Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom Kasi i Michała:-) - tak mieszkamy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 223
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziekuję. Wazony zostały wykone na zamówienie przez absolwentki krakowskiego ASP wydziału ceramiki. One tez wykonały za moją namową dekorację umywalki w łazience- element storczyka.

niezły pomysł z tym ASP :lol:

kurczę ...nie moge sie napatrzec na Twoj domek- Kasiu

:D własnie siedze z synową i Cie obgadujemy ...ale tak pozytywnie-oczywiście :wink:

To biuro architektoniczne to tez z Krk ?

Kasia a mozesz napisac jeszcze cos wiecej o kominku?Jaki wklad z czego zrobiona jest ta "pólka" i ewentualnie dac namiary na wykonawce?Czy jest to jego projekt czy sami wymyslaliscie jego wyglad?Co prawda jeszcze nie zaczelam budowy :oops: ale twoj kominek bardzo mi sie spodobal wiec wole sobie zanotowac wykonawce :D

Czy jestes zadowolona z tego jasnego gresu ?Czy nie jest ciezki w utrzymaniu czystosci?Jezeli polecasz to tez poprosze o wiecej danych :D

Ogolnie to chyba mam tysiace pytan ale moze nie bede Cie zameczac juz w pierwszym dniu :wink:

Pokój naszej córeczki

http://farm4.static.flickr.com/3004/3052717995_84771fe3f6.jpg

http://farm4.static.flickr.com/3238/3052717985_25277d0b41.jpg

Przepiękne wnętrza , gratuluje dobrego smaku. Proszę napisz gdzie kupiliście lub kto wykonywał to żółte siedzisko w pokoju dziecięcym...

pozdrawiamy :D :D

Ja już nie mogę na te foty patrzeć. :o

Takie obrazi dobre są dla ludzi o silnych nerwach. :roll: :lol:

Oczywiście to tylko żart. :lol: :wink: :wink:

Wnętrza są przepiękne. Dokładnie tak jak napisałaś.....nowoczesne, ale nie zimne. CUDO!!! :D

Mam pytanko odnośnie zlewu. Czy to Teka Aura? Jeśli tak, to czy musiałaś robić w nim otwór na baterię?

A podłoga w salonie, to co to za śliczności? :D

Tak. Zlewozmywak to dokładnie Aura z Teki. Otwory na baterię sa już wstępnie nawiercone w trzech miejscach. Widać to zaglądając od spodu. Nam pasowal otwór na środku i tam rozwierciliśmy go.

Podłoga w salonie to merbau- deska lita sortowana na jasno.

Czyli niech żyje ASP :D

KBijan, jeszcze jedno pytanko: jak duży jest salon i kuchnia?

Rzuty wczytują się przy przejściu do dziennika. A pamiętam, że kiedyś to już czytałam :roll:

Całośc otwartej powierzchni na dole ma niecałe 70m2. Salon jakies 35, jadalnia 14, kuchnia 14 i holl ze schodami jakies 5.

Kasia a mozesz napisac jeszcze cos wiecej o kominku?Jaki wklad z czego zrobiona jest ta "pulka" i ewentualnie dac namiary na wykonawce?Czy jest to jego projekt czy sami wymyslaliscie jego wyglad?Co prawda jeszcze nie zaczelam budowy :oops: ale twoj kominek bardzo mi sie spodobal wiec wole sobie zanotowac wykonawce :D

Czy jestes zadowolona z tego jasnego gresu ?Czy nie jest ciezki w utrzymaniu czystosci?Jezeli polecasz to tez poprosze o wiecej danych :D

Ogolnie to chyba mam tysiace pytan ale moze nie bede Cie zameczac juz w pierwszym dniu :wink:

Kominek to troche zmodyfikowany projekt firmy chyba Spartherm ale nie jestem pewna. Tak wyglądał na zdjęciu.

http://farm4.static.flickr.com/3043/3057761921_cc91379a99.jpg

Wkład to Vulcano D z Hajduka, półka i szara płyta obok wkładu to gres w kolorze antracytowym i brązowo-miodowym kupiony w kaflach wielkoformatowych 100x50cm. Wykonawca jest ze śląska. Dostał gotowy projekt do wykonania.

Gres na podłodze jest świetny. Jestem z niego w 100% zadowolona. Ma kolor jasno beżowy z delikatnie ciemniejszymi mazami. Nie ma kłopotu z utrzymaniem. Nie widac na nim plam i nie trzeba myć codziennie:) ale co kilka dni to już trzeba:)

Wybierając gres miałam kilka kryteriów wyboru. Miał być w formacie 30x60, rektyfikowany, lapatto i z niską powtarzalnością wzoru w serii. Ten jest dokładnie taki i jest nieskromnie mówiąc boski.

Dołączam do grona zachwyconych tym domkiem:).

Mam kilka pytań:

1. jakie wymiary, z jakiego drewna (czy jakies specjalnie impregnowane) jest wykonana podwieszana szafka w wiekszej lazience?Patrzac na gabaryty, jest dosc ciezka. W jakis sposob jest stabilnie przymocowana do sciany?Czy na priv moglabym dostac namiary na tego stolarza oraz poznac koszt wykonania tej szafki?Rozumiem, ze na dole posiada 1 wysuwana szuflade?

2. Gdzie udalo Ci sie kupic taka fantastyczna bielizne poscielowa (posciel, narzute i poszewki na jaski??). Uwielbiam fioletowy kolor:)

Z gory dzieki za odpowiedzi:)

Pzdr

Ala

Gratuluję takich pomysłów! Wnętrza są bardzo gustowne i wysmakowane. Tchnie z nich doskonałe połączenie klasyki z nowoczesnością.

Mam kilka pytań:

- z czego masz zrobione powierzchcnie schodów?

- co za materiał jest wokół wanny i przy wannie tuż nad podłogą?

- jak zrobiliście tak niewidoczne połączenie gresu i desek w salonie?

Dzięki za odpowiedzi!

Dołączam do grona zachwyconych tym domkiem:).

Mam kilka pytań:

1. jakie wymiary, z jakiego drewna (czy jakies specjalnie impregnowane) jest wykonana podwieszana szafka w wiekszej lazience?Patrzac na gabaryty, jest dosc ciezka. W jakis sposob jest stabilnie przymocowana do sciany?Czy na priv moglabym dostac namiary na tego stolarza oraz poznac koszt wykonania tej szafki?Rozumiem, ze na dole posiada 1 wysuwana szuflade?

2. Gdzie udalo Ci sie kupic taka fantastyczna bielizne poscielowa (posciel, narzute i poszewki na jaski??). Uwielbiam fioletowy kolor:)

Z gory dzieki za odpowiedzi:)

Pzdr

Ala

ad1. Szafka ma długosc 180cm. Głębokosc chyba około 50cm. Tak aby zmieściła się umywalka i bateria. Wysokości to odpowiednio 10cm górna i 20cm ta na dole. W tej dolnej są dwie szuflady odpowiednio pod każdą umywalką. Szafka wisi na trzech solidnych kątownikach, które ukryte są w konstrukcji mebla. Szuflady mają głębokość mniejszą niż 50cm i tym samym za nimi jest miejsce dla instalacji.Acha deska to limba czekoladowa.Nie jest impregnowana. Na razie nic sie nie dzieje.

Ad2 Home & you

Gratuluję takich pomysłów! Wnętrza są bardzo gustowne i wysmakowane. Tchnie z nich doskonałe połączenie klasyki z nowoczesnością.

Mam kilka pytań:

- z czego masz zrobione powierzchcnie schodów?

- co za materiał jest wokół wanny i przy wannie tuż nad podłogą?

- jak zrobiliście tak niewidoczne połączenie gresu i desek w salonie?

Dzięki za odpowiedzi!

ad1. Schody to lita deska dębowa bejcowana i lakierowana

ad.2 ten sam z którego jest zrobiona szafka- limba czekoladowa

ad 3 gres i merbau połaczone sa na korku