lsaganow 25.11.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Witam serdecznie. Sprzedaję działkę którą wydzieliłem z innej większej działki.Dla nowo utworzonej działki złożyłem wniosek o założenie księgi wieczystej.Jak z punktu prawnego powinna wyglądać sprzedaż takiej działki która jeszcze nie posiada swojej ksiegi?Jakie zapisy powinny być ujęte w umowie sprzedaży?Czy możliwy jest aneks do złożonego wniosku z prośbą o wpisanie nowego właściciela?Czy może lepiej wycofać papiery z ksiąg wieczystych i po podpisaniu aktu notarialnego nowy właściciel sam zakłada nową księgę?Jak to zrobić?Utworzenie nowej ksiegi trwa 4 miesiące - złożyłem wniosek tydzień temu. Będę wdzięczny za pomoc Pozdrawiam lsaganow Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/112513-sprzeda%C5%BC-dzia%C5%82ki-w-trakcie-zak%C5%82adania-ksi%C4%99gi-wieczystej/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts