viki5 25.11.2008 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 dziękuje bardzo za informacje jestem w tym wszystkim mocno pogubiona takie sytuacje śmieszyły mnie bo znałam je tylko z telewizji w realu nie jest to już takie zabawne pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gazio 25.11.2008 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pracuś 17.12.2008 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Mam podobny temat. Dostalismy od teściów działke do której dojazd ok 30 metrów wjest drogą "będącą w posiadaniu gminy" Na początek mojej przygody z budową domu sąsiad , który graniczy z owymi 30,metrami wbił słupy -ograniczając mi szerokość dorgi do 3 metrów /z drugiej strony tez ogrodzenie betonowe - i zaczęły się schody !!!! . rozgraniczenie przez gminę - do gościa nic nie dociera . on uważa że droga ma byc taka iTYLE . potem do sądu /tam wiadomo jakie tempo/ gmina ma te sprawe GDZIEŚ.../ i sprawa sie ciągnie ok 5 lat i końca nie widać . a wszystko przez izinierów, bałagan w papierach i zaangazowanie pań w gminie???. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickop 29.03.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Czy mam rozumieć, że jak droga ma numer działki drogowej to jej właścicielem jest miasto. Mieszkam z rodzicami przy drodze o nadanym numerze. Teraz chce pobudować własny dom na tej samej działce. Jako, że niema planu zagospodarowania wystąpiłem o WZ. Urząd odpisał, że muszę ją poszerzyć i wystąpić o służebność do sąsiada. Kiedy zacząłem dowiadywać jak to wszystko prawidłowo przeprowadzić okazało, że nikt w urzędzie nie wie czyją jest własnością i nikomu nie zależy na wyjaśnieniu tej kwestii. Dodam, że sąsiad dwa lata temu dostał pozwolenie na budowę, gdyż jego działka przylega do innej drogi (gminna) nikt wtedy też nie interesował wyjaśnieniem kwestii feralnej drogi która jakby nie patrzyć jest częścią jego działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Taliczan 10.11.2015 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 Pisałem w innym temacie ale możecie bez problemu odnaleźć właściciela każdej nieruchomości również drogi. Wystarczy że posiadacie numer geodezyjny działki na której znajduje się droga i bez trudności odnajdziecie księgi wieczyste w których jest zapisana ta nieruchomość (droga). Tam odnajdziecie właściciela oraz wszystkie wpisy również ewentualną hipotekę. Pomoże wam w tym wyszukiwarka na:http://www.sprawdzamsiebie.strefa.pl/ksiega-wieczysta.html . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts