Gość 20.10.2003 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Witam! Jestem na etapie kupowania drewna na wieźbę dachową. zastanawiam się nad możliwością konserwacji drewna na tartaku poprzez tzw. namoczenie. Czy jest sens konserwacji mokrego drewna? ( myślę , że tak jest chyba tak jakby się włożyło mokrą gąbkę do wody, a może nie). Dach będę robić wiosną. Kupuję teraz drewno bo chcę, żeby wyschło. Proszę o radę jak zakonserwować drewno? czy już teraz czy dopiero w momencie przed położeniem, ale wówczas nie będę miała możliwości skorzystania z "namaczania". Pozdarwaim wszystkich i dziękuję za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 20.10.2003 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Drewno się impregnuje suche. I polecam impregnaty nie solne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 20.10.2003 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 wlasniesolna impregnacja niewiele daje, szczegolnie mokrego drewna. Polecam np V33. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.10.2003 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2003 Dziękuję za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.10.2003 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2003 Dziękuję za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts