Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

FOTO RELACJA - zmagania z projektem kuchni

foksi

Recommended Posts

2112wojtek

Myślałam nad Twoimi rozważaniami na temat ceny kuchni. :roll:

Byłam w kilku miejscach, zrobili mi wyceny ( na solidnych okuciach Bluma) bez wyposażenia) Różnica ceny między mdf a drewnianymi frontami z Drewpolu była znaczna. :o

Niestety będę się musiała zdecydować na tańsze rozwiązania. To prawda,

że wykończeniówka wykańcza! :(

Z bajerów chciałabym te trzy szerokie szuflady pod kuchenką z maksymalnym udżwigiem i samodomykaczami. Selektor odpadów pod zlew kupię chyba sama w sklepie internetowym, bo stolarze lubią sobie doliczać za taki luksus.

W szafce narożnej i tej 80 obok barku bedą tylko po trzy półki wg mojego pomysłu. Dwie wąskie szafki 20 po bokach kuchenki zaopatrzę w trzypoziomowe carga z Allegro.

Wszystkie malutkie szufladki mają być bez prowadnic w calości wyjmowane ( ale za to tak głębokie jak sama szafka).

Nie mogę tylko znależć frontów w laminacie doskonale udających drewno (nie mają białego tyłu tak jak typowe mdf) Prezentowała takie w swojej kuchni Kasia Dowbor. może znasz ten typ?

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

http://images31.fotosik.pl/407/3d718fadac4221e7med.jpg

Witaj! I jak teraz? Zostawiłam niebieskie ściany, ale nie są obowiązkowe, zresztą zaraz sama je zmienię, oczywiście wedle Twojego gustu. Też będzie ładnie. Ta pierwsza wersja to tak dla porównania. :wink:

http://images24.fotosik.pl/299/c6c8e63d9689d61fmed.jpg

http://images32.fotosik.pl/407/c6681993792d4ab7med.jpg

alutka74

Serdeczne dziękiJ Jesteś Aniołem :D

Nie da sie ukryć że ta brązowa kuchnia wygląda przy tej poprzedniej jak skrzyżowanie grobowca z tunelem. :lol:

Mam nadzieję że jasne ściany, blaty dużo zmienią. Bo zacznę sie łamać i zostanę przy kremowej... :oops: Ale chciałabym tego uniknąć z kilku powodów;

1. Moje dwa rozrabiaki bardzo szybko wybrudzą te śliczne jaśniutkie fronty

2. Będę musiała zrezygnować z tańszych sprzętów w kolorze stali na rzecz bardziej dopasowanych i niestety droższych :(

3. Moje ulubione niebiesko białe dodatki niespecjalnie wyglądają w takiej kuchni

CO MYŚLICIE???

Janusz75

Dziękuję za linka - ach cuda! :o

AMFI

Masz rację mnie też ona trochę zgrzyta, ale chcę koniecznie mieć wyciąganą wylewkę i musi się zmieścić pod oknem - a widział ktoś baterię retro w takim wydaniu??? :roll:

noooo... to wszystko Moi Drodzy! Już więcej nie będę się narzucać! :lol: ...chyba, że... ktoś będzie chciał?

Foksi, te wizualizacje penie są dalekie od Twojego ideału (troszkęinny zlew, bateria, piekarnik itp) ale to ograniczenia wynikające z programu. Nie ma rady, resztę trzeba sobie wyobrazić. Swoją drogą szkoda, że nie mogłam umieścić tych Twoich niebieskich cudeniek. Byłoby miodzio!

:D

a teraz idę spać! Dobrej nocki!

Dzięki pomocy Forumowiczów ( z Alutką na czele :D ) sporo mi sie rozjaśniło.

Bardzo wszystki dziękuję! :p

Pozostaje jeszcze sprawa tego nieszczęsnego barku przy słupie. :-?

Zdaje się, że na żadnej wizualizacji nie da się tego zrobić.

Doradźcie czy zostawić ten otwór taki jak jest i tylko wymurować dołem ściankę zakrytą wąskim blatem barowym, czy też obudowywać ją od góry i z boku gipskartonem zostawiając tylko małe okienko?