KBijan 27.11.2008 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Wspaniałe wnętrza - na pewno będa inspiracją dla wielu osób z forum Mam pytanie co to za kinkiety na schodach? - czy ten sam kinkiet jest po prawej stronie kominka (we wnęce przy rzeźbie?). Daje fantastyczne światło To kinkiety gipsowe. Można je kupić w sklepach i przez internet. Dostępne w róznych kształtach. Forma jest z gipsu. Na dole i górze są satynowe szybki. Ładnie rozpraszają światło. Polecam. Na schodach są obłożone tynkiem strukturalnym tym samym co kominek i pas na ścianie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KBijan 27.11.2008 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Witaj Kasiu! Cudny domek udało Wam stworzyć - nowoczesny, a jednocześnie ciepły i przytulny! Wnętrza urządzone z dużym gustem, a dodatki dobrane ze smakiem i wyczuciem - gratuluję! Jestem na etapie szukania płytek podłogowych, dlatego mam do Ciebie Kasiu ogromną prośbę o zdjęcie ze zbliżeniem gresu podłogowego - z tego co doczytałam to Grespania, tak?! I powiedz mi jeszcze proszę, jak Wam się korzysta z umywalki Loop&Friends w Waszej łazience, bo planuję taką w kibelku! Hej, nie obiecuje kiedy ale postaram się zdrobić jakieś zbliżenia płytek. Umywalka Loop&Friends jak dobrze rozpoznałaś sprawdza się świetnie. Polecam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KBijan 27.11.2008 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 poprostu cudnie a nie ma takiego maluteńkiego kąta nie będe przeszkadzać a tak poważnie jestem pod wrażeniem i gratuluje powiedz mi w łazience to jest okrągła wanna tak ( co to za firma i nazwa proszę ładnie) Wanna jest firmy Idroform model Rodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izabelam78 27.11.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Kolor w salonie jest trochę dziwny- złamany biały. W różnym swietle wyglada inaczej. W rzeczywistości jest raczej ciepły. To kolor z mieszlanika i miał w proporcjach trochę wiecej pigmentu ciepłego niż szarego. Proporcja 8/6. Przepięknie urządzony dom, jestem pod ogromnym wrażeniem!!! Mam ogromną prośbę, jeżeli pamiętasz jaka marka farby i jaki kod koloru- byłabym baaardzo wdzięczna:)) Dziekuję i pozdrawiam im Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwka2007 27.11.2008 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Ja również jestem pod ogromnym wrażeniem...............napisz proszę, jakiej firmy jest gres na kominku i ile kosztował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KBijan 27.11.2008 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Witam, bardzo dziękuję za wszystkie pozytywne opinie na temat naszego domu. Ze względu jednak na fakt, iż zdjecia naszego domu zostały już wykorzystane bez naszej wiedzy i zgody podjeciliśmy decyzję, że usuwamy je z forum. Na przesłane wcześniej pytania oczywiście odpowiem.Liczę na wasze zrozumienie. Pozdrawiam i życze powodzenia w budowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 27.11.2008 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Kasia strasznie mi przykro..... Tola też tak miała, niestety.... jednak są ludzie, którzy tylko żerować na pracy innych potrafią.... to tylko przypomnę prośbę.... Rasia też o to pytała i mam wrażenie, że lepiej sformułowała myśli..... Na początek spóźnione życzonka imieninkowe! Oglądam, podziwiam i zachwycam się jak tu wszyscy Gratulacje za styl, smak i niesamowite wyczucie barw i odcieni! Nie jeden architekt wnętrz chętnie by się podpisał pod Twoimi wnętrzami. No i jeszcze pean na temat stolarza - szafki łazienkowe genialne w swojej prostocie, trudne do wykonania! Czy drewno wokół wanny to samo, co szafki?? I jeszcze jedno pytanko natury technicznej: Czy umywalkę zakupiłaś szkliwioną, potem malowanie specjalnymi farbami i wypalanie? Czy już nie wypalałaś? Czy może inne rozwiązanie zastosowałaś by utrwalić rysunek? Pozdrawiam serdecznie! asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 27.11.2008 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Witam, bardzo dziękuję za wszystkie pozytywne opinie na temat naszego domu. Ze względu jednak na fakt, iż zdjecia naszego domu zostały już wykorzystane bez naszej wiedzy i zgody podjeciliśmy decyzję, że usuwamy je z forum. Na przesłane wcześniej pytania oczywiście odpowiem. Liczę na wasze zrozumienie. Pozdrawiam i życze powodzenia w budowaniu. to przykre bo wasz domek mógł być inspiracją dla wielu forumowiczów - szkoda że tak mało zapamiętałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 27.11.2008 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Witam, bardzo dziękuję za wszystkie pozytywne opinie na temat naszego domu. Ze względu jednak na fakt, iż zdjecia naszego domu zostały już wykorzystane bez naszej wiedzy i zgody podjeciliśmy decyzję, że usuwamy je z forum. Na przesłane wcześniej pytania oczywiście odpowiem. Liczę na wasze zrozumienie. Pozdrawiam i życze powodzenia w budowaniu. to przykre bo wasz domek mógł być inspiracją dla wielu forumowiczów - szkoda że tak mało zapamiętałam mi rowniez jest przykro - wlasxnie po raz nie wiem juz ktory weszlam sobie zeby poogladac - ale rozumiem decyzje!! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 27.11.2008 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 ja najbardziej żałuję że zostawiłam sobie oglądanie na czas po spotkaniach w pracy i teraz zasiadłam a tu zobaczyłam tylko znikające okienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KBijan 27.11.2008 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Kasia strasznie mi przykro..... Tola też tak miała, niestety.... jednak są ludzie, którzy tylko żerować na pracy innych potrafią.... to tylko przypomnę prośbę.... Rasia też o to pytała i mam wrażenie, że lepiej sformułowała myśli..... Na początek spóźnione życzonka imieninkowe! Oglądam, podziwiam i zachwycam się jak tu wszyscy Gratulacje za styl, smak i niesamowite wyczucie barw i odcieni! Nie jeden architekt wnętrz chętnie by się podpisał pod Twoimi wnętrzami. No i jeszcze pean na temat stolarza - szafki łazienkowe genialne w swojej prostocie, trudne do wykonania! Czy drewno wokół wanny to samo, co szafki?? I jeszcze jedno pytanko natury technicznej: Czy umywalkę zakupiłaś szkliwioną, potem malowanie specjalnymi farbami i wypalanie? Czy już nie wypalałaś? Czy może inne rozwiązanie zastosowałaś by utrwalić rysunek? Pozdrawiam serdecznie! asia Szafki w łazience i drewno (płyta) wokół wanny jest dokładnie to samo - to limba czekoladowa. Z umywalką sprawa nie jest taka prosta. Najpierw trzeba wybrać umywalkę, potem dotrzeć do firmy, która ją wyprodukowała a tam do technologa produkcji. Technolog jeśli bedzie miły i będzie miał ochote to zdradzi wam jaka jest temperatura topnienia szkliwa. Następnie trzeba znaleźć firmę, która wykona profesjonalny projekt kalki naszkliwnej i wykona samą kalkę. Kolejnym etapem jest znalezienie firmy, która tą kalke nałoży na waszą umywalkę i wypali w specjalnym piecu uwzgledniając oczywiście otrzymane wczesniej informacje o temperaturze topnienia szkliwa, krzywej wypału itd. No i jak już to wszystko zrobicie możecie zamontować swoją umywalkę w domu i cieszyć się nią codziennie:) Nie polecam wszystkich innych technik, typu malowanie farbami do ceramiki etc. Robiłam rozeznanie i wynika z niego, że takie rzeczy się nie sprawdzają. Farba schodzi i po czasie wygląda to paskudnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 27.11.2008 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Witaj Kasiu! Cudny domek udało Wam stworzyć - nowoczesny, a jednocześnie ciepły i przytulny! Wnętrza urządzone z dużym gustem, a dodatki dobrane ze smakiem i wyczuciem - gratuluję! Jestem na etapie szukania płytek podłogowych, dlatego mam do Ciebie Kasiu ogromną prośbę o zdjęcie ze zbliżeniem gresu podłogowego - z tego co doczytałam to Grespania, tak?! I powiedz mi jeszcze proszę, jak Wam się korzysta z umywalki Loop&Friends w Waszej łazience, bo planuję taką w kibelku! Hej, nie obiecuje kiedy ale postaram się zdrobić jakieś zbliżenia płytek. Umywalka Loop&Friends jak dobrze rozpoznałaś sprawdza się świetnie. Polecam:) Kasiu bardzo dziękuję Ci za odpowiedź! Napisz mi tylko jeszcze proszę czy bateria, którą masz przy tej umywalce to nie jest przypadkiem Paffoni Berry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 27.11.2008 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 podziwiam, że ci się chciało przejść te wszystkie etapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 27.11.2008 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Jaka była cena tego gresu Grespania? Czy kładliście go z fugami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 27.11.2008 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Jest mi strasznie przykro ze ktos wam wykradl zdjecia. Szkoda bo wracalam do nich zbye odkrywac coraz to nowe rzeczy. Mam tylko prosbe o odpowiedz na moje pytania, moze byc na priv Czy moglabym niesmialo prosic o namiary na speca od kominkow jesli jestescie zadowoleni z wspolpracy No i kilka pytan : Co to za lampy na scianie przy schodach? Gdzie kupowalicie lub szyliscie rolety rzymskie z salonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KBijan 27.11.2008 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 [ Kasiu bardzo dziękuję Ci za odpowiedź! Napisz mi tylko jeszcze proszę czy bateria, którą masz przy tej umywalce to nie jest przypadkiem Paffoni Berry? Tak:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 27.11.2008 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Może ja odpowię na jedno pytanie. Lampy to kinkiety gipsowe, u góry i na dole szybki satynowe. Można je malowaćpod kolor ścian. Ostatnio siostra kupowała takie przez allegro. Długość 30 cm. Cena baardzo przystępne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 27.11.2008 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Wielkie dzięki Kasiu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KBijan 27.11.2008 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Jest mi strasznie przykro ze ktos wam wykradl zdjecia. Szkoda bo wracalam do nich zbye odkrywac coraz to nowe rzeczy. Mam tylko prosbe o odpowiedz na moje pytania, moze byc na priv Czy moglabym niesmialo prosic o namiary na speca od kominkow jesli jestescie zadowoleni z wspolpracy No i kilka pytan : Co to za lampy na scianie przy schodach? Gdzie kupowalicie lub szyliscie rolety rzymskie z salonu? Hej, o lampach już komuś pisałam a rolety zamawialismy z zabrzu w sklepie Gardina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 27.11.2008 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Juz znalalam kinkiety gipsowe a jeszcze o specu? Zabrze mam za miedze, super, dzieki za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts