Gość 27.11.2008 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Tak to było robione jak piszesz, ale czy chodzi o to, że wyrzutki to niewłaściwa nazwa? Majster używał naprzemiennie tych nazw, więc i ja tak piszę. potocznie uzywa sie nazwy "tynki" majster zas mógł sie obracac w subkulturze młodziezowej /typu punki, skiny itp,, a oni uzywają własnego slangu w nazewnictwie/ albo to Kaszub ... niemniej pozdrawiam również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izaszm 27.11.2008 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Tak to było robione jak piszesz, ale czy chodzi o to, że wyrzutki to niewłaściwa nazwa? Majster używał naprzemiennie tych nazw, więc i ja tak piszę. potocznie uzywa sie nazwy "tynki" majster zas mógł sie obracac w subkulturze młodziezowej /typu punki, skiny itp,, a oni uzywają własnego slangu w nazewnictwie/ albo to Kaszub ... niemniej pozdrawiam również Mój majster od t y n k ó w i subkultura młodzieżowa! Ma chyba z 60 lat, ale, ale miał pomocnika młodego, to może on! Kaszub też nie. Ale się porobiło z tymi tynkami i "wyrzutkami". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.11.2008 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kid 28.11.2008 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Tak to było robione jak piszesz, ale czy chodzi o to, że wyrzutki to niewłaściwa nazwa? Majster używał naprzemiennie tych nazw, więc i ja tak piszę. potocznie uzywa sie nazwy "tynki" majster zas mógł sie obracac w subkulturze młodziezowej /typu punki, skiny itp,, a oni uzywają własnego slangu w nazewnictwie/ albo to Kaszub ... niemniej pozdrawiam również Mój majster od t y n k ó w i subkultura młodzieżowa! Ma chyba z 60 lat, ale, ale miał pomocnika młodego, to może on! Kaszub też nie. Ale się porobiło z tymi tynkami i "wyrzutkami". Jeśli ma 60 lat to racej w starym nazewnictwie powinno być "obrzutka" cem-wap. a podnią cementowy "szpryc" ale co kraj to obyczaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts