magda158 26.11.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Witam, Mam pytanie czy do spoinowania gresu polerowanego można użyć żywicy? Znajomi maja ułożony w domu kamień - marmur - spoinę mają zrobioną z żywicy wybarwionej na odpowiedni kolor, wygląda to pięknie bo fuga się błyszczy a przy dotyku to praktycznie nie czuć różnicy miedzy kamieniem a fugą. Wiem, że u nich po ułożeniu było to polerowane jeszcze co w przypadku kamienia jest możliwe a gresu chyba nie, jednak mnie najbardziej zależałoby na tej właściwości błyszczącej żywicy. Póki co rozważam użycie fugi epoksydowej ale z tego co wiem ( nigdy nie wiedziałam jej na żywo) to ona po wyschnięciu wygląda jak zwykła cementowa (czyli jest matowa). Próbuję znaleźć coś w internecie ale mi nie wychodzi. Jeśli byłoby możliwe użycie żywicy do spoinowania gresu to szukam fachowca który by wykonał taką robotę na ułożonym już gresie (nie wiem czy stopień trudności jest taki jak przy fudze epoksydowej czy jakiś specjalne narzędzia są do tego potrzebne), może podpowiecie gdzie szukać a może ktoś zna koszty samego spoinowania? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts