Rafal111 23.11.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Czy sa jakieś farny aby w piwnicy ograniczyć pajaki i pajeczyny? Wiadomo że tam często się nie sprząta a nie chcę wchodzić jak do starego zamku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokas 23.11.2008 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Nie znam farb zapobiegajacym pajęczynom jak i prusakom, myszom, etc To jest kwestia czystości !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.11.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Czy sa jakieś farny aby w piwnicy ograniczyć pajaki i pajeczyny? kazdy rodzaj farby sie do tego nadaje ... należy zalac farbą piwnice po sufit /a wiadomo, ze pająki słabo pływają ... / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokas 23.11.2008 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Taniej od zalania, jest pomalowanie ścian na biało i czarną farba napisanie STOP PAJĄKOM - może przeczytaja i sie odczepią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal111 23.11.2008 15:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 może tak koniec żartówjak nie macie nic do powiedzenia w temacie to ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokas 23.11.2008 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Zartami odpowiadam na zartobliwe pytanie.Zastanów sie czy sa farby przeciw brudowi, kurzowi.NIE MAWiec na pytanie przez Ciebie zadane jest jedna odpowiedż - NIE MA Mozna natomoast zastosowac farby które w przypadku wystapienia np. pajaków mozna bezproblemowo usunąć.Możesz pomalowac pomierzczenie emaliami, które mozna polac woda i usunąć pajaczyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 23.11.2008 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 są spraye przeciw pająkom przeszukaj net Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal111 23.11.2008 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 pamietam że dawniej np malowało sie wapnem i w tym sensie pytałem nie chodzi o to że nie chce sprzątać ale wiadomo że pajęczyny są nieuniknione Myślałem że są jakies farby które to sprzątanie ułatwiają - może olejne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robinoc 23.11.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Ja stosuję środek k-othrine to zawiesina wodna preparatu, który nanoszę rozpylaczem w okolicach okien, drzwi garażowych, wentylacji. Działa kontaktowo przez kilka tygodni (chyba do 3 m-cy) i bardzo ogranicza ilość paskudztwa w piwnicy, jeżeli boisz sie chemii to sprawdź w karcie wyrobu, jest stosowany w magazynach żywności. Stosuję w garażu i piwnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 23.11.2008 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Podepne sie pod watek. Mozecie napisac, co jest przede wszystkim powodem gromadzenia sie robali w piwnicy? Brak ogrzewania? Za slaba wentylacja (za wilgotno)? Brak swiatla? No na pewno nie tylko brak sprzatania! Jakie najbardziej warunki sprzyjaja pajakowi w osiedleniu sie w piwnicy ? Zamierzam w piwnicach urzadzic sobie pokoje "relaksowe";) i bedzie tam m.in. sprzet audio-video. Planuje piwnice ogrzewac i wentylowac mechanicznie (z reku, a co!) ale nie mam tam ani jednego okna No i zastanawiam sie czy przy troche rzadszym czyszczeniu i odkurzaniu tych pomieszczen, polubia je mimo ogrzewania i wentylacji pajaki? pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.11.2008 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 pamietam że dawniej np malowało sie wapnem i w tym sensie pytałem ... teraz tez sie maluje wapnem /niedawno malowałem dlatego w tym sensie odpowiadam/ ... Myślałem że są jakies farby które to sprzątanie ułatwiają - może olejne są - owszem - farby olejne natomiast sprzątanie pajęczyn ułatwia raczej cos innego: miotła, szmatka, drabinka, gęsie /lub kacze/ pióro itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sky4 24.11.2008 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Chyba w 07 zgłoś się był taki odcinek, że ktoś malował wszystko na różowo żeby nie było pająków. Można spróbować, ale gwarancji nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts