askaaa 26.11.2008 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 albo do kogo się udać w tej sprawie ?? podejrzewam że mam za suche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 26.11.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Kup sobie za kilkanaście zł HYGROMETR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 26.11.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 A jak wyjdzie że masz za suche to zapytaj Barbossy co zrobić żeby wilgotność wzrosła, ma na to domowe i sprawdzone sposoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askaaa 26.11.2008 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 dzieki zaraz kupuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 26.11.2008 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 dzieki zaraz kupuje widziałem w practikerze za 98zł chyba ale pewnie można kupić taniej bo oni mają zwykle wyższe ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askaaa 26.11.2008 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 kupiłam na necie z podanego przez Piczmana linka za 19zł+8 przesyłka hmmm tylko czemu ja nie wiedziałam tak prostej rzeczy zadałam chyba pytanie pod tytułem: czym zmierzyć temperaturę w domu ?? ech.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 29.11.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 a ja mam inne pytanie?jaka powinna być optymalna wilgotność powietrza w domu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 29.11.2008 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 ca 50 - 60% . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack_2000 30.11.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 a ja mam inne pytanie? jaka powinna być optymalna wilgotność powietrza w domu ? min. 40% - poniżej tej wartości jest odczuwalne np. suchość w gardle i nosie po nocce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 30.11.2008 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 a ja mam inne pytanie? jaka powinna być optymalna wilgotność powietrza w domu ? min. 40% - poniżej tej wartości jest odczuwalne np. suchość w gardle i nosie po nocce. Aktualnie u mnie w domu wilgotność 52% . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 06.12.2008 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 dzięki Hygrometr zakupiony - co prawda jakiś drogi ale fajny - ma wiele funkcji W tej chwili wilgotność troszkę ponad 40% - po włączeniu nawilżacza dużo więcej Ciekawe jak to będzie przy rekuperatorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 07.12.2008 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Sorry, ja tylko chciałbym przestrzec, że te tanie higrometry to wyniki biorą chyba z kosmosu. Mówię to na podstawie doświadczenia z trzema różnymi takimi urządzeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 07.12.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 podzielam zdanie,warto dac wiecej,bo pozniej mozna oglupiec wyskalowujac urzadzenie,pod warunkiem posiadania punktu odniesienia...ja 3 termometry roznego typu testowalem skalujac elektroniczny...udalo mi sie kupic artyukul porzadnej polskiej firemki,choc sa duzo lepsze ale o niebo drozsze innych marek sprzeciki....ale takie urzadzonko wielofunkcyjne ma sens,zwlaszcza,gdy ktos posiada reku,rozne rodz. ogrzewania w domu,wowczas rozne typy czujek z urzadzenia przydaja sie,te bezprzewodowe najbardziej,pod warunkiem,ze sa wiarygodne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jadimusic 08.12.2008 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Uważam, że jeden termometr/higrometr w domu to za mało, szczególnie jeżeli dom ma np parter, poddasze czy piętro oraz garaż. W każdym z reprezentowalnych pomieszczeń mogą panować inne warunki.Dlatego też polecam następujący produkt:http://www.sklep.likor.pl/sklep,2755,,,03,,pl-pln,392314,0.htmla do niego 2 dodatkowe czujniki:http://www.sklep.likor.pl/sklep,2755,,,03,,pl-pln,448131,0.htmlco może okazać się i tak za mało na większy domDuży atut to możliwość podłączenia do komputera.A tak naprawdę to do tego przydałaby się stacja pogody - żeby wiedzieć co się dzieje na dworze i jak warunki w domu zależą od nich (wilgotność w szczególności). Stacja pogody koniecznie ze złączem komputerowym, np:http://www.sklep.likor.pl/sklep,2755,,,03,,pl-pln,374211,0.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts