qczek 25.11.2008 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Witam,Mam małe pytanko, czy jest jakaś norma określająca maksymalne nachylenie miejsca parkingowego przed domem. Udało mi się znaleźć jedynie informację, że dla osób niepełnosprawnych podjazdy powinny być nachylone mniej niż 6% i nic poza tym.Z góry dziękuje za informacje.Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qczek 25.11.2008 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 znalazłem jeszcze Dziennik Ustaw z 2002 r. Nr 75 poz. 690i tam jest coś o miejscach parkingowych podjazdach, ale nie wiem czy można to zastosowąć do szeregówki (w sumie 2 budynki, każdy podzielony na 2 rodziny). czy jest to zabudowa wielorodzinna??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 25.11.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 zrób tak, żeby sprawnie odporwadzić wodę, 3, 4% i będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qczek 25.11.2008 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 tylko mi chodzi o zupełnie coś odwrotnego. Developer wybudował mi podjazd który jest że tak powiem bardzo stromy i nie wygodny. mógł zrobić mały mur oporowy i było by płasko. Szukam teraz jakiejś podstawy prawnej...pozdrawiamkrzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 25.11.2008 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 a ile % ma ten zjazd że aż taki stromy jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qczek 25.11.2008 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 nie mierzyłem, ale na oko z 15 stopni jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 25.11.2008 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 prawnie za wiele nie mozesz zrobić. Mozesz spróbować przekonać dewelopera pokazujac mu naocznie, że auto nie potrafi współpracować z tak stromym podjazdem, ale efekt też niekoniecznie będzie zadowalajacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qczek 25.11.2008 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 no jeszcze jest tak ze podejscie pod dom jest zrobione że tak powiem obok podjazdów (taka pochylnia ze schodami) ale nie ma 1,5 metra szerokosci, (tak jest chyba w wspomnianym rozporządzeniu okreslone minimum). Nie wiem czy da się może coś do tego przyczepic.pozdrawiamkrzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 25.11.2008 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 hmm... zabudowa wielorodzinna to budynek zawierajacy więcej niż 4 mieszkania albo zespół takich budynków. Moim zdaniem szeregowiec to nie zabudowa wielorodzinna, bo jedne drzwi wejsciowe prowadzą do jednego mieszkania. Szeregowiec to raczej zespół budynków jednorodzinnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts