dorusia 23.11.2008 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Właśnie robia u nas dachówkę i mamy dylemat czy zostawić dom w stanie surowym otwartym z dachem i czekać do wiosny czy robic okna i środek. Poprostu nie wiemy czypodczas zimy można w środku robić instalacje???? Czy ktoś może podpowiedzieć??? BArdzo mproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 23.11.2008 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Ja bym zamknęła budynek i czekała do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yoyo 23.11.2008 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 moim zdaniem poczekajcie do wiosny budynek sobie postoi usiadzie i na wiosne dalej ruszcie.slyszalem o takich przypadkach jak okna pekaly bo inwestorzy budowali bardzo szybko i nie dali osiasc budynkowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 23.11.2008 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Wszystko można, jak tylko ma się kasę i chęci. Okna możesz wstawić zanim je zamówisz i Ci je zamontują minie troszkę wiec ja bym się nawet nie zastanawiał. Jak będą okna to można w środku już coś dłubać, instalacje wszystkie można wtedy już spokojnie robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 23.11.2008 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Właśnie robia u nas dachówkę i mamy dylemat czy zostawić dom w stanie surowym otwartym z dachem i czekać do wiosny czy robic okna i środek. Poprostu nie wiemy czypodczas zimy można w środku robić instalacje???? Czy ktoś może podpowiedzieć??? Jak wam sie nie spieszy to po co na siłe cos robić? Ja mam stop do marca - sciany przykryte dachem - wlasnie zabepzieczem otwory przed nadmiernym zasypyaniem sniegiem. A czas zimowy poswiece na szukanie kolejnych rozwiązan/fachowców/ towarów oraz na sprzatanei działki pozdrawiam Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 23.11.2008 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Jeśli masz czas to poczekaj. Okna zabij dechami, tak żeby śniegu nie nawiało, ale żeby szpary na wymianę powietrza zostały. Wszystko sobie ładnie wyschnie i osiądzie. Zimą umów elektryka i zamów okna z terminem na wczesną wiosnę (ale już po ustąpieniu mrozów, tak żeby w dzień - podczas montażu - było na plusie). Zwykle firmy okienne mają w tym czasie fajne promocje - sezon martwy to i z ceny chętniej schodzą Instalacje mógłbyś oczywiście układać sobie przez zimę, ale nie polecam: sztywne przy niskich temp. przewody ciężko będzie ładnie (płasko) ułożyć na ścianach a gdy wiosną dostaną temperatury, to dodatkowo się zwichrują - trzeba będzie przykryć je grubszą warstwą tynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 23.11.2008 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Właśnie robia u nas dachówkę i mamy dylemat czy zostawić dom w stanie surowym otwartym z dachem i czekać do wiosny czy robic okna i środek. Poprostu nie wiemy czypodczas zimy można w środku robić instalacje???? Czy ktoś może podpowiedzieć??? BArdzo mproszę jestem w podobnej sytuacji. Od jutra układać się będzie dachówka i w zasadzie SSO gotowe. Z tym, że ja mam na 15 grudnia zamówione okna, drzwi zewn i bramę i raczej to wstawię. Wówczas uda się może lekko podgrzać wnętrze i podłubać przy instalacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorusia 24.11.2008 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Kasa jest.........a czy mi sie spieszy???Chyba chcę jak najszybciej wybudować i sie wprowadzić........Tęsknię juz za naszym domem, chciałabym juz teraz, ale jeśli czegoś nie można to nie można. Najbardziej obawiamy się osiadanie budynku, u nas są tąpnięcia i w głównej mierze dlatego nie wiemy co robić. Dziękuje za wszystkie odpowiedzi i podpowiedzi. POzsdraiwam Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.11.2008 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 ... Poprostu nie wiemy czypodczas zimy można w środku robić instalacje???? ... mozna poprostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelo_pl 24.11.2008 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Jedź dalej nie czekaj szkoda czasu i tak na niektórych fachowców będziesz musiała czekać , niektóre prace np instalacje elektryczne też nie robi się jak wylewki podłogowe w jeden dzień tylko min. 2 tygodnie .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 05.12.2008 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Instalacje ciągnij dalej-nie mają one nic wspólnego z osiadaniem budynku. Na wiosnę zostaw sobie prace mokre-tynki,wylewki,ocieplenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 05.12.2008 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 u mnie na zimę były okna , i przez zime zrobiliśmy spokojnie i dokładnie wszystkie instalacje , był czas na przemyślenie punktów elektryki, wody itp... potem jak tylko temperatura pozwoliła na wiosnę, odrazu tynki , wylewki ocieplenie, nie ma sensu przerywać robić dalej wszystko co się da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yamnik 05.12.2008 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Okna najlepiej kupować w II połowie grudnia - spore upusty, a montować można na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 05.12.2008 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 ja bym montował okna i bym kładł instalacje, przynajmniej elektrykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts