qwert 10.08.2007 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 he,he. jesteśmy w tej samej syt. zaczynamy podobno we wrześniu:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 10.08.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Wątek przygasł na 1,5 roku a ja postanowiłam go odświeżyc. Budowe planuje zacząć pod koniec sierpnia, początek wrzesnia - dokładnie to fundamenty. W połowie wrzesnia sciany mają byc zaczete. Ale wiem ze to wszystko moze sie opoznic i tak sie zastanawiam czy dużo osób jest chetnych na jesienne budowanie? Zaznaczam ze chcialabym stan surowy ukonczyc przed zimą. Wykonawca uważa oczywiscie ze sie wyrobimy. Zobaczymy z natury jestem optymistką Gosiu, dobry wykonawca sie wyrobi My zaczęlismy budowę 24 X 2006 iii budowalismy całą zimę-zobacz mój dziennik.Planowalismy tylko stan zero do zimy,zerówka była gotowa na początku grudnia, pogoda była ładna.Więc zapytałam naszego murarz-Panie Krzysiu budujemy dalej?On na to, budujemy.A jak spadnie śnieg-on na to -to zabezpieczymy.I tym sposobem budowa szła cały czas, z niewielkimi przerwami.Więc Gosiu, jeżeli zaczynasz teraz to ciągnij budowę do oporu.A jak przykryjesz dom dachem, to zima niech sobie przychodzi. Pozdrawiam Bogusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 12.08.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Zeszły rok nas rozpieścił. W listopadzie robiłam wylewki. W grudniu wstawiałam okna i jeszcze parapety z klinkieru udało się wymurować.Ja bym ryzykowała. Nasz wykonawca lał strop na sąsiedniej budowie - bodajże w styczniu. Dodawał do betonu coś dla zabezpieczenia przed mrozem. Pamiętam, że akurat spadł śnieg i zaraz mu ten strop przykrył. To może lekka przesada, ale w październiku/listopadzie spokojnie można budowę ciągnąć, a i w grudniu jeśli ciepły.jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 12.08.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Ja rozpocząłem budowę w taki okresie i wszystko nadal stoi oraz nie widać problemów. Jak dobra ekipa oraz materiały to do przodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 12.08.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Teraz jeszcze spokojnie masz szanse, jeśli ekipa jest sprawna - tzn. nie opuści cię na dłużej dla innej roboty. Do końca listopada, a nawet początku grudnia nie będzie silnych mrozów przeszkadzających w budowie. Trzy miesiące to sporo czasu. My stan surowy bez dachu wybudowaliśmy bez pośpiechu z różnymi przestojami (ekipa miała inne drobne prace)w dwa miesiące . Teraz czekamy na środki finansowe, aby zadaszyć.Fajnie jeśli dom w stanie surowym z dachem i bez okien "przezimuje" i na wiosnę można ruszyć pełną parą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 13.08.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 dzieki za taki miły odzew podtrzymujący na duchu. Ja na razie nie przyjmuje innej opcji że stan surowy nie bedzie skonczony w tą zime. Tym bardziej ze dom naprawde mam prosciutki i malutki. Dach dwuspadowy rowniez nie narobi problemow. Aby tylko zacząć juz sie tak nie moge doczekac by cokolwiek juz bylo na tej dzialce. Chociaz fundamenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz123 13.08.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 ja również mam zacząć pod koniec września i podobno w miesiąc sie wyrobia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 13.08.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 no u mnie tez zamierzają. A jaki masz projekt lukasz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz123 13.08.2007 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 dom w nasturcjach 3 http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m40ed166af297b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 13.08.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Hej! My też zaczniemy dopiero we wrześniu - ale tylko stan zero, bo każda ekipa mówi nam "wiosna"... tak więc czytamy, czytamy, i wiemy już (teoretycznie ;P) jak kręcić strzemiona Natomiast - ciągle czekamy na pozwolenie... dziś 68-y dzień czekania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz123 13.08.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Hej! My też zaczniemy dopiero we wrześniu - ale tylko stan zero, bo każda ekipa mówi nam "wiosna"... tak więc czytamy, czytamy, i wiemy już (teoretycznie ;P) jak kręcić strzemiona Natomiast - ciągle czekamy na pozwolenie... dziś 68-y dzień czekania zgodnie z prawem starostwo ma 65 dni na wydanie pozwolenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 13.08.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 zgodnie z prawem starostwo ma 65 dni na wydanie pozwolenia ... chyba, że wymaga to uzgodnień konserwatora zabytków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 13.08.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Hej! Natomiast - ciągle czekamy na pozwolenie... dziś 68-y dzień czekania No to wspolczuje ja czekalam 8 dni Łukasz w miesiąc z dachem się wyrobią??? Strasznie duży masz ten dom, mój w porównaniu do Twojego to ubogi krewny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz123 13.08.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 podobno sie wyrobią -ekipa liczy 10 osób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 13.08.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 no to u mnie troche mniej. A kiedy mają dokładnie wejsc? Będą robic tylko u ciebie czy gdzies jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz123 20.08.2007 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 robia na okragło , ja ciagle czekam na pozwolenie i licze ze dostane pod koniec wrzesnia ,ale teren pod fundamenty przygotuje juz wczesniej i moze wyleje jeszcze przed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 20.08.2007 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 robia na okragło , ja ciagle czekam na pozwolenie i licze ze dostane pod koniec wrzesnia ,ale teren pod fundamenty przygotuje juz wczesniej i moze wyleje jeszcze przed Pozwolenie jeszcze musi się uprawomocnić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 31.08.2007 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 troche dołuje mnie pogoda za oknem. Fundamenty jeszcze sie nie zaczely a zimno juz strasznie na dworze. I to jest sierpien. A przewidują długą, mroźną i wczesną zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts