Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika GRANAT-Claudii&Criss

Claudii

Recommended Posts

• Odpowiedzi 367
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam wczoraj miałam okazje widziec w realu domek Claudii(wielkie dzieki za te mozliwosc)i jestesmy raczej na bank zdecydowani na zakup właśnie tego projektu,wprowadzimy kilka zmian ale o tym juz pózniej.Polecam wszystkim przed kupnem projektu zobaczenie wymarzonego domku a wtedy wszystkie watpliwości się rozwieja.Jeszcze raz wielkie dzięki dla Claudii i pozdrawiam

Piotrek57 za flaszkę dobrego winka przygotuję Ci wszystkie papiery wraz zprojektem do POŚ a Twój architekt tylko przybije pieczątkę i podpisze 8)

-oczyszczalnia-kupiona na promocji niecałe 2tyś

- 15 ton żwirku ok 1tyś

- fachowa robocizna -montaż +dodatkowe jakieś kolanka 1,1tyś

- wynajęcie koparki-jeszcze nie wiem,koparkowy chyba zapomniał mnie skasować :lol:

myślę ,że wyjdzie jakieś 5tyś za wszystko

Pozdrawiam

Tak dachówka była zapłacona w całości i zafakturowana.

Roben zablokował na Niemcy dachówkę Monza Plus czarnobrązową i kasztan.

Ma być dostępna dopiero ok 7.X

Część dachówki dostałam ale kosztem innej osoby,czekam na kolejną część aż znowu uszczkną komuś innemu :roll:

Jak masz inny kolor to spoko :D

Dowiedz się czy napewno nie da rady hydraulik wejść po tynkach.U nas np powiedział,że absolutnie tynki muszą być,bo nie będą mu później tynkarze po podłogówce latać.Pewnie zdania sa podzielone,jak przy wszystkim podczas budowy,no ale jeżeli zależy Ci na czasie :D Maleńka ta łazieneczka na dole co?Jeśli można to napisz jaką cene podał wam hydraulik?

Podłogówka po tynkach to nie podlega dyskusji ale rurki do wody,kotłownia to raczej przed tynkami.

Cena za kompletną hydraulikę , na gotowo-co+cw,kanalizacja,podłogówka,kotłownia,kaloryfery,bojler, geberity,suszarki,wszystkie materiał wraz z robocizna 25tys bez pieca i kominka no i oczywiście bez białej ceramiki.

Co do łazieneczki na dole to wystarczająca do kabiny,kibelka i umywalki :D

widziałem twoje zdjęcia i dochodzę do wniosku że murarzy masz wyjątkowo dziadowskich którzy smarkają a nie murują , jak można robić mur na pionową spoine? czy ty nie masz kierownika budowy który to widzi?

elektryka też daje dużo do życzenia po najmniejszej lini oporu dobry elektryk kable chowa w murze. pozdrawiam

Pierwsza krytyka .... wszystkie kryty mile widziane ale czy na pewno masz rację ?

po pierwsze gdzie ty widzisz u mnie pionowe spoiny ?

- ściany z porothermu pionowo- pióro+wpust,tylko spoina pozioma

po drugie-widzę ,że jesteś mądrzejszy od firmy elektrycznej :wink:

tylko masz stary zasób wiedzy,bo teraz się nie wkuwają w ściany , nawet z ytonga.

Co na to mój kier.bud. ?

jest zadowolony ,że jako jedna z nielicznych budów nie wymaga stałego nadzoru :D