twiti7 24.11.2008 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Witam Mam nad nie wykorzystywana piwnica do zrobienia strop. Postanowiłem wykonać go tak jak był wcześniej czyli drewniane belki i pomiędzy ocieplenie. Oryginalnie pomiędzy belkami na deskach leżała papa i na to była wylana polepa (glina ze słomą). Teraz chce położyć pomiędzy belkami wełnę mineralną jak powinienem to pookładać. przekrój: deski podłogowe jakaś folia?? jaka? wełna mineralna warstwa folii paroizolacyjnej pomiędzy belki ----b--------b---------b------ belki od spodu deska przybita Czy ktoś ma lepszy pomysł czy zaproponowane w przekroju rozwiązanie jest prawidłowe? Jakie folie powinienem użyć na razie mam jakąś paroizolacyjną od znajomego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 25.11.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Witam Mam nad nie wykorzystywana piwnica do zrobienia strop. Postanowiłem wykonać go tak jak był wcześniej czyli drewniane belki i pomiędzy ocieplenie. Oryginalnie pomiędzy belkami na deskach leżała papa i na to była wylana polepa (glina ze słomą). Teraz chce położyć pomiędzy belkami wełnę mineralną jak powinienem to pookładać. przekrój: deski podłogowe jakaś folia?? jaka? wełna mineralna warstwa folii paroizolacyjnej pomiędzy belki ----b--------b---------b------ belki od spodu deska przybita Czy ktoś ma lepszy pomysł czy zaproponowane w przekroju rozwiązanie jest prawidłowe? Jakie folie powinienem użyć na razie mam jakąś paroizolacyjną od znajomego. Od góry folia ci niepotrzebna. Od dołu możesz dać paroizolacyjną. Najlepiej gdyby była pod belkami, a nie na. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lgajos 27.11.2008 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Jeżeli nowy strop to belki stalowe między belki płyty betonowe ,ocieplić styropianem.Strop na wieki.Jest prawdopodobieństwo że z czasem się ugnie,krzywa podłoga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts