dragonfly 26.02.2009 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Czytam i czytam te Wasze posty i postanowiłam deskować, ale czy konieczna jest impregnacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lazik 26.02.2009 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Czytam i czytam te Wasze posty i postanowiłam deskować, ale czy konieczna jest impregnacja? tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamionkal 26.02.2009 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 szczerze mówiąc wydaje mi się że nie. u moich rodziców od 25 lat jest nieocieplony dach deski+papa, bez impregnacji i nic sie nie dzieje. z drugiej strony na "mojej" budowie więźba i deski były impregnowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artput 13.09.2015 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 doradzcie mi czy robić pełne deskowanie czy nie mam zamiar kłaść dachówke i zastanawiem sie czy dobrym rozwiązaniem jest robic pełne deskowanie. Chodzi mi tu głównie o para przepuszczalność, bo deska raczej go nie ma i boje sie że jak będzie pełne deskowanie to deski zaczną mi gnić bo para będzie sie skrplać na nich a nie wychodzić przez folie i skraplać sie w punkcie rosy na foli i ewentualnie spływać poniej nie naruszając desek. Z góry dziękuje za dorade. Witam oczywiscie ze robic jezeli kogos stac zalety cieplej zimą zimniej latem jest to odczuwalne mam 2 budynki na jednym dekarze 5 ekip powiedziało ze jest to zbędne wiec nie zrobiłem na drugim budynku dekarz inna ekipa powiedziała ze nie zastanawiaj się tylko rób i zrobiłem efekt róznica latem jest zimniej zimą cieplej jest to ewidentnie odczuwalne przy pełnym deskowaniu nie zapomniec o bdb foli membranie dachowej zapytac sie np.przedstawiciela dorken lub innej firmy nie wykonawcy czy w hurtowni budowlanej ekspert sie na tym zna mozna tez do deski dołozyc wełne bez szczeliny przy dobrej membranie pełne deskowanie tez wzmacnia konstrukcje to nietrzeba chyba nikomu tłumaczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotpaj 13.09.2015 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 efekt róznica latem jest zimniej zimą cieplej jest to ewidentnie odczuwalne Zimą jest cieplej, ale latem to masz saunę na poddaszu. Nagrzane w dzień powietrze, nie ma ujścia nocą i jest masakra! Po to stosuje się te nowoczesne membrany, aby był obieg powietrza na poddaszu, bez deskowania i papowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artput 23.10.2018 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2018 Witam bzdura zimą cieplej i latem zimniej lepsza izolacja mam porównanie w 2 domach w jednym zrobiłem w tym co mieszkam latem chłodno ,drugi bez deskowania różnica 4 stopni około Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerad85 23.10.2018 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2018 Zimą jest cieplej, ale latem to masz saunę na poddaszu. Nagrzane w dzień powietrze, nie ma ujścia nocą i jest masakra! Po to stosuje się te nowoczesne membrany, aby był obieg powietrza na poddaszu, bez deskowania i papowania. Wentylacja jest potrzebna w każdym przypadku! Powietrze spod desek musi mieć ujście w kalenicy. Podobnie powietrze spod dachówek powinno mieć ujście przez dachówki wentylacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts