Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Impresja Sylwi i Pawła - komentarze ;-)

Recommended Posts

Witaj Sylwio1980.Wizualizacja kuchni bardzo mi się podoba,masz świetny gust.Jak tylko to możliwe poproszę o zdjęcia z wewnątrz domku.Kochana Sylwio daj nacieszyć się oczom (wiem,że przy małym dziecku jest dużo zajęć,ale gdybyś znalazła czas to bardzo proszę).Pozdrawiam cieplutko.Ps. jak zrobiłaś tę wizualizację kuchni,czy jest do tego specjalny program-poproszę o namiary.

wlasnie ja w projekcie tez mam zamurowane wejscie te od strony kominka i zaczelismy sie z mezem zastanawiac czy czasem nie bedzie uciazliwe te wyjscia do lazienki czy dwoch pokoi...

kuchnia super ja nie mam spizarni wiec bede miala wyspe na srodku, na wyspie plyta a zlew pod oknem chyba.... ale jeszcze daleko mamy... bo dopiero zasypali nam piwnice takze pomalu nasza impresja idzie w gore ;)

wizualizację robiła mi firma, która wykona nam meble oczywiście za friko :) .Bo niestety za wizualizację łazienki pan w sklepie krzyknął 300 zł :x to wolalam sama wyrysować na kartce :lol:

nafi , ja też zastanawiam się czy dobrze zrobiliśmy ,że zamurowaliśmy to przejście, zawsze to przestronniej by było no i mniej kilometrów do zrobienia.

Ale gdyby coś zmieniać to mamy ulane nadproże więc wykuje się przejście.

• 2 weeks później...

AlutkaJurek ściankę kolankową mamy tylko na jednego pustaka i na to już murłata. Później w środku murarze postawili ściankę na wysokości ok. 80-100 cm jak dobrze pamiętam bo nie mierzyłam ;-) hehe.

A co do pieca to mamy Vaillanta na gaz dwufunjcyjny do c.o i c.w.u. oraz piec na miał, węgiel i drewno do c.o ;-) ale jeszcze kotłownia nie jest podłączona ... hehe ;-)

POZDRAWIAM

acha chciałam dodać, że kupiliśmy plytki do hollu to arkesia z paradyża w polerze, są sliczne :D :D :D, no i do kuchni również.

W kuchni na ścianie będzie grespania rainbow a na podłodze royal z opoczna.

POniewż łazienka czeka już tylko na zafugowanie to lada dzień pan glazurnik przeniesie się do hollu :lol: :lol: :lol:

• 2 months później...
Możesz zdradzić w jaki sposób powstały te piękne struktury na Waszych ścianach?

Tynk wykonywaliśmy sami ... hehe ucząc się na swoich ścianach ;-)

Zastosowaliśmy materiały firmy dufa.

1. Podkład ... farba z piaskiem - gotowa.

2. Tynk ... nakładany metalową pacą.

3. Podkład pod kolor ... farba półmat chyba lateksowa ;-)

4. Kolor ... nakładany wałkiem i przecierany gąbką hehe ;-)

no i wyszło jak wyszło ... ;-)

POZDRAWIAM

• 2 weeks później...

Niech magiczna noc Wigilijnego Wieczoru

Przyniesie Ci spokój i radość.

Niech każda chwila Świąt Bożego Narodzenia

Żyje własnym pięknem,

A Nowy Rok obdaruje Ciebie i całą Waszą rodzinę

Pomyślnością i szczęściem.

Najpiękniejszych Świąt Bożego Narodzenia

Niech spełniają się wszystkie Twe marzenia.

http://img264.imageshack.us/img264/9022/x32fx3.gif