Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika GRANAT-Claudii&Criss

Claudii

Recommended Posts

• Odpowiedzi 367
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

kgrodon- będzie nam bardzo miło,z przyjemnością oprowadzę Was po domku.Zapraszam dziennie po 17 lub w sobotę,niedzielę.Proszę mnie uprzedzić przed przyjazdem.Pozdrawiam
Witaj Claudi,

podczytujemy Twój dziennik regularnie i tempo prac jest naprawdę imponujące. Bardzo chcielibyśmy obejrzeć Twój domek na żywo, bo zaczynamy budowę w tym miesiącu i chcielibyśmy wcześniej Cię odwiedzić. Czy nie masz nic przeciwko wizycie w przyszłym tygodniu w niedzielę k.15,00?(14.03).

Pozdrawiamy i czy mogłabyś wysłać adres na maila [email protected]

Witaj Claudii

Bardzo dziękujemy za możliwość obejrzenia Granata "na żywo" (bezcenne), mamy nadzieje że uda nam się narzucić takie tempo budowy jak widzieliśmy u Was (twardym trzeba być), i życzymy Wam bezproblemowej "wykończeniówki" i przeprowadzki w zaplanowanym terminie ( do końca budowy utrzymane tempo Kubicy w F1).

Pozdrawiamy

• 2 weeks później...
Witam Claudiu z niecierpliwością czekam na zdjątka z wykończeniówki,zaglądam do ciebie 2razy w tygodniu i juz się zmartwiłam że nic nie piszesz,ale sama nie mam czasu na pisanie w dzienniku.U nas praca wre.Jeszcze wczoraj wylewali ławe a dziś mamy już wymurowany garaż i trochę domku,ale jak zajrzysz do nas to zobaczysz.Tymczasem powodzenia w wykończaniu.Pa

Witam,

Buduje Granata pod Lublinem i właśnie jestem przed ocieplaniem poddasza. Czy możesz mi napisać jakiej grubości wełn używałaś na ociplenie skosów oraz jakie grubości jest płyta OSB.Mi radzą aby skosy ociepliś 15cm a nad sufit dać 15cm + 10 - czy u Ciebie będzie podobnie. Z góry dziekuję za odpowiedź jak znajdziesz oczywiście czas.

Pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszych etapach

Artur

• 2 weeks później...
Witam,mam pytanie co do ogrzewania.Czy jesteście zadowoleni z pieca na eko groszek ?Jak wyszło spalanie tej srogiej zimy ? I z jakiej kopalni Mieliście eko groszek ?Jestem zainteresowany tego typu kotłem tylko defro Duo,i zbieram opinie czy warto się bawić w te nastawy sterownika z podawaniem i z podczymaniem czy kupić zwykły kocioł.Proszę o opinie i Pozdrawiam.

tulibabek- niestety nie bardzo pomogę w tym temacie ponieważ nie mieszkamy jeszcze w domku.Owszem dogrzewaliśmy domek ale to nie to samo jak się mieszka.

Na pewno trzeba spędzić dużo czasu na optymalnych ustawieniach, węgiel musi byś suchy ,mokry przygasa- podawany z podajnika.

Na początku mieliśmy groszek pożyczony od teścia z piwnicy,suchuteńki z kop.Julian i piec palił dobrze ale to były testowania.Potem dokupiliśmy czeski groszek-porażka a potem ze składu ale był mokry i znowu porażka.Trzeba węgiel kupić latem. Obecnie palimy na dodatkowym ruszcie pozostałości z budowy i zwykłym węglem i jest ok.

Groszek z Julian jest dobry. Z podajnikiem jest wygodniej pod warunkiem ,że sobie podporządkujesz piec :)

mam identyczne panele w teraźniejszym domu jak te pierwsze, ale muszę Ci powiedzieć, że zakładanie zajęło ich dłużej, ale to dlatego, że je układaliśmy ponieważ idzie je ułożyć w wzór,ale to szczegół. Razem z narzeczonym budujemy granacika. Jesteśmy na etapie układania stropu. Musze przyznać, że śledzimy Waszą budowę od dawna i mam nadzieje, że już niedługo będziemy mieli podobny stan. Pozdrawiam