Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy kontynuowa? budow? pa?dziernik - listopad?

eska

Recommended Posts

Witajcie:)

Jak miło ze nie tylko my zostalismy na plcu boju...

Najwazniejsze zeby sie nie poddać i byc optymistą:)

Jesteśmy uzależnieni od pogody ale moze dobrymi myślami odgonimy te ciemne chmury...

O własnie wysłucham prognoze pogody...od soboty ma być do 10 st ciepła!!!!!!!!

Pozdrawiam budujących:)

• Odpowiedzi 217
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

aqep :lol: dobre...Ty szczęsciarzu :lol:

Wiosną tego roku złapałam proboszcza z pobliskego koscioła na tym jak rąbał z pomocnikami brzózki z naszej działki :-? tłumaczył sie pozniej ze potrzebne są na ołtarz... Własciwie to za te brzózki tez powinien pomyslec o remoncie dachu w kościele albo przynajmniej sie modlic o pogode :D

wczoraj miałam wylewany chudziak...mam nadzieje ze beton sie związał.

Od jutra zaczynają chłopaki przygotowywać sie do stropu., jeśli faktycznie temperatura pod koniec tygodnia podskoczy do góry to znaczy że Bóg istnieje:)

Pozdrawiam

złapałam proboszcza jak rąbał z pomocnikami brzózki z naszej działki :-?

Rany... jakby moje brzózki z troską zasadzone ktoś tak potraktował, to sama nawet nie wiem co by się działo :x

Podziwiam za spokój.

Do zimowych budowniczych:

Zastanówcie się czy Wam potem to mroźne budowanie czkawką nie wyjdzie. Przecież na samą wylewkę i tak się nie wprowadzicie, więc po co ryzykować?

Mam nadzieje, ze wykonalem plan maksimum na ten rok.

Dom zabity dechami, tak jak okolica :lol: Wczoraj zacieralem ostatnia wylewke (w niedziele :oops: ). Na wylewke sie nie wprowadze, ale w lutym/marcu moge juz wstawic okna i kleic plytki i myslec o przeprowadzce w maju. Kredyt wziety, odsetki leca, za wynajete mieszkanie trzeba placic... Wiecej argumentow nie potrzebuje.

Jedyne, czego sie boje, to ostrych mrozow i zlodzieji.

Pewnie, ze najlepiej dom byloby budowac dwa lub trzy lata - moze wszystko byloby bardzo przemyslane i nie robione w takim szalenczym pedzie. Ale o takiej budowie mozna chyba myslec po piecdziesiatce, a nie (jeszcze) przed trzydziestka...

U mnie własnie skończyli murować ściany parteru. Wszystko ładnie stoi, z góry pełna cegła połozona, tak więc mury już mam wstepnie osłoniete...

Pytanie co teraz?...

:roll:

Witajcie:)

Jak miło ze nie tylko my zostalismy na plcu boju...

Najwazniejsze zeby sie nie poddać i byc optymistą:)

Jesteśmy uzależnieni od pogody ale moze dobrymi myślami odgonimy te ciemne chmury...

O własnie wysłucham prognoze pogody...od soboty ma być do 10 st ciepła!!!!!!!!

Pozdrawiam budujących:)

Też o tym słysząłem, wieć zaczynam się przymerzać do szlowania i wylewania stropu.

A co do licha ma mi się czkawka odbijać? Przeciez wszelkie działania konsultuję z wujkami architektami (majacymi też uprawnienia kierownika budowy) i kierownikiem budowy. Nie wspominając forumowiczów... :wink:

Poza tym dodaję plastyfikatorów, więc czego mam się obawiać? :o Ja rozumiem, że jak silne mrozy to beton dłużej związuje, ale bez przesady... -5 to nie są silne mrozy....

kze pilnie śledze Twoje poczynania na budowie :D zaczełam budowe jakies 2 tyg przed Tobą a w tej chwili widzę że jesteśmy na tym samy etapie, czyli Twoja ekipa jest szybsza i bardziej pracowita.

Moi najchętniej by wstrzymali budowe do wiosny ale ja o tym nawet nie chce słyszeć :evil:

Dzisiaj zamawiamy strop sukiennika a jak wszystko pojdzie dobrze to w sobote bedziemy go zalewać.

Pozdrawiam:)

kze pilnie śledze Twoje poczynania na budowie :D zaczełam budowe jakies 2 tyg przed Tobą a w tej chwili widzę że jesteśmy na tym samy etapie, czyli Twoja ekipa jest szybsza i bardziej pracowita.

Moi najchętniej by wstrzymali budowe do wiosny ale ja o tym nawet nie chce słyszeć :evil:

Dzisiaj zamawiamy strop sukiennika a jak wszystko pojdzie dobrze to w sobote bedziemy go zalewać.

Pozdrawiam:)

U mnie jest odwrotnie. Ja cały czas zastanawiam się czy nie przerwać do wiosny, a wykonawcy chcą robić.

Robia bardzo przyzwoicie (odpukać w niemalowane:wink:). Pracuje 3-4 osób. A u Ciebie?

Moze też na sobote uda się strop zalewać? :roll:

Pozdrawiam 8)

kze masz chłopaków chętnych do pracy i chcesz przerywac ???

tylko pozazdrościc takiej ekipy :D

Ja mam 2 ekipy po 4 osoby czyli w sumie 8 osób a robota idzie powoli :evil:

Na początku szło jakos szybko ale jak doszły wykusze i kominy to chłopaki sie "spowolnili" i jak tu im dodac energii..? :D

Pozdrawiam

kze masz chłopaków chętnych do pracy i chcesz przerywac ???

tylko pozazdrościc takiej ekipy :D

Ja mam 2 ekipy po 4 osoby czyli w sumie 8 osób a robota idzie powoli :evil:

Na początku szło jakos szybko ale jak doszły wykusze i kominy to chłopaki sie "spowolnili" i jak tu im dodac energii..? :D

Pozdrawiam

Ale to że wykonawca chce robić to dla mnie oczywiste. W końcu płacę mu za etap a nie za dniówke.

Nimniej to ja będę w tym domu mieszkał.. :roll: a nie wykonawca....

kze pilnie śledze Twoje poczynania na budowie zaczełam budowe jakies 2 tyg przed Tobą a w tej chwili widzę że jesteśmy na tym samy etapie, czyli Twoja ekipa jest szybsza i bardziej pracowita.

Jak miło, że nie jestem sam na placu boju. :lol:

Ja w tym tygodniu zamierzam wylewać strop, bo mury już "dojeżdżają" do końca.

Oby tylko pogoda się nie popsuła zbytnio (chociaż latajace płatki śniegu za oknem wprawiają mnie odrobinę w przerażenie :o )

Pozdrawiam i życzę powodzenia wszystkim wytrwałym.

jeszcze bardziej podobają mi się wypowiedzi w mediach:

"...nareszczie zawitała do nas długo oczekiwana zima, która rozpieszcza nas codzień puchową białą kołderką. Już niedługo temperatura w dzień spadnie na stałe poniżej zera, a na szybach pojawią się piękne wzory narysowane przez mróz."

Swoją drogą ciekaw jestem czy na moim stropie także ;-)

PZD.

jeszcze bardziej podobają mi się wypowiedzi w mediach:

"...nareszczie zawitała do nas długo oczekiwana zima, która rozpieszcza nas codzień puchową białą kołderką. Już niedługo temperatura w dzień spadnie na stałe poniżej zera, a na szybach pojawią się piękne wzory narysowane przez mróz."

Swoją drogą ciekaw jestem czy na moim stropie także ;-)

PZD.

Strop można by było przykryć folią...

A takie gadanie to wypowiedzi artystów, którzy nie muszą rano do pracy zasuwać... :evil:

Nie martw się. Nie teraz to później

Chociaż jak dzisiaj jechałam do pracy to mijałam roboty drogowe... Nie wyglądało to najlepiej. Panowie, żeby zrobić cokolwiek musieli najpierw odśnieżyć porządnie miejsce pracy. A przy tej wilgotności zimno jest tak przeraźliwie, że wcale się nie dziwię, że nie chcą robić :-?