Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Izolacja drewnianego stropu nad nie uzytkową piwnica

twiti7

Recommended Posts

Witam

Mam nad nie wykorzystywana piwnica do zrobienia strop. Postanowiłem wykonać go tak jak był wcześniej czyli drewniane belki i pomiędzy ocieplenie. Oryginalnie pomiędzy belkami na deskach leżała papa i na to była wylana polepa (glina ze słomą). Teraz chce położyć pomiędzy belkami wełnę mineralną jak powinienem to pookładać.

przekrój:

deski podłogowe

jakaś folia?? jaka?

wełna mineralna

warstwa folii paroizolacyjnej pomiędzy belki

----b--------b---------b------ belki od spodu deska przybita

Czy ktoś ma lepszy pomysł czy zaproponowane w przekroju rozwiązanie jest prawidłowe?

Jakie folie powinienem użyć na razie mam jakąś paroizolacyjną od znajomego.

Witam

Mam nad nie wykorzystywana piwnica do zrobienia strop. Postanowiłem wykonać go tak jak był wcześniej czyli drewniane belki i pomiędzy ocieplenie. Oryginalnie pomiędzy belkami na deskach leżała papa i na to była wylana polepa (glina ze słomą). Teraz chce położyć pomiędzy belkami wełnę mineralną jak powinienem to pookładać.

przekrój:

deski podłogowe

jakaś folia?? jaka?

wełna mineralna

warstwa folii paroizolacyjnej pomiędzy belki

----b--------b---------b------ belki od spodu deska przybita

Czy ktoś ma lepszy pomysł czy zaproponowane w przekroju rozwiązanie jest prawidłowe?

Jakie folie powinienem użyć na razie mam jakąś paroizolacyjną od znajomego.

Od góry folia ci niepotrzebna. Od dołu możesz dać paroizolacyjną. Najlepiej gdyby była pod belkami, a nie na.