Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Protest przeciwko SP Lotos

Broda79

Recommended Posts

Długo się zbierałem z tą decyzja ze względu na to, że jestem związany emocjonalnie z tą firmą. Jednak miarka sie przebrała. Przez dwa lata z moją małzonką wypruwaliśmy sobie flaki dla tych złodziei licząc na to, że ktoś nas zauważy i doceni. Niestety stało sie wręcz przeciwnie. Ja ciągle dostawałem po głowie za totalne bzdury a żona w dniu dzisiejszym dostała karę w wysokości 200 PLN za to, ze nie zaproponowała karty na punkty (swoja drogą to zaproponowała tę kartę).

ZA co dokładnie ten bojkot:

- za coraz niższe wynagrodzenia,

- za to, że pieniądze na podwyżki zostały przeznaczone na kampanie reklamowa karty navigator,

- za zmowe milczenia w stosunku do nieuczciwych pracowników (sprawa lewych faktur, lewego paliwa itp itd- pracownicy stacji Ci co chcą zarobić uczciwe pieniądze zauczciwą pracę nie moga protestować, bo są w mniejszości, zarabbiaja 1000 - 1200 zł a ta grupa druga ok 3000 zł / miesiąc),

- za wymagania wykraczające znacznie poza zakres obowiązków Praconika Obsługi Klienta - czyszczenie kibli, naprawy na stacji itp itd

- za niewłasciwie i nierzetelnie przeprowadzane audyty (tajemniczy klient), brak możliwości zweryfikowania wyniku audytu i wskazania ewidentnych błedów popełnianych przez kontrolujących (jednego dnia lodówka jest drugiego jej nie ma a trzeciego znów jest. Znaczy nikt jej nie wynosił tylko jeden zauważył a drugi już nie)

- za stosowanie kar finansowych na podstawie ww audtytów

- za zwiększanie obowiązków bez zwiekszania płac

To sprawy te najbardziej bolące pracownicze a teraz coś dla nas - klientów:

- wydłużająca się obsługa z powodu tzw sprzedaży sugerowanej (oczywiście trzeba zrozumieć, że kasjer jest do tego zoobowiązany)]

- nieuzasadniona wysokość cen na stacjach - po BP Lotos (przynajmniej w mojej okolicy) jest stacja najdroższą. Pamietamy, że ceny ustalane są centralnie

Oczywiscie proszę dopisywać za co bojkotujemy Lotosa i proszę o wpisywanie się na listę poparcia.

Ja osobiście zoobowiązuje sie, że od dnia dzisiejszego do odwołania nie będę tankował na SP Lotos oraz nie będę używał płynów eksploatacyjnych tej firmy.Bardzo prosze o dołączenie się do mojego protestu i umieszczenie tego postu również na innych forach. W gromadzie siła...

wiem, że w innych firmach tego typu dzieją się podobne rzeczy, ale ja zacznę od tej. Poza tym pojawiły sie wiadomości o tym, że Lotos ma upaść. Moim szdaniem, to jest sposób prezesa Lotosa na połączenie sie z Orlenem i uniknięcie przykrych konsekwencji (chodzi o o tę komisje ds antymonopolowych)

Bardzo prosze o wpisywanie popieram lub nie popieram i dlaczego. Bardzo proszę nie pisać o tym, że walczę z wiatrakami, że to i tak nic nie da itp itd. Nie ukrywam, że do niedawna była to moja ulubiona marka polska. Pozdrawiam.

My "bojkotujemy" większość stacji poza Naste i stacjami Carrefoura, na których paliwo jest najtańsze. Prawdopodobnie, gdyby na Lotosie było najtańsze, to "bojkotowalibyśmy" pozostałe. No chyba, żeby na jaw wyszły jakieś grube szwindle budzące wstręt i odrazę.

Nigdy nie dalismy się wciągnąć w żadne programy lojalnościowe, bo, nie czarujmy się, nie ma nic za darmo. Cena "prezentów za punkty" jest wliczona w cenę paliwa. Te najtańsze stacje takich programów nie mają.

Nie będę popierał, bo żeby być konsekwentnym musiałbym bojkotować znakomitą większość firm na rynku - nie tylko z branży paliwowej i nie tylko polskich firm.

Tak jest wszędzie - cięcie kosztów i wymaganie włażenia w d... klientowi, żeby być tylko lepszym od konkurencji. Takie czasy mamy.

To nie chodzi o uznawanie protestu z tematu wątka za walkę z wiatrakami, ale o to, że obrażanie się na de facto cały świat nie bardzo ma chyba sens - lepiej się nie męczyć i od razu się powiesić.

• 2 weeks później...