Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom Kasi i Michała:-) - tak mieszkamy

Recommended Posts

Wspaniałe wnętrza - na pewno będa inspiracją dla wielu osób z forum :p

Mam pytanie co to za kinkiety na schodach? - czy ten sam kinkiet jest po prawej stronie kominka (we wnęce przy rzeźbie?).

Daje fantastyczne światło :p

To kinkiety gipsowe. Można je kupić w sklepach i przez internet. Dostępne w róznych kształtach. Forma jest z gipsu. Na dole i górze są satynowe szybki. Ładnie rozpraszają światło. Polecam. Na schodach są obłożone tynkiem strukturalnym tym samym co kominek i pas na ścianie.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 223
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj Kasiu!

Cudny domek udało Wam stworzyć - nowoczesny, a jednocześnie ciepły i przytulny! Wnętrza urządzone z dużym gustem, a dodatki dobrane ze smakiem i wyczuciem - gratuluję! 8) :wink:

Jestem na etapie szukania płytek podłogowych, dlatego mam do Ciebie Kasiu ogromną prośbę o zdjęcie ze zbliżeniem gresu podłogowego - z tego co doczytałam to Grespania, tak?!

I powiedz mi jeszcze proszę, jak Wam się korzysta z umywalki Loop&Friends w Waszej łazience, bo planuję taką w kibelku! 8) :wink:

Hej, nie obiecuje kiedy ale postaram się zdrobić jakieś zbliżenia płytek. Umywalka Loop&Friends jak dobrze rozpoznałaś:) sprawdza się świetnie. Polecam:)

Kolor w salonie jest trochę dziwny- złamany biały. W różnym swietle wyglada inaczej. W rzeczywistości jest raczej ciepły. To kolor z mieszlanika i miał w proporcjach trochę wiecej pigmentu ciepłego niż szarego. Proporcja 8/6.

Przepięknie urządzony dom, jestem pod ogromnym wrażeniem!!!

Mam ogromną prośbę, jeżeli pamiętasz jaka marka farby i jaki kod koloru- byłabym baaardzo wdzięczna:))

Dziekuję i pozdrawiam

im

Witam, bardzo dziękuję za wszystkie pozytywne opinie na temat naszego domu. Ze względu jednak na fakt, iż zdjecia naszego domu zostały już wykorzystane bez naszej wiedzy i zgody podjeciliśmy decyzję, że usuwamy je z forum. Na przesłane wcześniej pytania oczywiście odpowiem.

Liczę na wasze zrozumienie.

Pozdrawiam i życze powodzenia w budowaniu.

Kasia strasznie mi przykro..... Tola też tak miała, niestety.... jednak są ludzie, którzy tylko żerować na pracy innych potrafią.... :(

to tylko przypomnę prośbę.... Rasia też o to pytała i mam wrażenie, że lepiej sformułowała myśli.....

Na początek spóźnione życzonka imieninkowe! :D

Oglądam, podziwiam i zachwycam się jak tu wszyscy :D

Gratulacje za styl, smak i niesamowite wyczucie barw i odcieni!

Nie jeden architekt wnętrz chętnie by się podpisał pod Twoimi wnętrzami.

:) :)

No i jeszcze pean na temat stolarza - szafki łazienkowe genialne w swojej prostocie, trudne do wykonania!

Czy drewno wokół wanny to samo, co szafki??

I jeszcze jedno pytanko natury technicznej: Czy umywalkę zakupiłaś szkliwioną, potem malowanie specjalnymi farbami i wypalanie? Czy już nie wypalałaś? Czy może inne rozwiązanie zastosowałaś by utrwalić rysunek?

Pozdrawiam serdecznie!

asia

Witam, bardzo dziękuję za wszystkie pozytywne opinie na temat naszego domu. Ze względu jednak na fakt, iż zdjecia naszego domu zostały już wykorzystane bez naszej wiedzy i zgody podjeciliśmy decyzję, że usuwamy je z forum. Na przesłane wcześniej pytania oczywiście odpowiem.

to przykre bo wasz domek mógł być inspiracją dla wielu forumowiczów - szkoda że tak mało zapamiętałam :(

to przykre bo wasz domek mógł być inspiracją dla wielu forumowiczów - szkoda że tak mało zapamiętałam :(

mi rowniez jest przykro - wlasxnie po raz nie wiem juz ktory weszlam sobie zeby poogladac - ale rozumiem decyzje!! pozdrawiam

Kasia strasznie mi przykro..... Tola też tak miała, niestety.... jednak są ludzie, którzy tylko żerować na pracy innych potrafią.... :(

to tylko przypomnę prośbę.... Rasia też o to pytała i mam wrażenie, że lepiej sformułowała myśli.....

Na początek spóźnione życzonka imieninkowe! :D

Oglądam, podziwiam i zachwycam się jak tu wszyscy :D

Gratulacje za styl, smak i niesamowite wyczucie barw i odcieni!

Nie jeden architekt wnętrz chętnie by się podpisał pod Twoimi wnętrzami.

:) :)

No i jeszcze pean na temat stolarza - szafki łazienkowe genialne w swojej prostocie, trudne do wykonania!

Czy drewno wokół wanny to samo, co szafki??

I jeszcze jedno pytanko natury technicznej: Czy umywalkę zakupiłaś szkliwioną, potem malowanie specjalnymi farbami i wypalanie? Czy już nie wypalałaś? Czy może inne rozwiązanie zastosowałaś by utrwalić rysunek?

Pozdrawiam serdecznie!

asia

Szafki w łazience i drewno (płyta) wokół wanny jest dokładnie to samo - to limba czekoladowa.

Z umywalką sprawa nie jest taka prosta. Najpierw trzeba wybrać umywalkę, potem dotrzeć do firmy, która ją wyprodukowała a tam do technologa produkcji. Technolog jeśli bedzie miły i będzie miał ochote to zdradzi wam jaka jest temperatura topnienia szkliwa. Następnie trzeba znaleźć firmę, która wykona profesjonalny projekt kalki naszkliwnej i wykona samą kalkę. Kolejnym etapem jest znalezienie firmy, która tą kalke nałoży na waszą umywalkę i wypali w specjalnym piecu uwzgledniając oczywiście otrzymane wczesniej informacje o temperaturze topnienia szkliwa, krzywej wypału itd.

No i jak już to wszystko zrobicie możecie zamontować swoją umywalkę w domu i cieszyć się nią codziennie:)

Nie polecam wszystkich innych technik, typu malowanie farbami do ceramiki etc. Robiłam rozeznanie i wynika z niego, że takie rzeczy się nie sprawdzają. Farba schodzi i po czasie wygląda to paskudnie.

Witaj Kasiu!

Cudny domek udało Wam stworzyć - nowoczesny, a jednocześnie ciepły i przytulny! Wnętrza urządzone z dużym gustem, a dodatki dobrane ze smakiem i wyczuciem - gratuluję! 8) :wink:

Jestem na etapie szukania płytek podłogowych, dlatego mam do Ciebie Kasiu ogromną prośbę o zdjęcie ze zbliżeniem gresu podłogowego - z tego co doczytałam to Grespania, tak?!

I powiedz mi jeszcze proszę, jak Wam się korzysta z umywalki Loop&Friends w Waszej łazience, bo planuję taką w kibelku! 8) :wink:

Hej, nie obiecuje kiedy ale postaram się zdrobić jakieś zbliżenia płytek. Umywalka Loop&Friends jak dobrze rozpoznałaś:) sprawdza się świetnie. Polecam:)

Kasiu bardzo dziękuję Ci za odpowiedź! 8) :wink:

Napisz mi tylko jeszcze proszę czy bateria, którą masz przy tej umywalce to nie jest przypadkiem Paffoni Berry? :roll:

Jest mi strasznie przykro ze ktos wam wykradl zdjecia. Szkoda bo wracalam do nich zbye odkrywac coraz to nowe rzeczy.

Mam tylko prosbe o odpowiedz na moje pytania, moze byc na priv

Czy moglabym niesmialo prosic o namiary na speca od kominkow jesli jestescie zadowoleni z wspolpracy :)

No i kilka pytan :) :

Co to za lampy na scianie przy schodach?

Gdzie kupowalicie lub szyliscie rolety rzymskie z salonu?

Jest mi strasznie przykro ze ktos wam wykradl zdjecia. Szkoda bo wracalam do nich zbye odkrywac coraz to nowe rzeczy.

Mam tylko prosbe o odpowiedz na moje pytania, moze byc na priv

Czy moglabym niesmialo prosic o namiary na speca od kominkow jesli jestescie zadowoleni z wspolpracy :)

No i kilka pytan :) :

Co to za lampy na scianie przy schodach?

Gdzie kupowalicie lub szyliscie rolety rzymskie z salonu?

Hej, o lampach już komuś pisałam a rolety zamawialismy z zabrzu w sklepie Gardina