Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika GRANAT-Claudii&Criss

Claudii

Recommended Posts

• Odpowiedzi 367
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Claudii!

Gratuluję ślicznego domku. Mam do Ciebie pytanie dotyczące pieca. Chcemy kupić taki piec jak ty Defro komfort eco. Macie już za sobą zimę. Czy mogłabyś mi napisać, jak się piec sprawuje, czy jesteście zadowoleni? Wiem, że macie kocioł 20. Jaką powierzchnie ogrzewacie? My mamy dom z piwnicami, częściowo piwnica będzie ogrzewana, garaż też ogrzewany. Zastanawiamy się czy wziąć 20 czy 25. Byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam :)

Witaj ,ogrzewamy parter,poddasze u mnie to ok 160m2 + piwnicę -3 kaloryfery ok 70m2.

Piec jest ok , moc wystarczająca - pod warunkiem ,że spala prawdziwy ekogroszek tzn taki prosto z kopalni . Za cholerę nie chce palić groszku ze składu,marketu , brunatnego.

Trochę czasu pewnie wam zejdzie zanim go poustawiacie do własnych potrzeb ale to każdy przechodzi.

dziękuję za szybką odpowiedź :) tyle jest tego na rynku, że mamy już mętlik w głowie... chyba zdecydujemy się na komfort eco 20, powinno styknąć...mamy do ogrzania ok.200m2, "za"przemawia jeszcze to , że możemy dostać dofinansowanie z urzędu do tego pieca...też mieliście?

:bye:

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam!

Gratuluję domku!!! Mam do Pani prośbę, mogłaby mi Pani podać namiar na fachowców którzy postawili to cudeńko:) Razem z żoncią myślimy o budowie Granata, i na pewno będziemy korzystać z Państwa doświadczeń. Dziękuję i pozdrawiam tomek

• 1 month później...
  • 5 weeks później...

No w końcu pojawiły się nowe zdjęcia i jest czym oko nacieszyć :) Wszystko wygląda pięknie a za kilka lat to już wogóle będzie... Mi szczególnie podoba się ta kompozycja na ostatnim zdjęciu. Z czego jest zrobiona jest ta palisada, z drewna czy plastiku?

A łazienka górna to juz gotowa? bo zdjęć to chyba nie było :(

• 1 month później...