Lookita 30.11.2008 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Panowie.... tesciowa pali,wiec jak chce u mnie zapalic,to ''wyrzucam'' ja out-z fajka,jak spali,wraca ....po prostu nie palilem w domu,taki zakaz sobie ustanowilismy,wiec nie wiem,jak radzi sobie wm z dymem fajkowym ,ale z dymem od kominka,jak czasem wyleci mi go lekko,wm radzi sobie rewelacyjnie-testowalem w takiej sytuacji,wiec wiem,ze wszystko dziala dobrze...zadnych halasow.....nic nie szumi....na razie wyziebia,ale...we wt. juz nie bedzie klopotu.....to mi z tesciowej sie nabijaja...a to w porzadku kobietka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 30.11.2008 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 to mi z tesciowej sie nabijaja...a to w porzadku kobietka.... Jakże byśmy śmieli-przecież była mowa o chudych rurach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 30.11.2008 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Jakoś dziwnie to zbudowałeś... Sprawna wentylacja mechaniczna radzi sobie z sesją brydżową, a jak wiadomo - karta lubi dym. Masz sprawną wentylację, Sam piszesz. Po co wymrażasz (wyrzucając ją na czas palenia) tą fajną teściową (gratulacje, nie każdy ma tak dobrze!) tylko dlatego, że se zapali? Pali więcej jak brydżyści? Przecież to się nie da... Grywam - to wiem! Coś tu kręcisz... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 01.12.2008 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 No uff, bo juz myslalem ze Lookita wrzucil tesciowa do kominka i sprawdzal, czy WM wciagnie po niej dym pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 01.12.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 AdamNa rury stosujesz rury rozciągane plastikowe czy aluminiowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 01.12.2008 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Aluminiowe rury fleks.Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack_2000 02.12.2008 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Aluminiowe rury fleks. Adam M. przy okazji adam-mk dziękuję za pomoc w moim temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 02.12.2008 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Dobra,jak powiedzialem,tak zrobilem-zaizolowalem kanaly -rury z systemowa welenka,dodatkowa welenka,teraz po wlaczeniu inst. robie pomiarki....musze potestowac ja w war. chlodniejszych-dzisiaj okolo 7-8 st. out,wiec malomiarodajne to...poczekam,pomierze,opowiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 02.12.2008 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Czy ta cena z promocji jest ok?http://www.bud-went.com.pl/Pl/B/promocja_przewody_elastyczne/ Średnica[mm] ALUFLEX A2P1 ISOFLEX A2P125 SONOFLEX A2P125 PLN / 10m PLN / 10m PLN / 10m102 14,00 45,00 47,00127 16,00 51,00 55,00165 21,00 63,00 65,00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel 126 06.01.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Witam Jak to jest z tą temp. odzyskana? mam mistrala 400G wczoraj u mnie bylo tak: tem. na zewn. -15 temp. na wyw. powyzej 20st no i na nawiewach -1,5 nie mam nagrzewnicy, ani GWC !! czyli zasysam -15!! wg. tabelki http://www.pro-vent.pl/rekuperator-mistral-400g.php?go=mistral powinienem miec kolo 10st? prawda to czy teoria bo jakos daleko mi do tej wartosci i nie moge uwierzyc ze zaciagajac -15 i ogrzewajc to tem. kolo 20st mam dostac 10st. wczoraj skonczylem owijac rury (welna grubosci 10cm) na poddaszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 06.01.2009 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 A wymiennik Ci czasem nie zamarza? Masz tam automatykę zapobiegającą zamarzaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel 126 06.01.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 nie otwieralem sprawdzic czy nie zamarza ale wyczytalem w broszurce .pdf ze "AUTOMATYKARegulator mechaniczny*– 3-stopniowy regulator wydajności wentylacji 0, 1, 2, 3 (naścienny), – układ przeciwzamrożeniowy procesorowy: • cykliczne wyłączanie wentylatora nawiewu (standard)• załączenie nagrzewnicy wstępnej elektrycznej (opcja)" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 06.01.2009 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Dla mnie reku bez GWC to trochę nie teges, męczy się skurczybyk Myślałeś o nagrzewnicy podłączonej do CO? Masz w ogóle taką możliwość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel 126 06.01.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 generalnie sledzilem watki GWC, itp. na tym forum od poczatku budowy (2006r) i jestem przygotowany tzn. wyprowadzilem sobie wielka 200mm rure poza dom i poczatkowo chcialem robic "powietrzny" potem myslalem o zakopaniu ilus tam metrow rurki niebieskiej i nagrzewnicy ale nikt nie mial jeszcze z tym doswiadczenia, firma co zakladala reku wspominala o nagrzewnicy elektrycznej jednak powiedzieli ze przy malych temp. zewn. poradz sobie bez .... no i narazie zapomnialem o temacie , reku mam zalaczone od wiosny, o rurach tez sobie przypomnialem tydzien temu ze mialem je docieplic wiec nadrabiam zaleglosci ale piszesz o czyms nowym nagrzewnica +CO !! to mi sie bardziej podoba od nagrzenicy elektrycznej mam piec na eko groszek ... zapytam niesmialo jest gdzies watek o tym co piszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 06.01.2009 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Ja mam w planach gwc z rurką niebieska w ziemi i nagrzewnicą, wszystko jest i do pół roku będą uruchamiał! ZOBACZ TUTAJ O tym właśnie pisałem, czerpnia w ścianie i nagrzewnica wodna podłączona do ogrzewania! Jeśli masz rekuperator w kotłowni tak jak ja to można by to zrobić! Ja osobiście mam to gwc i dodatkowo w rekuperatorze nagrzewnicę wodną do dogrzewania powietrza nawiewanego.Takie dublowanie ale mam wszystko w jednym pomieszczeniu to puszczę na nią obieg, niech se hula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel 126 06.01.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 http://www.pro-vent.pl/pliki/nagw400.pdf nie wiem czy to nowosc ale wczesniej jakos nie trafilem na te nagrzewnice... martwi mnie jednak ta temp. na wej.80st? to chyba max. bo ja takiej jeszczen a piecu nie ustawialem ... a wracajac do reku to chyba dziala troche to moje bo jednak z -15 do - 1,5 ogrzewa ? wilgotnosc mam 28% w kuchni, woda nie zbiera sie na szybach, wczoraj podlaczylem reku pod programator i ustawilem kilka wlaczen w nocy bo to na razie jedyny sposob zeby nie wpakowac za duzo tego zimnego powietrza do tej pory dzialal 24/h na 1 biegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 06.01.2009 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Proponuje wyłączyć tą wentylację, 28 % ? Schnie w gardle? Pić się chce? Stanowczo za mało !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel 126 06.01.2009 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 piwo zawsze caly dol mam na podlogowce, temp. 22 w pomieszczeniach na dole, gore mam na kaloryferach i podobnie reku jest nad kotlownia w malym pomieszczeniu mysle ze wcisne tam te nagrzewnice wodna bo na strych to problem z tym dociepleniem/izolowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 06.01.2009 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Jak masz możliwość to daj tą nagrzewnicę, skoro piec na ekogroszek to raczej pali się ciągle a że temperatura ok. 60 stopni to nie problem, ważne aby rozgrzać powietrze przynajmniej do tych +1/+2! Koszt to ok. 500 zł a dużo pomoże! Z ta wilgotnością to ja poważnie, mam tyle w pokoju na górze i codziennie litr piwa muszę wypić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel 126 06.01.2009 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 wlasnie rozmawialem z gosciem co robil mi instalacje i troche mnie ostudzil z ta nagrzewnica. bylo juz tak ze zerwalo zawleczke na podajniku i piec zgasnie, i co wtedy? nagrzewnica zamarznie szybko i powodz mozna by plynem napelnic uklad...tylko sporo go potrzeba ustalilismy ze najlepiej bedzie jak ja poprostu bede wylaczac na noc ewentualnie wlacze 2 razy po 30min. skoro mam i tak za sucho w chacie to nic nie powinno sie stac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts