Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom Kasi i Michała:-) - tak mieszkamy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 223
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak. Zlewozmywak to dokładnie Aura z Teki. Otwory na baterię sa już wstępnie nawiercone w trzech miejscach. Widać to zaglądając od spodu. Nam pasowal otwór na środku i tam rozwierciliśmy go.

Podłoga w salonie to merbau- deska lita sortowana na jasno.

Wielkie dzięki za odpowiedź. :D

Zlew Teki mam kupiony, ale nie przyszło mi do głowy zaglądać pod spód. :roll: :lol: Muszę to dziś sprawdzić.

Ja też mam zamiar mieć merbau, ale co to znaczy deska sortowana na jasno?

To oznacza, ze sposród desek jakie są dostępne w merbau zostały wybrane te, które są jaśniejsze. Merbau i tak z czasem ciemniej a mnie zależało na tym żeby jak najdłużej mial ten piękny miodowy odcień. :)

Pozdrawiam

dziękaski :D

Jeszcze jedno, deski były lakierowane czy olejowane? I jaki to był specyfik?

To ja sie moze przypomne z pytaniem, ktore zostalo na 1-szej stronie.......:roll: Co to za sofa w salonie, wymiary i cena (jesli mozna)? Z tego co widze, ma regulowane oparcia? Z gory dziekuje bardzo.

Sofa była robiona pod Wrocławiem na zamówienie. Tapicerowana szarą alkantarą. To model bardzo podobny do oferowanego przez De Velde - South End. Oparcia są regulowane. Nie znam dokładnej bo kupowalismy tam kilka mebli i rozmawialismy o cenie za całość.

Kasia spelnienia kolejnych marzen i wiele wiele radosci :D

Mam nadzieje ze nie jestes jeszcze zmeczona tymi pytaniami i masz sile jeszcze troszke poodpowiadac :)

Wykonawca stanal na wysokosci zadania bo Twoj kominek wyglada faktycznie jak na przykladowej fotce.Mozesz mi pomierzyc na ile od sciany wystaje u Ciebie kominek i ile ma calej szerokosci?Jakiej szerokosci i grubosci jest pólka?Czy jest wystarczajacym zabezpieczeniem przed ewentualnym wypadnieciem "czegos" z kominka?Czy dobrze mysle ze wklad kominkowy podlaczyliscie obok ( a nie z przodu) murowanego komina?

Skoro jestes zadowolona z jasnego gresu to poprosze o jego nazwe-producenta.Nawet nie wiem co to znaczy lapatto :oops: wiec tylko mi powiedz czy jest on matowy czy z polyskiem i co z nim pozniej nalezy robic (impregrowac?)

Jezeli nie trzeba go myc codziennie to go juz lubie :-))

gratulacje , piękne wnętrza- konsekwencja super.

Mnie interesuje- podłoga na korytarzu na gorze- jesion? ale co?-panele? deska?

co to za drzwi wew.-firma

i bardzo -w zasadzie najbardziej mnie urzekło w łazience- to drewno pod kibelkiem, bidetem i umywalkami- co to jest?

A i jeszcze to cudo- co to za firma- gdzie to mozna kupić jest slicznehttp://farm4.static.flickr.com/3174/3054264998_88b1254aeb.jpg