kubas75 24.11.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Jakie mogą być konsekwencje picia wody o powyzszonym stężeniu manganu ( 0,1 norma 0,05) i żelaza ( 0,6 norma 0,2)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubas75 24.11.2008 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Już wiem , dla ainteresoanych link do artykułu http://www.hydro-plus.pl/uzdatnianie/mangan-w-wodzie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profus 24.11.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Podepnę się do tematu.Czy ktoś wie od czego w czajniku robi mi się zielonkawy osad (kamień). Tak mam w nowym domu. W starym kamień był taki raczej "piaskowy", a teraz wyraźnie zielonkawy. Badanie mikrobiologiczne wody zrobione do odbioru - niby wszystko OK.Czy jest to szkodliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts