jolapp2 22.12.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 :D :D :D :D :D :D :D :D Boże Narodzenie wkrótce, więc życzę Ci szczerze: Ciepłych chwil w rodzinie w Wigilijną Wieczerzę. Wszystko w złocie, zieleni, czerwieni. Niech Nowy Rok będzie pełen nadziei. By spełniło się choć jedno z twoich marzeń. Dużo szczęścia i niezapomnianych wrażeń! http://lh4.ggpht.com/_HrvOiKIpqLY/S1IAMZB0DsI/AAAAAAAAAbE/xxrfcFlLIg0/3955.jpg :D :D :D :D :D :D :D :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikela 28.12.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Witaj, Cały czas śledze Wasze poczynania i musze stwierdzić, ze zostałam daleko w tyle bo dopiero robią mi dach. Dlatego mam pytanie - pamietasz może ile blachy poszło na obróbki dachu bo u mnie kupili 8 arkuszy wydaje mi sie strasznie dużo ale w zasadzie nie wiem co sie z tej blachy robi Pozdrawiam gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 29.12.2009 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Witaj , niestety nie wiem ile blachy,to wyliczali górale i tam gdzie kupowałam pocięli gotowe kawałki.Tym się obrabia np.miejsca pod rynnami.Kojarzę ,że zapłaciłam za to ok 700zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikela 29.12.2009 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Dzięki za odpowiedz ja mam zapłacic 520 zł czyli ilość bedzie ok - to mnie uspokoiłaś. A co będziecie dawac pod gzymsem - płytke klinkierową ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 30.12.2009 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 płytki klinkierowe sahara,takie jak na kominie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boja 04.01.2010 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 WitamClaudii, przez przypadek trafiłam do Twojego dziennika i jestem nim zachwycona. Ponieważ dopiero zaczniemy na wiosnę budować, w Twoim dzienniku szukam wskazówek i porad. No i kosztów. Powodzenia i wytrwałości w ostatnich pracach życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szelma29 09.01.2010 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Wtrące się, pokazujesz style w jakim chcesz urządzić ....jeżeli w Granacie kuchnia jest z salonem i chcesz w salonie duzo kamienia tzw styl grecki to pokazana kuchnia ..blyszczace szafki czerwone- nowoczesna na wskroś zupełnie nie bedzie pasowac...moja rada- sprobuj wprowadzić harmonie we wnętrzu w podobnym stylu, kolorystyce, w podobnych materiałach bo innaczej to bedzie od sasa do lasa i ta pokazana kuchnia do stylu greckiego zupełnie nie pasuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 09.01.2010 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Masz rację Szelma29 , z tą kuchnią to katastrofa . Myślałam ,że da się jakoś przejść z tej kuchni do stylu ale się nie da. Już się wyleczyłam z tej kuchni Lepsze będą fronty dolne wenge lub takie pasiaste- zebrano ? a szafki górne z mlecznego szkła a może też zebrano,może inny kolor i niekoniecznie z połyskiem. http://img707.imageshack.us/img707/7154/zebranopr.jpg Muszę się wybrać do BRW tam mi pan zrobi wizualizację na kompie i wszystko będzie jasne .Mam już własny projekt, pomierzone szafki brakuje tylko wizualizacji. Dzięki za poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szelma29 10.01.2010 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Claudii ...styl grecki to białe okna a nawet niebieskie, to białe drzwi, to kuchnia w stylu staroświeckim,czesto murowana z drewnianymi drzwiczkami, to okap gliniany czasami, duzo bieli, błekitu....to styl staroswiecki a nie nowoczesny.. istnieje taki styl w urządzaniu jak elektyzm ale to wyzsza szkoła jazdy..bo to pomieszanie stylu staroswiecki z nowoczesnym i jak ktos to zrobi nie umiejetnie to wyjdzie koszmarek lekki.. zeby oddac klimat takiego wnetrza nie wystarczy plaskorzęźba czy płytki na podłodze..pozatym u Ciebie sa okna w złotym debie ...trudny kolor do stylu jaki chcesz... zrobisz jak uwazasz..ale ja mam wrazenie, że wklejasz fotki co Ci sie podoba..i kazda z osobna jest łądna..ale w calosci nie gra...pozatym łazienka dolna...jak juz chcesz ten kamien, itd itd takie klimaty to łazienke tez zrob w takim stylu bo innaczej to bedzie szok...ktos wejdzie do łazienki a tam po oczach dwie barwy ostre , które szybko Wam sie opatrza i znudza..potraktuj dól w jednym stylu a góre w innym...bo ładnie urzadzony dom to dom pelny harmonii... sama jestem ciekawa co Ty powymyslasz w domu u siebie mając takie pomysły na aranzacje no ale najwazniejsze ze Tobie ma sie podobac...ja tylko wtrącam swoje 3 grosze bo Ty ciagle mnie czymś szokujesz pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 10.01.2010 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 hahaha , no niezły wykład Nie wyobrażam sobie białych czy niebieskich okien i kuchni z glinianym okapem to nie dla mnie.Ja lubię jak widzisz szokujące i odważne akcenty. Nie wiem co z tego wyjdzie może jak piszesz elektyzm ... Łazienka na dole celowo jest inna , ta harmonia oznacza dla mnie nudę ,więc chcę mieć w domu również coś z mojego charakteru Jak znajdę to wkleję fotkę z mojej pierwszej inspirującej gazety,w której był pokazany salon i zakochałam się w nim .. PS.czym że Cię tak szokuję jesteś nowa w moim dzienniku , no chyba że podglądasz po cichu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek57 12.01.2010 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Witam. Troche mnie nie bylo a tu takie postepy. Gratuluje.Mam pytanie do rekuperatora. Masz firme, ktora ci go montuje czy montujecie sami ? Jakie sa koszty? Czy rezygnowalas z mikrowentylacji w oknach (nizsze ceny okien)? Czy zwracalas uwage na oszczednosci z powodu zastosowania rekuperatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 12.01.2010 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Hej Piotrek ,- rekuperator wraz z instalacją kupowałam w firmie Globaltech- cena na gotowo ok 14tys- nie rezygnowałam z mikro w oknach , bo to jest w standardzie- mam nadzieję ze przy użytkowaniu reku będę miała spore oszczędności przy spalaniu węgla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek57 12.01.2010 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 A w kominach coś zmienialiscie? W oknach dachowych tez macie mikrowentylacje (nie wiem czy to jest std )? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 12.01.2010 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 nie , nic nie zmienialiśmy z powodu reku , tak jakby go w ogóle nie było ....okna dachowe standardowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anikavonboger 08.02.2010 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Witaj Claudii, przeczytałam Twój dziennik od deski, do deski My też budujemy domek na wsi, też nam dojazd na budowę zasypało więc poczułam solidarność zasypanych Bardzo ładne tempo prac macie - wszystko tak zgrabnie opanowujecie. Drzwi wejściowe (choć nie są z Twoich marzeń) wyglądają elegancko, a poza tym podobnie jak Ty uważam, że lepiej mieć odkurzacz centralny, czy inne wypasiki... Bardzo spodobała mi się ostatni wpis w Twoim dzienniku - my podobnie myślimy, że jak tylko będzie elektryka, hydraulika - to weekendy, grille, imprezki i takie tam staną przed nami otworem Życzę wytrwałości podczas wykańczania chałupki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anikavonboger 08.02.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 to jeszcze raz ja - zapomnałam o najważniejszym!!!Mnie udało się sprzedać nieruchomość dopiero jak wypowiedziałam umowę wszystkim (3) biurom obrotu nieruchomościami. Przez półtora roku było zupełnie cicho - a jak im wypowiedziałam to od razu sprzedałam i to za lepszą cenę. Kumpel mi powiedział, jak on szukał mieszania, czy potem działki, to w wyszukiwarce zaznaczał żeby to były oferty od osób fizycznych/właścicieli. Trzymam kciuki za sprzedaż mieszanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikela 09.02.2010 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 hej, Mam takie głupie pytanie - czy Ty coś widzisz przez okna dachowe ? bo ja cholera nic nie widze musiałabym na krześle stać, chyba za wysoko mi je umieścili ale z drugiej strony mam kolankową na trzy pustaki + wieniec więc jest ok 100cm. Podobno inaczej sie nie dało więc na wysokości oczu mam dolną krawedz okna Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 12.02.2010 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Mikela - ja jestem malutka 155cm więc muszę się wspiąć na paluchy żeby coś zobaczyć , niestety nie pomyślałam ,że domek ma być dla liliputa hahahaha anikavonboger - obecnie mam umowę z 10 biurami i cisza ale działam też na własną rękę i robię biurom konkurencję na tych portalach co oni... w sobotę mam umówionych klientów (bezpośrednich) jak zrezygnują to chyba się załamię ... cena to już nie jest barierą bo nie chcemy dużo byle by na wykończenie starczyło a taki mam zapał do wykańczania chatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia076 21.02.2010 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Witam Claudia.Dawno nie pisałam ale raz w tygodniu zaglądam do waszego dziennika.Gratuluję znalezienia klienta na mieszkanie,my nasze sprzedaliśmy jeszcze w zeszłym roku aby teraz nie mieć problemu z rozpoczęciem budowy.A właśnie jak u was rozwązała się sprawa z bankiem bo wspominałaś że bank wstrzymał wam transze przez niedoszacowany kosztorys.Pytam ponieważ my również bierzemy 200tyś.podzielone na 4transze.Czy mieliście przestój z tym związany?I jeszcze jedno,czy będziecie mieli solary?Puki co pozdrawiam i nadal kibicuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 21.02.2010 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Cześć Aniu , za pierwszym podejściem po ostatnią transzę tak jak przypuszczałam mieliśmy niedoszacowanie , zrobiliśmy elewację ,trochę pokombinowałam i za drugim podejściem już było ok ,ostatnia transza wypłacona. Nie mieliśmy przestoju , ale firmy miały przestój( listopad),dlatego zgodziły się wykonywać prace na "krechę" co było dla nas bardzo na rękę bo miałam dowody do banku Trochę staliśmy w styczniu przez te wielkie mrozy no i nam dojazd zasypało. Od jutra robimy wylewki. Nie robimy solarów, nigdy ich nie planowałam ,nawet nie myślałam o tym. Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts