aniucha2 25.11.2008 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Witajcie!!Mam pytanie do osób mieszkających już w swoich domach.a mianowicie jak wyglądał wasz końcowy odbiór przez nadzór budowlany budowy?Czy ktos pojawił się na budowie? jesli tak to na co zwracali szczególną uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkii 25.11.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Złożone papiery i po 10 dniach był odbiór. Nikt się nie pojawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 25.11.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Złożone papiery i po 10 dniach był odbiór. Nikt się nie pojawił. U mnie tak samo - żadnej kontroli nie miałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 25.11.2008 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Złożone papiery i po 10 dniach był odbiór. Nikt się nie pojawił. niezłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 25.11.2008 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Jak wyżej napisano papiery złożone budynek odebrany nie pamiętam tylko po jakim czasie budynek jest odebrany, nie jest to zapewne 10 dni coś mi świta że 3 tygodnie ale pewny nie jestem i jeszcze jedno, kontroli żadnej z PNB nie było. Powodzonka zyczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniucha2 25.11.2008 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 dzieki za odpowiedz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 25.11.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Witajcie!! Mam pytanie do osób mieszkających już w swoich domach.a mianowicie jak wyglądał wasz końcowy odbiór przez nadzór budowlany budowy?Czy ktos pojawił się na budowie? jesli tak to na co zwracali szczególną uwagę? Przeważnie nikt z PINB się na budowie nie pojawia. Jeśli nie będzie zastrzeżeń ze strony PINB, to w budynku można zamieszkać. Niemniej brak sprzeciwu wcale nie oznacza, że PINB stwierdza, że budynek został wybudowany zgodnie z planem. Po jakimś impulsie (przeważnie ktoś uprzejmie donosi) każdy obiekt budowlany, w dowolnym czasie, może być skontrolowany w zakresie zgodności z planem oraz zasadami sztuki budowlanej (czytaj; bezpieczeństwa uzytkowania). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkii 25.11.2008 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Złożone papiery i po 10 dniach był odbiór. Nikt się nie pojawił. niezłe No dobrze, nakarmie trola W 10 dni po złożeniu zawiadomienia o zakończeniu robót (wraz z wymaganymi załącznikami) czekało podpisane pisemko że PINB potwierdza dopełnienie obowiązku (itd.) stwierdza gotowość obiektu budowlanego do użytkowania... PINB ma 21 dni ale można pytać się troszkę wcześniej. Tyle że jakoś budujący gospodarczo wystarczająco rozumieją bez tego. Smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.misia 28.11.2008 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 u nas było tak -papiery złożone w lutym a odbiór we wrześniu w tym 3 kontrole na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniucha2 28.11.2008 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 strasznie długo musiałas czekać na odbiór i trzy razy kontrola.a co tak dogłębnie sprawdzali? u nas czeka sie na odbiór od momentu złożenia papierów dwa tygodnie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts