Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Panele podłogowe i cuś na ścianie

ghs

Recommended Posts

Witam.

Wynająłem mieszkanie i jedyne sensowne rozwiązanie na podłogę, to panele. Mam jednak jedną niewiadomą. Na dole ścian jest coś takiego, jak na zdjęciu - nie wiem, jak to się nazywa - gzyms? lamperie?

http://img227.imageshack.us/img227/5858/dsc0490gp7.jpg

Ma toto niecałe 7 cm wysokości. Jak to zasłonić?

Nie wiem, jak to się nazywa, wygląda jak na obrazku. Tak czy inaczej zimne i twarde podłoże mi nie odpowiada, bo mam raczkujące dziecko. Nie wiem tylko, co zrobić z tym cokołem, skuć nie mogę, bo nie moje mieszkanie. Jakaś wysoka listwa może?

Nie wiem, jak to się nazywa, wygląda jak na obrazku. Tak czy inaczej zimne i twarde podłoże mi nie odpowiada, bo mam raczkujące dziecko. Nie wiem tylko, co zrobić z tym cokołem, skuć nie mogę, bo nie moje mieszkanie. Jakaś wysoka listwa może?
A myślisz że jak na to zimne położysz panele to one będą ciepłe??

Może jakaś wykładzina na to?

to coś na dole to cokół, a właściwie cokolik... panel zawsze trochę cieplejszy niż zimna płytka czy co tam leży. Zwłaszcza jak na boso się chodzi

Żeby poprawić sobie komfort położyłbym wykładzinę

Żeby poprawić komfort i estetykę panele i wykładzinę

pewnie zamierzyłbym się na skucie wszystkiego.

Jeśli nie wszystko to na pewno cokoły - ale nie mozesz kuć więc zrobiłbym po położeniu paneli wysokie listwy. Ale to wszystko wchodzi w koszta

Reasumujac. W Twojej sytuacji ja kupiłbym w miarę przyzwoitą wykładzinę. Mimo wszystko