Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom Kasi i Michała:-) - tak mieszkamy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 223
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie jesteśmy architektami:) Projekty wnętrz powstawały we współpracy z biurem projektowym. W pojemowaniu kolejnych decyzji bardzo pomagała mi wizualizacja pomysłów. Biuro spisało się świetnie a ja na pochwałę usłyszałam, że nie często pracowli (pracowały- bo to kobiety) z klientem, który był tak zaangażowany i już na wstępie tak dobrze wiedział czego chce:)

Rzeczywiście rozpoczynając prace nad projektem miałam już ogólną wizję naszego domu. Chciałam aby wnetrza były nowoczesne ale nie zimne, laboratoryje. Przytulnosci naszym wnętrzom chciałam dodać poprzez dużą ilość drewna i to w zupełnie różnych odcieniach, miekkie, mile tkaniny i pojawiające się gdzie niegdzie kwiatowe lub biżuteryjne elementy dekoracyjne.

Sami oceńcie czy się udało.

Kolor w salonie jest trochę dziwny- złamany biały. W różnym swietle wyglada inaczej. W rzeczywistości jest raczej ciepły. To kolor z mieszlanika i miał w proporcjach trochę wiecej pigmentu ciepłego niż szarego. Proporcja 8/6.

Zresztą cały dom (poza pokojem córki) jest pomalowany tym samym kolorem.

Ja już nie mogę na te foty patrzeć. :o

Takie obrazi dobre są dla ludzi o silnych nerwach. :roll: :lol:

Oczywiście to tylko żart. :lol: :wink: :wink:

Wnętrza są przepiękne. Dokładnie tak jak napisałaś.....nowoczesne, ale nie zimne. CUDO!!! :D

Mam pytanko odnośnie zlewu. Czy to Teka Aura? Jeśli tak, to czy musiałaś robić w nim otwór na baterię?

A podłoga w salonie, to co to za śliczności? :D

GRATULUJĘ, GRATULUJĘ, GRATULUJĘ :D :D :D

Zaprawdę katalogowe wnętrza :o - to było pierwsze wrażenie.

Ale przy dokładnym obejrzeniu stwierdziłam, że tam można mieszkać i się mieszka :D Przemyślane, dopracowane i żywe....

Czy mógłbyś wrzucić jeszcze rzuty domu i metraż, żeby to wszystko przełożyć na realia?

Bardzo zachwycił mnie pokój córuni :D Poproszę o jeszcze :roll:

GRATULUJĘ, GRATULUJĘ, GRATULUJĘ :D :D :D

Zaprawdę katalogowe wnętrza :o - to było pierwsze wrażenie.

Ale przy dokładnym obejrzeniu stwierdziłam, że tam można mieszkać i się mieszka :D Przemyślane, dopracowane i żywe....

Czy mógłbyś wrzucić jeszcze rzuty domu i metraż, żeby to wszystko przełożyć na realia?

Bardzo zachwycił mnie pokój córuni :D Poproszę o jeszcze :roll:

Bardzo dziękuję za miłe słowa:) Dom ma około 300m2. Ps. Jestem kobietą:) Mój mąż uczestniczył w pracach wykonawczych ale w kwestii projektu dał mi wolą ręke:)

Przepiekne wnetrza stworzylas :D Chyba mialas tez szczescie do wykonawcow ze potrafili to wszystko tak pieknie zrealizowac :D .Mozesz podac co to za projekt wg ktorego budowaliscie dom?

Zycze wam wszystkiego dobrego w nowym domku !!!

To projekt indywidualny a wykonawcy trafiali sie różni. Niektórym podziękowaliśmy zanim jeszcze zaczęli pracować, z innych bylismy w 100% zadowoleni. Generalnie sprawdza się zasada "pańskie oko konia tuczy". Bylismy na budowie codziennie a czasem kilka razy dziennie. Kiedy inwestor patrzy na ręcę pracuje się pewnie gorzej ale za to dokładniej:)