Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jaka dachówke wybrac

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ze względu na stosunek cena/trwałość/wygląd szukałem pośród dachówek cementowych.

Jeden dobry dekarz odradzał Braasa (sugerował że pęka) - polecał Euronit.

Drugi dobry dekarz polecił mi BNDERS'a. Jest praktycznie w tej samej cenie co Euronit a dachówka ma mniejszą porowatość. Mają też większą paletę kolorów i bardziej mi się podobają dachówki skrajne - ładnie zaokrąglone. Dają 35 lat gwarancji (w euronicie 30).

Już leży na dachu taka>http://www.benderspolska.pl/oferta.htm ...czerwona 0200 26, a czy będę zadowolony to powiem jak mi się gwarancja skończy (czyli za 35 lat)

http://www.benders.se

A ja doradzam Meyer Holsen. Mam daszek tą dachówką kryty - Marsylka (wg. mnie najpiękniejsza dachówka), kolor czarny łupek. Kominy w struktonicie. Dach jest przepiękny. Meyer Holsen daje 50 lat gwarancji!

UWAGA. Bardzo dużo zależy od wykonawcy. (Można mieć świetną tkaninę i schrzanić sukienkę, można mieć dobrą dachówkę i schrzanić dach))

a ja zainwestowałem w Creaton KERAPFANNE, musze przyznać, że cenę dostałem całkiem spoko.

Zwykłe dachówki nie są drogie, drogie natomiast są wszystkie dodatki - gąsiowy, boczne, antenowe, wentylacyjne, komini itp.

Niemniej jednak 50 lat gwarancji, że się nie rozpadną na dach u dostałem :)

a można wiedzieć jak jest ta spoko cena,bo my własnie rozważamy tą dachowke

Czy nikt nie kładł Koramica z Kunic? Ja mam w projekcie dachówkę Marsykę z Koramica i taką chciałam położyć, ale w hurtowni namawiają mnie na Rapido Creatona w promocji w tej samej cenie. Nie wiem, co wybrać, bo Rapido jest wielkoformatowa i produkowana na Węgrzech. Dach mam dwuspadowy, dwie lukarny, pow. 186 m2. Czy taka wielka dachówka będzie ładnie wyglądać? A jaka jest jakość Koramica? Która lepsza? Osiełkowi w żłoby dano...

a można wiedzieć jak jest ta spoko cena,bo my własnie rozważamy tą dachowke

3,38 pln

cena za dachówke ok ale reszta w kosmicznej cenie,zrobili nam kompleksową wycenę i jednak jej nie wybieramy ,róznica w wycenach na samych dodatkach to ok 7 tyś, i niestety ekonomia nas przekonała szukamy czegoś tańszego :-?