Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam.....dostałam mieszkanko 18 m..jest woda...zlew, ale nie ma możliwości podłączenia wc..nie ma gdzie. :cry: :cry: ...mam pytanie czy ktoś ma jakieś rozwiązanie w związku z tym??..może toaleta turystyczna? :cry: ...a czy mogę w tym wypadku podłączyć do rury od zlewu np brodzik?...nie mam zielonego pojęcia co z tym fantem zrobić..... :cry: :cry:

cos takiego:

http://www.allegro.pl/item481124558_pompa_do_wc_rozdrabniacz_sanilift_borysowski.html

wpisz w allegro wc rozdrabniacz czy wc pompa i wyskoczy ci kilka ofert

a co do brodzika, warto chyba zeby ktoś fachowym okiem ocenił instalację kanalizacyjną, pewnie można podłączyć i wc z rozdrabniaczem i też brodzik, tylko używać ich jednocześnie nie będzie wolno

:cry: :cry: .........wy sobie zartujecie a ja mam powazny problem. :cry: ...prezerwatyw nie uzywam juz... :wink: ...za stara juz jestem.. :oops: ......

No odpowiedz juz dostalas :)

Są specjalne ubikacje z rozdrabniaczem i takie coś jedynie wchodzi w grę w twoim wypadku.
jedyne sluszne rozwiazanie w przypadku twojego WC, to wlasnie taki rozdrabniacz.

:roll: :roll: no od diabla i ciut ciut..ale jakie ceny!! szok........ :roll: a i tak nie wiem ktore sa naprawde dobre i godne polecenia... :roll:
No lepiej wydac 1000 czy 1500zł niz biegac do wychodka na dwor ;) latem to jeszcze ale zima mozna przymarznac do deski ;)

To ktore sa naprawde dobre to chyba tylko powie ktos kto to stosuje i podzieli sie swoim doswiadczeniem. Mysle ze najlatwiej bedzie zadzwonic w kilka miejsc (najlepiej tam gdzie maja kilka roznych rozdrabniaczy) i zrobic wywiad.

można spoko używać dopóki guma się nie zlasuje albo nie przetrze :wink: łatwo poznać kiedy już nie bardzo nadaje się do użytku bo po nadmuchaniu schodzi powietrze :lol:

co do rozdrabniaczy polecam rozdrabniacz SANITOP http://www.instal-market.pl/index.php?p34,sfa-pompa-rozdrabniajaca-sanitop-silence

ja mam jakiś podobny model - używam przez 10 lat (4 osobowa rodzina), po 4 latach coś tam w nim się spsuło ale serwis naprawił za 100zł.

Żeby takie urządzenie sprawnie działało dobrze jest raz na rok lub 2 lata je wyczyścić mechanicznie w środku - i najlepiej sprawdza się do tego letni dzionek, ogródek i woda pod ciśnieniem...

Polecam rozdrabniacz. Jeśli nie masz dalekich odległości do rury kanalizacyjnej (starczy już taka od zlewu - 40) to możesz śmiało uderzyć w urządzenia typu SANIBO (są na allegro). Jest to chińszczyzna, ale się sprawdza.

Mam coś takiego u siebie w domu. Generalnie trzeba uważać co się wrzuca do WC. Papier toaletowy najlepiej kupować dosłownie z dolnej półki. Zapomnij o 10-warstwowej podcierce :). Szary papier to jest to.

Aha! Ktoś tu pisał o prezerwatywach itd itp, Kontroluj to co wrzucasz, bo w razie zaplątania czegokolwiek w młynek, naprawa jest nieprzyjemna....

Nie wiem jak w innych miastach, ale w poznańskim Leroy Merlin jest zrobiona "makieta" z działającym rozdrabniaczem. Można sobie zobaczyć o co w tym mniej więcej chodzi.