kopron3 26.11.2008 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 WitamMam solidny problem z kamieniem. Po impregnacji jasnoszarego granitu powstały bardzo ciemne nierówne plamy. Wydaje mi sie że zwiazane z nierównomiernym wchłanianiem impregnatu. Robiłem oczywiście próbke 50x50cm na płycie która została z układania i jest idealna.Czy są szanse na wyciągnięcie impregnatu, dodam że teraz kamień już nie przyjmuje impregnatu gdyż tamten wysechł i nie pozwala na wchłanianie nowego czyli nie ma szans na wyciemnienie jaśniejszych miejsc.prosze o pomoc!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawus 26.11.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 udało się ?? bo mam podobny problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataSS 27.11.2008 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 napisz jaki to jest kamień (nazwa i rodzaj obróbki: poler czy płomień?) i nazwę impregnatu jaki został zastosowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 27.11.2008 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Nie napisałeś gdzie masz ten kamień... Od kamieniarza słyszałem, że impregnat nie jest trwały i w przypadku kamnienia na zewnątrz wystarczy jeden sezon, a zwłaszcza zima, i po impregnacie i jego efekcie... tak więc może wystaw ten kamień teraz na zime na zewnątrz..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kopron3 30.11.2008 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 kamien jest w kuchni, chiński padang dark, impregnowany środkiem seal blu (najprawdopodobniej na bazie siloksanów). Zrobiłem ponowną impregnacje, troche przyciemniło jaśniejsze miejsca, jest lepiej ale nadal są czarne plamy. Próbowałem też impregnować betawaxem - jest dużo gorzej. Podobno masa tego kamienia przyszła do polski, i na pewno wielu go impregnowało i ma podobny problem - jak to rozwiazać? - czy są środki wywabiające impregnat na bazie silloksanów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kopron3 30.11.2008 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 zapomniałem dopisać że jest to kamień płomieniowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts