Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika GRANAT-Claudii&Criss

Claudii

Recommended Posts

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Boże Narodzenie wkrótce, więc życzę Ci szczerze:

Ciepłych chwil w rodzinie w Wigilijną Wieczerzę.

Wszystko w złocie, zieleni, czerwieni.

Niech Nowy Rok będzie pełen nadziei.

By spełniło się choć jedno z twoich marzeń.

Dużo szczęścia i niezapomnianych wrażeń!

http://lh4.ggpht.com/_HrvOiKIpqLY/S1IAMZB0DsI/AAAAAAAAAbE/xxrfcFlLIg0/3955.jpg

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

• Odpowiedzi 367
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj,

Cały czas śledze Wasze poczynania i musze stwierdzić, ze zostałam daleko w tyle bo dopiero robią mi dach. Dlatego mam pytanie - pamietasz może ile blachy poszło na obróbki dachu bo u mnie kupili 8 arkuszy wydaje mi sie strasznie dużo ale w zasadzie nie wiem co sie z tej blachy robi :D

Pozdrawiam gorąco

Wtrące się, pokazujesz style w jakim chcesz urządzić ....jeżeli w Granacie kuchnia jest z salonem i chcesz w salonie duzo kamienia tzw styl grecki to pokazana kuchnia ..blyszczace szafki czerwone- nowoczesna na wskroś zupełnie nie bedzie pasowac...

moja rada- sprobuj wprowadzić harmonie we wnętrzu w podobnym stylu, kolorystyce, w podobnych materiałach bo innaczej to bedzie od sasa do lasa i ta pokazana kuchnia do stylu greckiego zupełnie nie pasuje...

Masz rację Szelma29 , z tą kuchnią to katastrofa :-? .

Myślałam ,że da się jakoś przejść z tej kuchni do stylu ale się nie da.

Już się wyleczyłam z tej kuchni :lol:

Lepsze będą fronty dolne wenge lub takie pasiaste- zebrano ? a szafki górne z mlecznego szkła a może też zebrano,może inny kolor i niekoniecznie z połyskiem.

http://img707.imageshack.us/img707/7154/zebranopr.jpg

Muszę się wybrać do BRW tam mi pan zrobi wizualizację na kompie i wszystko będzie jasne .Mam już własny projekt, pomierzone szafki brakuje tylko wizualizacji. Dzięki za poradę :D

Claudii ...styl grecki to białe okna a nawet niebieskie, to białe drzwi, to kuchnia w stylu staroświeckim,czesto murowana z drewnianymi drzwiczkami, to okap gliniany czasami, duzo bieli, błekitu....to styl staroswiecki a nie nowoczesny..

istnieje taki styl w urządzaniu jak elektyzm ale to wyzsza szkoła jazdy..bo to pomieszanie stylu staroswiecki z nowoczesnym i jak ktos to zrobi nie umiejetnie to wyjdzie koszmarek lekki..

zeby oddac klimat takiego wnetrza nie wystarczy plaskorzęźba czy płytki na podłodze..pozatym u Ciebie sa okna w złotym debie ...trudny kolor do stylu jaki chcesz...

zrobisz jak uwazasz..ale ja mam wrazenie, że wklejasz fotki co Ci sie podoba..i kazda z osobna jest łądna..ale w calosci nie gra...pozatym łazienka dolna...jak juz chcesz ten kamien, itd itd takie klimaty to łazienke tez zrob w takim stylu bo innaczej to bedzie szok...ktos wejdzie do łazienki a tam po oczach dwie barwy ostre , które szybko Wam sie opatrza i znudza..potraktuj dól w jednym stylu a góre w innym...bo ładnie urzadzony dom to dom pelny harmonii...

sama jestem ciekawa co Ty powymyslasz w domu u siebie mając takie pomysły na aranzacje :D :D

no ale najwazniejsze ze Tobie ma sie podobac...ja tylko wtrącam swoje 3 grosze bo Ty ciagle mnie czymś szokujesz :lol: :lol:

pozdr

hahaha , no niezły wykład :lol:

Nie wyobrażam sobie białych czy niebieskich okien i kuchni z glinianym okapem to nie dla mnie.Ja lubię jak widzisz szokujące i odważne akcenty.

Nie wiem co z tego wyjdzie może jak piszesz elektyzm ...

Łazienka na dole celowo jest inna , ta harmonia oznacza dla mnie nudę ,więc chcę mieć w domu również coś z mojego charakteru :wink:

Jak znajdę to wkleję fotkę z mojej pierwszej inspirującej gazety,w której był pokazany salon i zakochałam się w nim ..

PS.czym że Cię tak szokuję :o jesteś nowa w moim dzienniku , no chyba że podglądasz po cichu :wink:

• 4 weeks później...

Witaj Claudii,

przeczytałam Twój dziennik od deski, do deski :D

My też budujemy domek na wsi, też nam dojazd na budowę zasypało więc poczułam solidarność zasypanych :D

Bardzo ładne tempo prac macie - wszystko tak zgrabnie opanowujecie. Drzwi wejściowe (choć nie są z Twoich marzeń) wyglądają elegancko, a poza tym podobnie jak Ty uważam, że lepiej mieć odkurzacz centralny, czy inne wypasiki... Bardzo spodobała mi się ostatni wpis w Twoim dzienniku - my podobnie myślimy, że jak tylko będzie elektryka, hydraulika - to weekendy, grille, imprezki i takie tam staną przed nami otworem :p Życzę wytrwałości podczas wykańczania chałupki.

to jeszcze raz ja - zapomnałam o najważniejszym!!!

Mnie udało się sprzedać nieruchomość dopiero jak wypowiedziałam umowę wszystkim (3) biurom obrotu nieruchomościami. Przez półtora roku było zupełnie cicho - a jak im wypowiedziałam to od razu sprzedałam i to za lepszą cenę. Kumpel mi powiedział, jak on szukał mieszania, czy potem działki, to w wyszukiwarce zaznaczał żeby to były oferty od osób fizycznych/właścicieli.

Trzymam kciuki za sprzedaż mieszanka

hej,

Mam takie głupie pytanie - czy Ty coś widzisz przez okna dachowe ? bo ja cholera nic nie widze musiałabym na krześle stać, chyba za wysoko mi je umieścili ale z drugiej strony mam kolankową na trzy pustaki + wieniec więc jest ok 100cm. Podobno inaczej sie nie dało więc na wysokości oczu mam dolną krawedz okna :(

Pozdrawiam

Mikela - ja jestem malutka 155cm więc muszę się wspiąć na paluchy żeby coś zobaczyć , niestety nie pomyślałam ,że domek ma być dla liliputa hahahaha

anikavonboger - obecnie mam umowę z 10 biurami i cisza :evil: ale działam też na własną rękę i robię biurom konkurencję na tych portalach co oni...

w sobotę mam umówionych klientów (bezpośrednich) jak zrezygnują to chyba się załamię ... cena to już nie jest barierą bo nie chcemy dużo byle by na wykończenie starczyło a taki mam zapał do wykańczania chatki :D

• 2 weeks później...
Witam Claudia.Dawno nie pisałam ale raz w tygodniu zaglądam do waszego dziennika.Gratuluję znalezienia klienta na mieszkanie,my nasze sprzedaliśmy jeszcze w zeszłym roku aby teraz nie mieć problemu z rozpoczęciem budowy.A właśnie jak u was rozwązała się sprawa z bankiem bo wspominałaś że bank wstrzymał wam transze przez niedoszacowany kosztorys.Pytam ponieważ my również bierzemy 200tyś.podzielone na 4transze.Czy mieliście przestój z tym związany?I jeszcze jedno,czy będziecie mieli solary?Puki co pozdrawiam i nadal kibicuje :p

Cześć Aniu , za pierwszym podejściem po ostatnią transzę tak jak przypuszczałam mieliśmy niedoszacowanie , zrobiliśmy elewację ,trochę pokombinowałam i za drugim podejściem już było ok ,ostatnia transza wypłacona.

Nie mieliśmy przestoju , ale firmy miały przestój( listopad),dlatego zgodziły się wykonywać prace na "krechę" co było dla nas bardzo na rękę bo miałam dowody do banku :D

Trochę staliśmy w styczniu przez te wielkie mrozy no i nam dojazd zasypało.

Od jutra robimy wylewki.

Nie robimy solarów, nigdy ich nie planowałam ,nawet nie myślałam o tym.

Pozdrawiam cieplutko