.A gdzie są w takim bądź razie koszty:- projektu zagospodarowania terenu?- projektu zewnętrznych przyłączy mediów (prądu, wody, gazu)? bo rozumiem że podane koszty przyłączy to już fizyczne ich podłączanie a co z samymi projektami przyłączy (wymaganymi do ZUDP)?Powyższych kosztów tu nie widzę. Jestem bardzo ciekawy ....Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 08.02.2011 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 odp.dla dtamas moja dokumentacja z kosztami jest bardzo skrupulatna ,wszystko wyśpiewane jak na spowiedzi Cena adaptacji ,wszelkich zmian,zagospodarowanie terenu+kierownik budowy wyniosła nas dokładnie 2,5tys , po pierwsze :bo to znajomy znajomego,po drugie architekt jest na emeryturze Przyłącza : - woda - koszt 5tys ale kupiliśmy działkę z wodą - prąd - jak w tabeli , cała usługa Vattenfala projekt+przyłącze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 13.02.2011 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Witaj Claudii Z zaciekawieniem przeczytałam Twój Granatowy Dziennik, choć buduję całkiem inny projekt. Zetknęłam sie z Twoimi pstami na forum " pokarzcie swoje salony" i " co byś zmienił budując jeszcze raz". I to własciwie wpisy na tym drugim forum tak mnie zaintrygowały, że postanowiłam tutaj zajrzeć. Hm.... ja to chciałaby Ci pogratulować super domku - wszystkomającego!!! Czego tu jeszcze chcieć? Masz piwnicę, podłogówkę, rekuperator, odkurzacz centralny, dach dwuspadowy, garaż dwustanowiskowy, fajnie wyposażone wnętrza. Nic tylko pogratulować dokonanych wyborów i realizacji projektu. Muszę się przyznać, że mnie też podobają się przeróżne projekty i uwielbiam przeglądać ich zdjęcia w sieci. Wybór okrutnie trudny, a wydatek nieporównywalny nawet z extra samochodem, który po czasie po prostu zmieniasz. My mamy jednak już projekt i zawsze wracam do niego, jako do tego własnego i przemyślanego dla naszej rodziny. Ty swój super domek już masz, przede mną dopiero początki budowania. Zazdroszczę Ci, że te najtrudniejsze wybory masz już za sobą. Ja cały czas sie zastanawiam: czy rekuperator to naprawdę potrzebny, czy może nie zwiększać kosztów i pozostać przy wentylacji grawitacyjnej. A odkurzacz centralny? Czy naprawdę tak bardzo ułatwia sprzątanie? Przeciez nowoczesne odkurzacze są małe i lekkie i nie trzeba ciągnąć za sobą 9m rury. No i jeszcze rolety zewnętrzne.... Pytania mnożą mi się codziennie. Może chciałabyś podzielić się doświadczeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 14.02.2011 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Witaj nie ma czego zazdrościć , czas szybko leci a okres budowy to niezapomniane chwile ,że czasami mi ich brakuje... u mnie nie wszystko jeszcze wykończone ,więc się pocieszam,że mam jeszcze trochę roboty i jest czym żyć ) Rekuperator - mam złe doświadczenia w mieszkaniu w bloku ,gdzie była marna wentylacja , parowały okna ,pojawiała się pleśń...... nie jest niezbędny ,przy dobrej grawitacji Odkurzacz centralny - wprawdzie nie mam jeszcze samej jednostki a odkurzacze domowe są teraz bardzo nowoczesne i czasami też się zastanawiam po co mi to - nie umiem odpowiedzieć nie użytkując jeszcze tego cuda Rolety - to chyb trafny wybór ale użytkuję sporadycznie , bo na razie nie mam się przed kim zasłaniać a też nie lubię ciemnicy w dom Także wszystko nagle może stać się zbędne lub niezbędne ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artmas 15.02.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Witam Claudii,Od 2 tygodni mieszkamy już w Granacie i nurtuje mnie pytanie dotyczące spkraplania sie okien dachowych. U nas w mróz leje się po oknach i płycie k-g, powstały zacieki.Co robić, jak to jest u Ciebie? Przejżałem różne fora i fakt nie mam kaloryferów pod oknami, ale czy można temu zaradzić i czym pomalować wnęki okienne aby płyta nie nasiąkała wodą ?PozdrawiamArtur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 15.02.2011 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Hej Artur , u mnie nie występuję takie dolegliwości .... też nie mam kaloryferów bezpośrednio nad oknami dachowymijakiej firmy masz okna ? a co z wentylacją ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 15.02.2011 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Witaj nie ma czego zazdrościć , czas szybko leci a okres budowy to niezapomniane chwile ,że czasami mi ich brakuje... u mnie nie wszystko jeszcze wykończone ,więc się pocieszam,że mam jeszcze trochę roboty i jest czym żyć ) Rekuperator - mam złe doświadczenia w mieszkaniu w bloku ,gdzie była marna wentylacja , parowały okna ,pojawiała się pleśń...... nie jest niezbędny ,przy dobrej grawitacji Odkurzacz centralny - wprawdzie nie mam jeszcze samej jednostki a odkurzacze domowe są teraz bardzo nowoczesne i czasami też się zastanawiam po co mi to - nie umiem odpowiedzieć nie użytkując jeszcze tego cuda Rolety - to chyb trafny wybór ale użytkuję sporadycznie , bo na razie nie mam się przed kim zasłaniać a też nie lubię ciemnicy w dom Także wszystko nagle może stać się zbędne lub niezbędne ... Claudi a masz juz zamontowany ten rekuperator, czy na razie jeszcze tylko same kanały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 15.02.2011 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 same kanały , wloty i wyloty , rekuperator do zakupu jak trafię w RMF-ie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 15.02.2011 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Czy tymi kanałami nawiewa ci powietrze i wyciąga, jest jakiś wentylator, zeby to chodziło, czy też je masz pozatykane. Bo tak sie zastanawiam, że duzo osób ma częściowo zrobiona wentylację, bez rekuperatora i co wtedy w takim domu? jest wentylacja, czy nie ma i w ślad za tym jakieś przykre konsekwencje - grzyb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 15.02.2011 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 nie mam samej jednostki , nie mam niczym pozatykane wszystko drożne , wloty pewnie działają na zasadzie grawitacji , więc myślę ,że napływ powietrza jest , samoistnie pewnie nie funkcjonuje wyciąg . Nie mam grzyba ale mieszkam dopiero od maja więc chyba nie tak szybko wyłazi ? lubię wietrzyć pokoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts