Margoth1719503976 10.11.2011 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 http://forum.muratordom.pl/images/misc/pencil.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 10.11.2011 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 10.11.2011 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 10.11.2011 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viga 07.12.2011 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Witaj Margoth! Chciałam zobaczyć opaski wokół domu, ale oczywiście nie skończyło się tylko na tym. Bardzo podoba mi się Twój domek - jest ciepły i wszystko do siebie pasuje, czyli konsekwetnie realizujesz swoją wizję. Hehe... u kogoś to tak prosto wygląda. Ponieważ widzę, że masz okna w kolorze dębu, chciałam zapytać, jakiego koloru masz meble kuchenne? I czy ta szafka wisząca koło okna, od stronu kuchenki, jest wygodna w użytkowaniu? Mam taki sam układ no i zastanawiam się, czy powiesić tam coś czy nie. Bardzo mi się podobają płytki w kuchni - i te na podłodze i te na ścianie (czy one są z tej samej kolekcji co podłogowe?). Jak wygląda sprawa z utrzymaniem czystości, bo są dosyć nierówne? Acha! i chciałam zapytać o kolory: o kolor ścian w salonie, bo wygląda na taki cieplutki i kolor elewacji (chyba mamy podobny). Muszę dopasować kolor opaski i na razie nie umiem się zdecydować. Jeszcze jedno mi się przypomniało - widziałam, że na strych wchodziłaś po drabinie. Czy planujecie schodki na strych? Sorki, za tyle pytań, no ale trochę spraw muszę jeszcze rozwiązać i szukam natchnienia. I już ostatnia rzecz - ten iglaczek, który był na balkonie, to chyba cis. Zobacz sobie jeszcze zdjęcia w internecie, bo nie jestem pewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 27.12.2011 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Viga, dziekuję za ciepłe słowa! Odpowiadam po kolei: 1. kolor mebli w kuchni to wiśnia koreańska patyna 2. użytkowanie szafki: dolna i środkowa półka OK, górna - trzeba wejść na taboret , ale ktoś bardzo wysoki sięga bez problemu 3. płytki w kuchni na podłodze i ścianie to ta sama kolekcja (Opoczno real stone krem), ale: na ścianie dają dość ponury efekt (są dość ciemne, takie jakby sine), na podlodze wydają się jaśniejsze, ale brud wciska się w bruzdy i wyżłobienia, dlatego ładnie wyglądają tylko dzień lub dwa po wyszorowaniu (chociaż jak ktoś nie wie, jak wyglądają czyste, to może nie zauważyć brudu) 4. kolor ścian w salonie: farba lateksowa firmy Bondex, kolor Sahara 5. kolor elewacji: tynk akrylowy Weber 130D, baranek 1,5 mm 6. wejście na strych: mamy zamontowane schodki metalowe (takie chowane w suficie) Dzięki za info w sprawie iglaczka. I nie przepraszaj za pytania, tylko je zadawaj, ja chętnie odpowiem na każde. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viga 29.12.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Dzięki Margoth za odpowiedź! Trochę mnie zmartwiłaś, że na ścianie kafelki wyglądają ponuro, bo już zastanawiałam się, czy nie zastosować ich w kuchni albo w łazience. Co do podłogowych to tego właśnie się obawiałam.Farba lateksowa, czyli taka do zmywania? To chyba nadałaby się do łazienki. Szukam i do niej inspiracji - jest od strony północnej a ja lubię ciepłe kolorki, ale nie dominujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 15.01.2012 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Margoth*, ślicznie wygląda u Ciebie zagospodarowanie domu - ogromnie mi się podoba i.. - mam prośbę, proszę napisz czy sami je robiliście i jaki był koszt? dokładnie mi chodzi o układanie kostki... Chciałabym u siebie coś podobnego ułożyć, ale.. ceny mnie powalają na kolana.. Chciałabym coś zaoszczędzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 27.01.2012 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Magduska, dziękuję za komplement.Chodzi tylko o ułożenie kostki? Układało ją trzech panów, koszt robocizny to 45 zł/m kw., do tego koszt ulożenia krawężników (ale nie wiem, ile za mb). Kostka granitowa kosztowała ok. 260 zł/t (9x9 cm), plus piasek granitowy (chyba 150 zł/t).W całym zamieszaniu z układaniem kostki najdroższy jest transport. My za dowóz ze Strzegomia zapłaciliśmy 800 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 01.02.2012 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Dzięki za odpowiedź Jeszcze mam jedno pytanie - ile m2 ułoży się z takiej tony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 08.03.2012 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 O ile dobrze pamiętam, to 3-4 m kw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 23.12.2012 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 http://img846.imageshack.us/img846/4098/wesolychswiat2012.jpgUploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 25.12.2012 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 Dlaczego jest święto Bożego Narodzenia? Dlaczego wpatrujemy się w gwiazdę na niebie? Dlaczego śpiewamy kolędy? Dlatego, żeby się uczyć miłości do Pana Jezusa. Dlatego, żeby podawać sobie ręce. Dlatego, żeby się uśmiechać do siebie. Dlatego, żeby sobie przebaczać. ks. Jan Twardowski Radości i pokoju płynących z tego, że Bóg, narodzony w Betlejem, KOCHA NAS. A także codziennej odpowiedzi na tę MIŁOŚĆ w Waszych szczerych i otwartych sercach w Nowym Roku 2013 życzą, a także dziękują za okazaną pomoc i wsparcie: Aleksandra, Paweł, Julia, Mikołaj Gaża - NELKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts