elais 24.11.2008 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Mam dom z podpiwniczeniem, szeregówka. I chcę w piwnicy odzielić garaże od reszty podpiwniczenia. W tych garazachch jest najzimniej, bo mam dwie bramy garażowe. Zawsze myslałam, żeby dać drzwi metalowe, jednakze takie z wełną drogo kosztują. znalazłam wiec z plastrem miodu. I jak myślicie cieplejsze będą takie drzwi, czy lepiej zamówić takie zwykłe drewniane sosnowe, takie do pobejcowania?????Bo chyba drewno jest cieplejsze od metalu. dodam jeszcze że mam te drzwi niestandardowe, bo 70tki i bardzo rzadko występują metalowe, ale udało mi sie znaleźć z Porty i Domofermu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gazio 24.11.2008 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Współczynnik przenikania ciepła dla metalu jest dużo wyższy niż dla drewna. Drewniane będą cieplejsze, ale metalowe na pewno nie skłaają się w 100% z metalu. U ciebie ważniejsze aby były szczelne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 24.11.2008 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 no własnie chyba wezmę metalowe. Bo takie tanie drewniane mogą sie wypaczać i przeważnie nie mają uszczelek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glenn 24.11.2008 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Drzwi z plastrem miodu, nie izolują a przewodzą ciepło/zimno..Zerowa izolacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 24.11.2008 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 drzwi stalowe ale wypełnione nie plastrem miodu tylko wełną, ew. styropianem, im grubsze tym cieplejsze oczywiście, ale czy takie 70-tki znajdziesz...a na pewno nie da sie poszerzyć otworu o te kilka cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 25.11.2008 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Qrcze to już sama nie wiem... to chyba te z plastrem odpadają...trzeba szukac z wełna lub styro...ale takie drogo kosztują, 70tki występują Porty koszt ok. 700-800zł to jak na piwnicę drogo, będę dalej szukać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 25.11.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 właśnie jestem po objeździe marketów budowlanych i szukaniu drzwi między kotłownią a garażem najdrożej jest w Practikerze, w LM nie było za bardzo co wybierać a ponadto podnieśli ostatnio cenę tych drzwi ocynkowanych wypełnionych kartonem (plaster miodu) z 248zł na 284zł - cwaniaczki - generalnie dość fajne drzwi i ładnie wykonane producent Hormann (w practikerze te same drzwi kosztują 299zł) - założyłem je sobie między kotłownią a garażem mają fajną uszczelkę ale są nieocieplone Castorama:drzwi sosnowe kosztują o ile dobrze pamiętam 99zł bez osprzętu i ościeżnicydrzwi ocynkowane wypełnione jakąś pianką + ościeżnica + klamka około 250zł , drzwi ocynkowane pomalowane proszkowo + wypełnione pianką z ościeżnicą i klamką 326zł (wyglądają całkiem ok i te właśnie zakupiłem) z tym że te drzwi metalowe mają 80cm lub 90cm - otwór pod ościeżnicę 90 musi być ca 87-88cm nie wiem jak pod 80 bo szukałem drzwi 90. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 25.11.2008 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 No to nie źle... ja mieszkam na wsi Lublin i niestety nie ma u nas Castoramy, Praktikera itp. mogę zadowlić sietylko OBi i sklepami lokalnymi... Znalazłam drzwi z firmy Delta, są metalowe ze styropianem, jutro pojadę je dokładnie obejrzeć, podobno są 70tki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts